super.kg logo

1 тонна беш бармак менен 100 метрлик чучукту бышырууга 40 башкы ашпозчу жана 100дөн ашык жардамчылар тартылды

 

1 тонна беш бармак менен 100 метрлик чучукту бышырууга 40 башкы ашпозчу жана 100дөн ашык жардамчылар тартылды. Бул тууралуу SUPER.KG порталына "Ашпозчулар ассоциациясынын" директорунун орун басар Берик Эгембаев билдирди.

"Бүгүн бышыруу иштерине Ашпозчулар ассоциациясынын өкүлдөрү келди. Бул ассоциацияда 30дан ашык башкы ашпозчу бар, жардам берип жаткан кесиптик окуу жайдын 40ка жакын студенттери бар. Негизи 100 адам чакырганбыз, андан да көп болуп кетиши мүмкүн. Ашпозчулар 40 болсо, калган бардык жардамчылар 100 адамдын тегерегин түзөт. Иш-чара кызуу башталууда", - дейт Эгембердиев.

1 тонна беш бармакты даярдоо үчүн 8 жылкы союлган.

Эртең, 11-мартта Бишкекте 1 тонна беш бармак менен 100 метрлик чучук бышырылып, келген элге ооз тийгизилет. Бул иш-чара улуттук беш бармак тамагын "Гиннесстин рекорддор китебинин" тизмесине киргизүүгө арналган.



 
 Рубрикадагы соңку кабарлар 

Урматтуу колдонуучу! Эгер сизде коомчулуктун көңүлүн буруп, талкууну талап кылган жаңылыгыӊыз болсо биз менен бөлүшүӊүз.
Рейтинг: Рейтинг 0 
Комментарийлер(37)
10.03.2018. 15:31 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
244
Катталган:
22-01-2014
Соӊку аракети:
01-11-2018 17:28
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Бишкек
0
кАНЧАДА БАШТАЛАТ ЭРТЕН
10.03.2018. 15:57 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
249
Катталган:
22-10-2017
Соӊку аракети:
15-11-2018 15:56
Жынысы:
Белгисиз
0
aidartegin,
Аш бышканда даяр бол.
10.03.2018. 17:58 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
244
Катталган:
22-01-2014
Соӊку аракети:
01-11-2018 17:28
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Бишкек
-1
Mirlan27011987,Ашын эмне эле?? 1 тонна беш бармак менен 100 метрлик чучукту бышырат.
11.03.2018. 11:30 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
59
Катталган:
27-08-2012
Соӊку аракети:
17-11-2018 16:48
Жынысы:
Белгисиз
+1
aidartegin,кайда болсон айда бол аш бышканда пайда бол- деген макал бар го,ошону айткысы келип атат.
10.03.2018. 15:31 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
104
Катталган:
24-11-2016
Соӊку аракети:
03-11-2018 14:22
Жынысы:
Белгисиз
+11
Ийгилик анда
Гиннес китебине кирсек жакшы болмок)
10.03.2018. 15:34 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
94
Катталган:
27-08-2016
Соӊку аракети:
17-11-2018 14:30
Жынысы:
Белгисиз
+19
Ак үйгө бербей жеттм жесирлерге соопчулука берип койгула
10.03.2018. 15:35 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
13
Катталган:
19-10-2017
Соӊку аракети:
08-09-2018 14:32
Жынысы:
Белгисиз
-1
Бир казан эмес 5/6ты казанга бышырылабы ошондо
10.03.2018. 15:55 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
485
Катталган:
16-08-2017
Соӊку аракети:
17-11-2018 19:26
Жынысы:
Белгисиз
-1
2016gulanda, 8 жылкы союлат экен канча казанга бышырылат деп ойлойсуң
10.03.2018. 16:34 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
39
Катталган:
25-01-2017
Соӊку аракети:
21-09-2018 15:51
Жынысы:
Белгисиз
-5
Ermekbai, 8 жылкы эмес, 10жылкы союлсада бир чооон казан жасап бышырса гиннесстин рекорддор китебине кирмек. 10 казанга бышырганы уят иш.
10.03.2018. 18:30 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
129
Катталган:
07-08-2017
Соӊку аракети:
17-11-2018 21:09
Жынысы:
Белгисиз
-5
adii,Уялып атасынбы?
11.03.2018. 09:25 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
39
Катталган:
25-01-2017
Соӊку аракети:
21-09-2018 15:51
Жынысы:
Белгисиз
+3
Alinur96kg, уялганымдан шапкемди басып отуп кетем.
11.03.2018. 08:17 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
498
Катталган:
10-08-2012
Соӊку аракети:
06-10-2018 20:26
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Бишкек
-5
adii,далдырап эле жаза бербечи эт эзилип ит болбойбу бир казанда.5 койдун этин бир казанга бышырчы королу.
10.03.2018. 15:56 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
25
Катталган:
12-02-2017
Соӊку аракети:
31-10-2018 00:29
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Супер-Инфо
+9
Кыргызстанда чоң казан жок да, анан эмне кылышсын. Бирок мунуңар Гиннеске кирбей калдыго менимче. 200литрлик казандар экен. 200литр бешбармакты казактар деле бышырып коёт. Жаңылык киргизгенге жараша оптом бышырса башка кеп. Мейли эми, рекорд койбосонор да, жетим жесирлерге каарылар уйуно таратып койгула.
10.03.2018. 16:15 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
13
Катталган:
19-10-2017
Соӊку аракети:
08-09-2018 14:32
Жынысы:
Белгисиз
+1
vavilon.,Туура айтасынар рекодко кирбей калаткоо деп кыжалатмын чоон казан заказ кылып жасатса болмок экен
10.03.2018. 16:54 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
18
Катталган:
01-03-2018
Соӊку аракети:
17-11-2018 19:16
Жынысы:
Белгисиз
+3
2016gulanda,Кыргызстанда чон казан болсобу.Ушунчалык бечел калпыз эч нерсебиз жок.Чондор эле жеп жатат бизге мамлекетке пайдасы жок.Бул беш бармакты да чондор жесе керек копчулугун
10.03.2018. 20:47 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
291
Катталган:
26-02-2015
Соӊку аракети:
17-11-2018 19:18
Жынысы:
Белгисиз
-2
vavilon., сага эмне айырмасы бар этин камырын бышырып чоогу кошуп койсо аралаштырып 1 тонна кылып койсо болобу. Баарыбир камырды озунчо асат да
10.03.2018. 15:59 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
25
Катталган:
12-02-2017
Соӊку аракети:
31-10-2018 00:29
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Супер-Инфо
0
100 метр Чучугуңар менен эле рекорд койбосоңор билбейм.
10.03.2018. 16:03 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
485
Катталган:
16-08-2017
Соӊку аракети:
17-11-2018 19:26
Жынысы:
Белгисиз
0
Супер инфо эртең түз эфир көрсөтөсүңөрбү
10.03.2018. 16:40 
Тайпасы:
Конок
Комментарийлердин саны:
9
Катталган:
31-01-2018
Соӊку аракети:
11-04-2018 18:28
Жынысы:
Белгисиз
-3
Чучукту бышырып бүтүп каякта коесуңар?
10.03.2018. 16:42 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
20
Катталган:
08-07-2011
Соӊку аракети:
17-11-2018 19:58
Жынысы:
Белгисиз
0
Ысырапчылык . Бир чон казанга бышса гиннес байакемдин рекорд китебине жазылмак. Ар кайсы казанга бышкан эсепке кирбей калат го. Тогуп чачпай сооп тийчу жерге таратылса экен эми. Мейли жакшылык эле болсун.
10.03.2018. 16:42 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
193
Катталган:
19-11-2016
Соӊку аракети:
15-11-2018 13:07
Жынысы:
Белгисиз
+5
Ий ананайындар десе, форма кийип чыкыйып коюшуптурго) Бир чон казанга бышырса керек деп умут кылып олтурам, ийгилик каалап коелу эми!
mentol түзөттү 2018-03-10 16:43:14
10.03.2018. 16:54 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
246
Катталган:
26-01-2017
Соӊку аракети:
17-11-2018 19:34
Жынысы:
Белгисиз
+6
Арту́р Шопенга́уэрдин "арсыз, алсыз эл өзүнүн улуттук болор-болбос баалуулуктары менен сыймыктана берет" деген мааниде кеп кылганы бар-деген созду эстеп менда туура эле айткан экен деп ойлонуп калдым/карап корсом Кочмон оюну,улуттук баалуулук деп эле акча чачабыз бирок алдыга карай онугуудон дайын жок
10.03.2018. 17:23 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
12
Катталган:
20-01-2017
Соӊку аракети:
01-05-2018 22:49
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Бишкек
+6
Тузду азырак кошкула Сокем диетата
10.03.2018. 17:39 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
1136
Катталган:
07-11-2016
Соӊку аракети:
01-11-2018 09:51
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Бишкек
0
Башталчу иш башталды эми, колдоп койгула кыргызым.
10.03.2018. 17:41 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
224
Катталган:
06-02-2014
Соӊку аракети:
17-11-2018 01:53
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Germany
0
3-сүрөттө чооң казан турат гоо ошого бышырат да же казан емеспи ол...Не болсода Ийгилик.Рекортор китебине кирип калса жакшы болоор еле...
10.03.2018. 17:44 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
13
Катталган:
15-08-2017
Соӊку аракети:
23-05-2018 03:49
Жынысы:
Белгисиз
+4
Муну кайрале короодогу багылып жаткан 120 немелер менен курсагы чон чиновниктер жейтта, карапайым дагы деле сырттан тамаша кылып, тамшанып кала берет.
10.03.2018. 17:55 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
703
Катталган:
26-01-2017
Соӊку аракети:
14-09-2018 13:16
Жынысы:
Белгисиз
+2
Ошончо болду эми куран окутуп жетим жесирлерге да тараткыла,кырсык апааттар аз болсун деп.
10.03.2018. 18:21 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
99
Катталган:
24-09-2016
Соӊку аракети:
17-11-2018 18:14
Жынысы:
Белгисиз
+2
Тамак соолор жеп жутарлар тамак менен эмес коррупциянерлердин колун балта менен чаап ошону бышырып чучук кылып гиннеске кирсенер жакшы болмок
10.03.2018. 19:11 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
17
Катталган:
20-03-2017
Соӊку аракети:
22-04-2018 20:40
Жынысы:
Белгисиз
+1
Эмнеге площадка болот деп жатпады беле анан эле мерия уруксат бербей койду дейт гиннестин китебине кириш учун берип койсо эле болмок
10.03.2018. 20:16 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
13
Катталган:
28-12-2014
Соӊку аракети:
05-11-2018 12:38
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Бишкек
0
Ушу форумчулар сындайт деселе обу жок сындай беришет, албетте чон казанга даярдалат, алгач казандарга бышырылат, себеп дегенде сегиз жылкынын этин бир казанга бышыруу мумкун эмес, эти кызарып жакшы бышпай калат, качан эт даяр болгондо негизги айтылып аткан чон казанга беш бармак даярдалат.
10.03.2018. 22:00 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
25
Катталган:
12-02-2017
Соӊку аракети:
31-10-2018 00:29
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Супер-Инфо
-1
Arlenchik, Өзбектер 4тонна пловду оптом бышырып рекорд койду. Антип бөлөк салак бышырып алып анан чогултуп коюнун эмнеси рекорд болот. 8 жылкынын эти батпайт дейсинер, а ошондой казан табышбайбы 3-4тонналык, ошондо рекорд болот.
10.03.2018. 20:36 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
174
Катталган:
11-08-2017
Соӊку аракети:
14-03-2018 08:59
Жынысы:
Белгисиз
0
Эртен курсак тойбосо, анда омуру тойбойбуз.
10.03.2018. 20:36 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
117
Катталган:
09-03-2015
Соӊку аракети:
27-09-2018 22:00
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Кыргызстан
0
Ийгилик каалап кетейин ,билек туроо киришип уюштуруп жаткандарга ,Бишкекте болгонубузда балдарымды ээрчитип алып улуттук тамак ашыбыз болгон Беш бармактын жасалышын корсотуп келмек экемин .
10.03.2018. 22:06 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
38
Катталган:
31-08-2017
Соӊку аракети:
25-09-2018 11:18
Жынысы:
Белгисиз
0
Эртен кайсы жерде болот экен,айтып койосунарбы?балдарымы ээрчитип барып келели
10.03.2018. 22:40 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
510
Катталган:
30-11-2011
Соӊку аракети:
17-11-2018 19:25
Жынысы:
Белгисиз
+2
Жуз метр чучукту элестетип алып шилекейим куюла баштады.Алысыраактамында болбосо бармакмын чучуктан ооз тийгени.Иш чаранар ийгиликтуу,беш бармак чучугунар даамдуу болсун демекчимин.Чучук даамдуу болсо эле болду гиннесске кирди дей бергиле.Эн башкысы санитарияны жакшы карагыла.
10.03.2018. 23:47 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
13
Катталган:
28-12-2014
Соӊку аракети:
05-11-2018 12:38
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Бишкек
+6
Андай казан жазалган даяр, кран мн которуп коет, плов мн бешбармакты чаташтырбагыла, чон казанга этти бышырганда бышкандан кийин аны чыгарып казандагы шорпону бошотуп этти туурап кайра салып журмок беле? плов эмесда чон казанга салынып бир демделген боюнча даяр болгон, негизгиси бышкан этти туурап чон казанга салып анан ошол казандан даяр болот, уюштуруп аткандар деле кокмээ эмесда, негизсин сындын эмне кереги бар.
11.03.2018. 02:02 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
1136
Катталган:
07-11-2016
Соӊку аракети:
01-11-2018 09:51
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Бишкек
0
Arlenchik,красавчик.
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 0 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 0) бул кабарды окуду:

Кабарлардын саны:
117816;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2018 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Күрөӊкеев көчөсү - 180
SUPER.KG порталына жайгаштырылган материалдар жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу SUPER.KG порталынын редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: