|
![]() №541 ![]() ![]() Текила – көгүлтүр агаванын (кактус түрү) ширесинен алынуучу ичимдик. XVI кылымда Мексиканын Текила шаарында жасап башташкан... толугу менен ![]() ![]() №593 ![]() ![]() Майдаланбаган, тоголок, бүтүн мурч жылдап сакталат, ал эми майдаланып талкаланганы өзүнүн жытын бат жоготот... толугу менен ![]() №533 ![]() ![]() Жапайы кара күрүч азыр деле Түндүк Америкада кездешет. Маданий түрлөрү болсо бир топ өлкөлөрдө: Бали, Кытай, Таиландда, Түндүк Америкада өстүрүлөт. Кара күрүчтүн илимий аталышы – суу цицаниясы же суу күрүчү... толугу менен ![]() ![]() №221 ![]() ![]() Биздин бүгүнкү «Дасторконубуздун» коногу МИРБЕК ИМАНБЕКОВ Керектелүүчү азыктар: 150гр. селёдка, 250гр. картошка, 150гр. сабиз, 200гр. кызыл кызылча, 3 даана жумуртка жана майонез. ДАЯРДОО 1. >Алдын-ала картошка, сабиз жана кызылчаны туздуу... толугу менен ![]() №536 ![]() ![]() Кокос португалдардын «coco» – «маймыл» деген сөзүнөн келип чыккан. Мындай аталыш жаңгактын бетиндеги темгил тактардын маймылдын мурдуна окшоштугунан улам коюлуп калган... толугу менен ![]() ![]() №522 ![]() ![]() Помидорду целлофан баштыктарда сактоого болбойт. Жакшы быша элек, көк помидордун сабак жагын ылдый каратып койсоңуз, бат кызарат.... толугу менен ![]() ![]() №782 ![]() ![]() «Бул көк помидорлор кызарганча качан эми? Мынча капустаны эмне кылам?» деп... толугу менен ![]() №756 ![]() ![]() Бельгия вафлиси 1958-жылы Брюсселде өткөн бүткүл дүйнөлүк көргөзмөдөн кийин таанымал болгон... толугу менен ![]() ![]() №509 ![]() ![]() Мурч (кара калемпир деп да айтылат) – лиана сыяктуу чырмалып өсчү өсүмдүк. Мекени – Индия. Тактап айтканда, Керала (мурун Малихабар. Кыргызча которгондо “мурчтун мекени” дегенди билдирет) аймагы. Мурч өсүмдүгүнүн бийиктиги 15 метрге дейре жетет... толугу менен ![]() №490 ![]() ![]() Кыштын ызгаарынан жаңы эле кутулуп, күн нуруна жылына баштаган кез. Бул мезгилде күн узарып, табит жашылча-жемишке тартат эмеспи. Мындай көрүнүшкө организмдеги витаминдердин жетишсиздиги себепкер болот. Бул маселени чечүүдө жазгы жашылчалардын эң алгачкысы – чамгыр жардамга келе алат. толугу менен ![]() ![]() №787 ![]() ![]() Тамак жасоонун алдында карапаны сөзсүз 1 сааттай муздак сууга чылап коюңуз... толугу менен ![]() ![]() №782 ![]() ![]() Өз колуңуз менен жасалган шоколад даамдуу, пайдалуу болот жана жаңгактын... толугу менен ![]() №733 ![]() ![]() Деңиз азыктары курамындагы белоктун өлчөмүнүн жогору, калориясынын аздыгы менен баалуу... толугу менен ![]() ![]() №783 ![]() ![]() Ашкабакты тазалап, узун-узун туурап, электр мешинин табасына тизебиз. толугу менен ![]() №808 ![]() ![]() Жаз, жай айлары козу карын терүү мезгили. Учурда кыргыз жеринде анын 2 миңден ашык түрү өссө,.. толугу менен ![]() ![]() №426 ![]() ![]() Элибизде “жыл жаңырарда дасторконуңуз дүйүм тамак-ашка толуп турса, кирип келген жылда эч кандай жетишпестик болбойт” деген ишеним бар. Андыктан Коёнду таарынтпагандай кылып дасторкон даярдоого аракет жасайлы. толугу менен ![]() №494 ![]() ![]() Даамдуу тамакты баарыбыз жакшы көрөт эмеспизби. Кайталанма даамдардан тажаган болсоңуз, жөнөкөй азыктардан өзгөчө даамдуу тамак сунуштайбыз. толугу менен ![]() |
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 0 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 0) бул рубрикага кирди:
|