Akbuura gazeta
МУРЧ – ТАТЫМАЛДАРДЫН ПАДЫШАСЫ
№50900
Мурч (кара калемпир деп да айтылат) – лиана сыяктуу чырмалып өсчү өсүмдүк. Мекени – Индия. Тактап айтканда, Керала (мурун Малихабар. Кыргызча которгондо “мурчтун мекени” дегенди билдирет) аймагы. Мурч өсүмдүгүнүн бийиктиги 15 метрге дейре жетет...
толугу менен
МАКАРУН
№74705
Кызыл, сары, жашыл, көк... Көз жоосун алган бул таттууну ар ким ар кандай атайт – макарон, макарунс, макаронс...
толугу менен
СМУЗИ ДЕН СООЛУК ҮЧҮН ПАЙДАЛУУ СУУСУНДУК
№71300
Учурда жер-жемиштердин бышып турган маалы...
толугу менен
БАРДЫК НЕРСЕНИН УБАГЫ БАР. МӨМӨ-ЖЕМИШ ДЕСЕРТТЕРИН ЖАСАҢЫЗ
№82406
Бүткүл дүйнөлүк саламаттыкты сактоо уюму "ар бир адам күнүнө 400 граммдан кем эмес жер-жемиштерди...
толугу менен
АШКАБАК – КҮНГӨ КҮЙГӨН ДЕНЕГЕ ДАРЫ
№19502
Ашкабактын дарылык касиеттери
Дене күнгө күйүп калганда колдонулуучу элдик медицинада эң жөнөкөй ыкма бар. Ал – күйгөн жерди ашкабак менен айыктыруу. Ашкабакты сүр­гүч­төн өткөзүп, алынган боткону дененин күйгөн жерине жабуу керек. Ботко кургап кетпөө үчүн үстүнөн марляны көп кабаттап жабуу зарыл. Мындай компрессти бир жолу...

толугу менен
УЛУТТУК СУУСУНДУКТАР
№29100
Жайкы аптапта көлөкө издеп акактап жүргөн маалда максым, жарма, чалап өңдүү улуттук суусундуктардан суусунуңду...
толугу менен
УЙДУН ТИЛИ УЙКУСУЗДУК МЕНЕН ШАКЫЙДАН АРЫЛУУГА КӨМӨКТӨШӨТ
№81706
Уйдун тили өз алдынча, ошондой эле муздак жана ысык тамактардын,..
толугу менен
КОКОС
№53600
Кокос португалдардын «coco» – «маймыл» деген сөзүнөн келип чыккан. Мындай аталыш жаңгактын бетиндеги темгил тактардын маймылдын мурдуна окшоштугунан улам коюлуп калган...
толугу менен
ЧЫКТАР
№48205
Чыктар (соус, подлив) күрүч, макарон, картошка пюреси жана башка бир түрдөгү азыктан жасалган тамактарга ар кандай даам берет жана тамактын түрүн көбөйтөт. Аны туура тандоо жана мыкты даярдай билүү тамактын аш болумдуулугун жана даамдуулугун арттырат.
толугу менен
ГЮРО ЛАГМАН (уйгур ашканасынан)
№20710
Биздин бүгүнкү дасторконубуздун коногу жаш эстрада ырчысы
БАКТЫГYЛ БАДЫЕВА

Керектелүүчү азыктар:
Соусу үчүн: 300 грамм койдун же уйдун эти, 2 даана баш пияз, 4 даана помидор, 4-5 даана таттуу болгар калемпири, 1 боо жандоо, 1 боо кинза, 3 тиш сарымсак.
Кесмеси үчүн: 600-700 грамм ун, татымына жараша туз...

толугу менен
ТЕКИЛАНЫН МЕКЕНИ – МЕКСИКА
№54112
Текила – көгүлтүр агаванын (кактус түрү) ширесинен алынуучу ичимдик. XVI кылымда Мексиканын Текила шаарында жасап башташкан...
толугу менен
КЫРГЫЗ ДЕЛИКАТЕСТЕРИ
№32000
“Жаңы жылдык дасторконго эмне койсом?..” деп баш катырып жаткан чагыңызбы? Анда белгилүү ырчы Гүлнара Тойгонбаева сиздерге улуттук тамактардын, быжынын, олобонун жана килкилдектин рецепттерин сунуш кылмакчы. Бул даамдар майрамдык дасторконуңуздун көркүн ачарына шек жок.
толугу менен
АЗЫКТАРДЫ ТУУРА САКТАЙБЫЗ
№52216
Помидорду целлофан баштыктарда сактоого болбойт. Жакшы быша элек, көк помидордун сабак жагын ылдый каратып койсоңуз, бат кызарат....
толугу менен
ТУЗДАЛГАН ЖАШЫЛЧАЛАР
№78216
«Бул көк помидорлор кызарганча качан эми? Мынча капустаны эмне кылам?» деп...
толугу менен
КАРА КҮРҮЧ – ЖҮРӨК ООРУСУНУН ДАБАСЫ
№53312
Жапайы кара күрүч азыр деле Түндүк Америкада кездешет. Маданий түрлөрү болсо бир топ өлкөлөрдө: Бали, Кытай, Таиландда, Түндүк Америкада өстүрүлөт. Кара күрүчтүн илимий аталышы – суу цицаниясы же суу күрүчү...
толугу менен
КРЕМ ШОРПОЛОР
№72803
Ашканадагы тоюмдуу жана витаминдүү болгон тамак-аштын бири – крем шорпо...
толугу менен
«ТОНЧОН СЕЛЁДКА»
№22110
Биздин бүгүнкү «Дасторконубуздун» коногу МИРБЕК ИМАНБЕКОВ Керектелүүчү азыктар: 150гр. селёдка, 250гр. картошка, 150гр. сабиз, 200гр. кызыл кызылча, 3 даана жумуртка жана майонез.
ДАЯРДОО
1. >Алдын-ала картошка, сабиз жана кызылчаны туздуу...

толугу менен
БОСОГОДО ЖАҢЫ ЖЫЛ!
№37300
Жаңырган жылда дасторкон үстүн дүйүм тамактарга толтуруу ар бир кожойкенин милдети эмеспи. Эгер «кандай тамак даярдасам?» деп баш катырып жатсаңыз, анда төмөнкү рецепттерге көз жүгүртүңүз.
толугу менен
ТАМАКТЫН ДААМЫН ЧЫГАРГАН ТАТЫМАЛ ЧӨПТӨР
№475110
Жеген тамак-ашыбыздын даамын чыгарган бул, албетте, татымал чөптөр. Алар даам гана бербестен, миң түркүн касиетке ээ.
толугу менен
КОЁНдун ДАСТОРКОНУ
№42611
Элибизде “жыл жаңырарда дасторконуңуз дүйүм тамак-ашка толуп турса, кирип келген жылда эч кандай жетишпестик болбойт” деген ишеним бар. Андыктан Коёнду таарынтпагандай кылып дасторкон даярдоого аракет жасайлы.
толугу менен
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 1 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 1) бул рубрикага кирди:

Макалалардын саны:
21193;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2018 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Күрөӊкеев көчөсү - 180
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: