ГЕРБАРИЙ

Гербарий – өсүмдүктүн жана жалбырактын кургатылган абалы. Аны өсүмдүктү же жалбыракты кагаздын ортосуна салып, үстүнөн оор нерсе менен бастыруу аркылуу жасай алабыз. Ошондой эле буларды көлөкө, жел жүргөн жерде да кургатууга болот. Кургатууда атайын эрежелерди колдонуу керек. Мисалы, жуулган, суу болгон өсүмдүктү гербарий жасоодо пайдаланбагыла. Ал чирип же көгөрүп кетиши ыктымал. Маал-маалы менен кагазды ачып, кургаганын байкап турган оң. Гербарийди жаныбарлардын же буюмдардын сөлөкөтүн жасоодо колдонууга болот.

 

"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат. Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Комментарийлер (0)
№ 524, 16-22-Ноябрь, 2012-ж
БАШКЫ БЕТ
СОҢКУ КАБАР
СУПЕР-ИНФО
SUPER.KG ВИДЕО
МЕДИА-ПОРТАЛ
Кинозал
ЖЫЛНААМА
Суперстан