Архив
792   793   794   795   796   797   798   799   800   801   802   803   804   805   806   807   808   809   810   811   812   813   814   815   816   817   818   819   820   821   822   823   824   825   826   827   828   829  
740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780   781   782   783   784   785   786   787   788   789   790   791  
687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739  
635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686  
583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634  
531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582  
479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530  
427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478  
374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426  
322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373  
264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321  
217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263  
176   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216  
Популярдуу макалалар
Akbuura gazeta

КЫШКЫ ДАСТОРКОНГО ТҮРКҮН ТАМАК

№578 29-ноябрь-05-декабрь, 2013-ж


Сыртта кыш. Жай-күз мезгилиндегидей жер жайнаган жашылча-жемиштер жок. Бирок даамдуу тамакты бөтөнчө эңсеп турган мезгил. Анткени суукка туруштук бериш үчүн организмди мыкты азыктандыруу керек. Анда эмесе, кышында колдо бар азыктарды колдонуп витаминдүү жана даамдуу тамак жасап жейли.

«АПЕЛЬСИН» САЛАТЫ

КЕРЕКТЕЛҮҮЧҮ АЗЫКТАР:
Краб таякчалары – 200 грамм
Апельсин – 2 чоң даана
Консерваланган жүгөрү – 100 грамм
Жумуртка – 2 даана
Сарымсак – 2 тишче
Майонез – 2-3 аш кашык Татымына жараша туз

Даярдоо ыкмасы:
1. Апельсиндердин чокусун кесип, ичин оюп алуу керек. Бул салат салгычтын ордуна колдонулат. Эгер тик турбаган болсо, түбүн да бир аз кесүүгө туура келет.
2. Анан краб таякчаларын, оюлуп чыгарылган апельсинди, жумуртканы жана сарымсакты майдалап туурап алабыз.
3. Ага туз, майонез жана жүгөрүнү кошуп аралаштырабыз.
4. Даяр болгон салатты апельсиндин кабыгынан даярдалган идишке салып койсоңуз өзгөчө көрк тартуулайт.

«ОАЗИС» ПИРОГУ

КЕРЕКТЕЛҮҮЧҮ АЗЫКТАР:
Каймак май
(же маргарин) – 200 грамм
Жумуртка – 1 даана
Кумшекер – 2 аш кашык
Ун – 2,5-3 стакан
Кыям (данеги жок мөмө-жемиштен жасалган бардык түрү) – 4-5 аш кашык
Камыр көптүргүч – 1 чай кашык Татымына жараша туз

Даярдоо ыкмасы:
1. Алгач каймак майды эритип, аны жумуртка менен аралаштырып алуу керек. Андан соң унду акырындан себелеп камыр жууруп алабыз. Камыр катуу болушу шарт. Даяр болгон камырды 15-20 мүнөт муздаткычтын тоңдуруучу бөлүгүндө кармап туруңуз, бул анын сүргүчтөн оңой өтүүсү үчүн керек.
2. Эми камырды эки жайымга бөлүп алабыз.
3. Камырдын бир бөлүгүн жайып, алдын ала майланган жана пергамент кагазы төшөлгөн көмөч казанга кырын чыгарып жайгаштырып алуу керек.
4. Ага кыям тегиз салынат.
5. Камырдын экинчи бөлүгүн сүргүчтөн өткөзүп, кыямдын үстүн тегиз жапкыдай кылып себебиз.
6. 180 градус ысыктыктагы электр мешине кызгылт сары түскө келгенче (20-25 мүнөт) кармоо абзел.

«ДААМДУУ ТИЛ»

КЕРЕКТЕЛҮҮЧҮ АЗЫКТАР:
Уйдун тили
– 150 грамм
Суюк сыр (ордуна сыр кошулган майонез колдонууга болот) – 150 грамм
Сарымсак – 2 тишче
Туздалган бадыраң – 1 даана
Ашкөк – 2-3 тал

Даярдоо ыкмасы:
1. Алдын ала сууга бышкан тилди узунунан жука тилкелерге тилип алабыз.
2. Ага суюк сыр менен майдаланган сарымсактын аралашмасын салуу керек.
3. Андан соң ичке тууралган бадыраң жана ашкөк салынат.
4. Этият ороп, таякча менен бекитип, тарелкага тизип коюңуз.

«АЛМА» ДЕСЕРТИ

КЕРЕКТЕЛҮҮЧҮ АЗЫКТАР:
Алма
– 3-4 даана
Малина кыямы – 3-4 (ар бир алмага бир чай кашыктан) чай кашык
Грек жаңгагы – 3 даана

Даярдоо ыкмасы:
1. Таза жуулган алманы этият оюп, капталын вилка менен бир ирет сайып тешик жасап алуу керек.
2. Майда жанчылган жаңгак менен кыямды аралаштырып алабыз.
3. Эми ар бир алманын оюгуна бир чай кашыктан даяр болгон аралашманы салып чыгуу керек.
4. Алмаларды түбү терең идишке оозун өйдө каратып тизүү абзел.
5. Идиштин түбүнө бир аз суу куюп, 10 мүнөт кармайбыз.
6. Андан соң үстүнө кумшекер сээп, алдын ала 220 градус температурада ысытылган электр мешинде 5 мүнөт кармап, дароо дасторконго койсоңуз болот.

Салтанат Мукасова
kenesh@super.kg


Витаминдүү кышкы салаттар

Автор: Динара Абдыкадырова
Оператор: Азамат Бакиров

"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.

Рейтинг: Рейтинг  4 
Комментарийлер(21)
Super TV
30.11.2013. 01:33 
Тайпасы:
Тартип бузгандар
Комментарийлердин саны:
69
Катталган:
17-10-2011
Соӊку аракети:
04-12-2014 13:58
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
moscow
0
Рахмат! Ушундай пайдалуу корсотуулорду даярдап беринздер!Рахмат!
Super TV
30.11.2013. 02:03 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
21
Катталган:
04-06-2011
Соӊку аракети:
05-04-2018 00:18
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
талас
0
витаминдуу салатка уйдун тили
Super TV
30.11.2013. 14:15 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
26
Катталган:
10-06-2011
Соӊку аракети:
08-05-2018 22:40
Жынысы:
Белгисиз
0
сонун салаттар экен! рахмат сиздерге.
Super TV
30.11.2013. 20:50 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
76
Катталган:
30-04-2012
Соӊку аракети:
01-07-2018 19:00
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Жалалабат
0
апетити ачып ийетко коргондо эле
Super TV
02.12.2013. 09:48 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
126
Катталган:
22-04-2011
Соӊку аракети:
12-12-2017 23:04
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Бишкек
0
Жакшы салаттар экен, рахмат! Ушундай рецептерди, жаны салаттарды тез-тез берип турсанар жакшы болот эле...
Super TV
02.12.2013. 09:53 
Тайпасы:
Супермодератор
Комментарийлердин саны:
2061
Катталган:
22-02-2011
Соӊку аракети:
26-09-2018 14:32
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
...
0
Hatiko,
Рахмат, техникалык ката түзөтүлдү.
Super TV
02.12.2013. 10:07 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
4
Катталган:
20-02-2013
Соӊку аракети:
18-01-2018 22:31
Жынысы:
Белгисиз
+1
Сёмга салаты жакты. Бирок бул азыктарды базардан сатып алып даярдасы арзан эле болот окшойт.
02.12.2013. 11:13 
Тайпасы:
Аким
Комментарийлердин саны:
39
Катталган:
15-05-2010
Соӊку аракети:
01-07-2018 14:15
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
☆●Кыргызстан●☆
+1
Апелсин салаты жакты, жасап көрөм.
Рахмат!
02.12.2013. 22:00 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
60
Катталган:
28-02-2012
Соӊку аракети:
30-12-2014 14:03
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Санкт-Петербург
0
апетиттер ачылып кеттиго...
03.12.2013. 00:50 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
2
Катталган:
20-11-2013
Соӊку аракети:
04-01-2014 14:16
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
тилеген ой максатка жетуу
0
зайтун майы ?кандай май????
03.12.2013. 00:59 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
99
Катталган:
06-03-2012
Соӊку аракети:
22-09-2018 22:19
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Эски шаар
0
titi.petti, оливковое масло
04.12.2013. 00:03 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
2
Катталган:
20-11-2013
Соӊку аракети:
04-01-2014 14:16
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
тилеген ой максатка жетуу
0
Jamalym, рахмат
Super TV
03.12.2013. 01:46 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
3
Катталган:
22-05-2013
Соӊку аракети:
27-07-2018 19:32
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
москва
+1
Ооба супер инфо ушундай салаттардан коп коп жазып тургулачы,..... рахмат.
Super TV
03.12.2013. 09:39 
Тайпасы:
Супермодератор
Комментарийлердин саны:
2061
Катталган:
22-02-2011
Соӊку аракети:
26-09-2018 14:32
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
...
0
Сунушуңуздарга рахмат, тиешелүү бөлүмгө кабарлап койдук.
03.12.2013. 11:43 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
203
Катталган:
08-07-2013
Соӊку аракети:
16-07-2018 03:10
Жынысы:
Белгисиз
0
ашкок деген эмне.суперчилер?
03.12.2013. 12:38 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
3
Катталган:
21-11-2012
Соӊку аракети:
26-09-2018 09:13
Жынысы:
Белгисиз
0
vangolu,
Укроп да
03.12.2013. 23:25 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
53
Катталган:
22-10-2012
Соӊку аракети:
25-09-2018 16:28
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Кыргызстан
0
аш кок не деп боорду эзесинер да
20.02.2014. 16:21 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
126
Катталган:
22-04-2011
Соӊку аракети:
12-12-2017 23:04
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Бишкек
0
Gulichka.milichka, кыргызча созу уксаныз боорунуз эзилеби? ))) Жакшы экен анда. А мен кыргыз болуп туруп кыргызча созду билбей, орусчасын колдонгондорду короуп боорум ооруйт, бакуш, темселеп ботон элдин созун колдонуп журот жетим козудай боуп деп :)
03.12.2013. 23:42 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
17
Катталган:
17-02-2009
Соӊку аракети:
30-01-2018 22:28
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Evergreen
0
Кыям-вареньеби?
04.12.2013. 17:06 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
155
Катталган:
15-04-2013
Соӊку аракети:
26-09-2018 12:45
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Жалал-Абад
0
Сонун салаттар экен бирок жасап берер адам жок!
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 0 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 0) бул макаланы окуду:

Макалалардын саны:
21232;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2018 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Күрөӊкеев көчөсү - 180
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: