Akbuura gazeta
ШАБДАЛЫ ЖАНА КАРА ӨРҮК КОМПОТУ
№45938
Адамдын организми ар дайым витаминдерге муктаж. Жайкысын бул маселени чечүү жеңил. Анткени мөмө-жемиштердин жайнап турган убагы. Ал эми кышкысынчы? Кышкысын бизге компоттор, кыямдар жардамга келет.
толугу менен
ЖУПКА – ОРОЗО ТАМАГЫ
№45776
Ачыбаган камырдан жасалган эзелки гүлазыктардын бири – жупка. Жупканы мындай күндөрү жасабаганыбыз менен, ыйык Рамазан айында көпчүлүктүн сүйүктүү даамына айланат. Анткени ал тоюмдуу жана сиңимдүү тамак болуп саналат.
толугу менен
КӨКТӨН ЖАСАЛГАН ВИТАМИНДҮҮ ТОКОЧ
№446104

Жазында витаминге бай чөптөрдөн даамдуу тамак жасаганга болорун баары эле билбесе керек. Ырчы Бегимай Эсенгулова беде, алабата (шоро), жалбыз жана ат кулактан жасалуучу даамдуу токочтун рецебин сиздерге тартуулайт.


толугу менен
«НУРЗАТ» САЛАТЫ СИЗДЕР ҮЧҮН
№441392
Алпаруучу Нурзат Токтосунова сөз чебери эле эмес, ашканада да мыкты экендигин далилдеди. Анда Нурзаттан кыз-келиндерге мастер-класс.
толугу менен
КОЁНдун ДАСТОРКОНУ
№42611
Элибизде “жыл жаңырарда дасторконуңуз дүйүм тамак-ашка толуп турса, кирип келген жылда эч кандай жетишпестик болбойт” деген ишеним бар. Андыктан Коёнду таарынтпагандай кылып дасторкон даярдоого аракет жасайлы.
толугу менен
АЗАМАТТАН «КОЁНЕК» САЛАТЫ
№424233
Бүгүнкү биздин конок, актёр Азамат Арыков бир нече кинотасмаларда мыкты образ жаратып тим болбостон, ашкана сырларын да өздөштүрүүгө жетишиптир. Ал Жаңы жылга белек болсун деп “Коёнек” салатынын рецебин сунуштайт.
толугу менен
ТУЗДАЛГАН ЖАШЫЛЧАЛАР
№41229
Кеч күздө жашылчаларды туздоо иштери башталат эмеспи. Бүгүнкү “Дасторкон” рубрикабыздын коногу – продюсер, ырчы Ислам Сатаров. “Жигитке жетимиш өнөр аздык кылат” демекчи, Ислам шоу-бизнесте гана эмес, ашканада да мыкты экен...
толугу менен
КЫШКЫ ДАСТОРКОНГО КАМЫЛГА
№41048
Күздүн алгачкы айы да кирип келди. Кожойкелер банкаларын жууп, кышкы салаттардын камын көрө баштаган учур. Айымдар мактоону жасаган тамак-ашынан алат эмеспи. Анда келиңиз, быйыл да жыл сайын жасап жүргөн салат түрлөрүнө Жанара Атабекова менен бирдикте өзгөчөлүк кошуңуз.
толугу менен
КЫЯЛЫБЫЗДАГЫ КЫЯМДАРДЫ ЖАСАЙЛЫ
№40431
Кычыраган кышта дасторкондо турган кыям жайдын толукшуп турган кезин эске салат эмеспи. Учурда мөмө-жемиштер бышып, кыям даярдап алуу мезгили да келди. Кожойкелер, келгиле...
толугу менен
ДОБРДАН «RESPECT» САЛАТЫ
№396110

“Мырзалар жумуртка кууруп, “куксини” сууга демдеп жей бербей, даамдуу тамактарды жасаганды үйрөнүп алганы ашыктык кылбайт”,- дейт Добр. Анда Добрдун колунан даам...


толугу менен
ГҮЛАНДАдан ФАРШТАЛГАН КУЙМАК ЖАНА ЖҮГӨРҮ САЛАТЫ
№37630
“Эртең менен даамдуу тамак жесең, бир күндүк жакшы маанайды тартуулайт”,- дейт Гүланда айым. Эртең менен жолдошу Айбек Карымовду куймактын түрүн жасап берип кубандырган Гүланда айымдын дасторконунан даам сызалы.
толугу менен
БОСОГОДО ЖАҢЫ ЖЫЛ!
№37300
Жаңырган жылда дасторкон үстүн дүйүм тамактарга толтуруу ар бир кожойкенин милдети эмеспи. Эгер «кандай тамак даярдасам?» деп баш катырып жатсаңыз, анда төмөнкү рецепттерге көз жүгүртүңүз.
толугу менен
КЫРГЫЗ ДЕЛИКАТЕСТЕРИ
№32000
“Жаңы жылдык дасторконго эмне койсом?..” деп баш катырып жаткан чагыңызбы? Анда белгилүү ырчы Гүлнара Тойгонбаева сиздерге улуттук тамактардын, быжынын, олобонун жана килкилдектин рецепттерин сунуш кылмакчы. Бул даамдар майрамдык дасторконуңуздун көркүн ачарына шек жок.
толугу менен
УЛУТТУК СУУСУНДУКТАР
№29100
Жайкы аптапта көлөкө издеп акактап жүргөн маалда максым, жарма, чалап өңдүү улуттук суусундуктардан суусунуңду...
толугу менен
«ТОНЧОН СЕЛЁДКА»
№22110
Биздин бүгүнкү «Дасторконубуздун» коногу МИРБЕК ИМАНБЕКОВ Керектелүүчү азыктар: 150гр. селёдка, 250гр. картошка, 150гр. сабиз, 200гр. кызыл кызылча, 3 даана жумуртка жана майонез.
ДАЯРДОО
1. >Алдын-ала картошка, сабиз жана кызылчаны туздуу...

толугу менен
ГЮРО ЛАГМАН (уйгур ашканасынан)
№20710
Биздин бүгүнкү дасторконубуздун коногу жаш эстрада ырчысы
БАКТЫГYЛ БАДЫЕВА

Керектелүүчү азыктар:
Соусу үчүн: 300 грамм койдун же уйдун эти, 2 даана баш пияз, 4 даана помидор, 4-5 даана таттуу болгар калемпири, 1 боо жандоо, 1 боо кинза, 3 тиш сарымсак.
Кесмеси үчүн: 600-700 грамм ун, татымына жараша туз...

толугу менен
АШКАБАК – КҮНГӨ КҮЙГӨН ДЕНЕГЕ ДАРЫ
№19502
Ашкабактын дарылык касиеттери
Дене күнгө күйүп калганда колдонулуучу элдик медицинада эң жөнөкөй ыкма бар. Ал – күйгөн жерди ашкабак менен айыктыруу. Ашкабакты сүр­гүч­төн өткөзүп, алынган боткону дененин күйгөн жерине жабуу керек. Ботко кургап кетпөө үчүн үстүнөн марляны көп кабаттап жабуу зарыл. Мындай компрессти бир жолу...

толугу менен
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 9 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 9) бул рубрикага кирди:

Макалалардын саны:
21193;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2018 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Күрөӊкеев көчөсү - 180
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: