Архив
792   793   794   795   796   797   798   799   800   801   802   803   804   805   806   807   808   809   810   811   812   813   814   815   816   817   818   819   820   821   822   823   824   825   826   827   828  
740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780   781   782   783   784   785   786   787   788   789   790   791  
687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739  
635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686  
583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634  
531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582  
479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530  
427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478  
374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426  
322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373  
264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321  
217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263  
176   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216  
Популярдуу макалалар
Akbuura gazeta

ШИШКЕБЕК ДАЯРДАЙБЫЗ!

№602 16-май-22-май, 2014-ж


Азыр табигат коюнунда эс алуу үчүн мыкты убак. Андайда шишке эт сайып, отко кактап бышырып жесең... Шишкебек канчалык даамдуу болору туура маринаддоодон көз каранды. Шишкебектин этин маринаддоонун сырлары менен ашпозчу ШЕРЗОД ВАЛИЕВ бөлүшмөкчү.

МАРИНАДДОО
Маринад – ачкыл сууга салып даярдалган татымал. Ал эттин ширесинин агып кетүүсүн токтотуп, аны күйүп калуудан сактайт. Ошондой эле маринаддалган эт жумшак, ширелүү болот жана шишкебек тез бышат.
Этти маринаддоо үчүн туз, пияз, калемпир, мурч, сарымсак, кинза, киви, атайын шишкебек үчүн даярдалган татымалдар керек. Ал эми суюктуктардан квас, айран, газдалган суу, анардын, алчанын, лимондун ширеси жана өсүмдүк майы керек. Мындан сырткары коньяк, сыра кошуп койсо да болот. Пияз шишкебек үчүн эч качан көп болбойт. Ал канчалык көп болсо шишкебегиңиз ошончолук ширелүү болот. Маринад этти толугу менен жаап турушу керек.


ТООК ЭТИНЕН ШИШКЕБЕК
Чуңкур идишке өсүмдүк майын, газдалган минералдык сууну, калемпир, мурч жана лимон ширесин аралаштырып алабыз. Анан таза жуулган тооктун сан этин салып, үстүнө пияз туурап аралаштырабыз. Тоок эти 2 сааттан 5 саатка чейин маринаддалып турса жетиштүү.

Керектелүүчү азыктар:
Тооктун сан эти 6 даана,пияз 0,5 килограмм, 2 даана лимондун ширеси, 5 аш кашык өсүмдүк майы, калемпир, мурч, туз, ашкөк (татымына жараша).

ЭТ ТАНДОО
Шишкебекке негизинен бардык эттер жарай берет, бирок жаш малдын этинен жасалса жумшак жана ширелүү болот. Малдын арткы сан эти, төш эти, кабыргалары жарайт. Ал эми тооктун сан этин гана алууга аракет кылыңыз. Этти шишке сайганга ылайыктуу өлчөмдө кесип даярдап алыңыз, бир кесими болжол менен 30 грамм салмакта болгону жакшы. Майда тууралып калса кургак болуп, ал эми чоң тууралса шишкебектин сырты күйүп, ичи бышпай калат.

УЙ ЭТИНЕН ШИШКЕБЕК
Шишкебекке жаш малдын эти тандалып алынат. Этти майдалап туурап, чуңкур идишке салабыз да, ага газдалган минералдык сууну куюп, туз, мурч, ачуу калемпир, зире, бир аз өсүмдүк майын, атайын шишкебекке арналган татымалдарды кошобуз. Эт катуу болсо, кивинин ширесин да кошуп коюу керек. Маринаддоо учурунда татымалдарды каалагандай кошо берсе да даамы бузулат. Ошол себептен биринин даамын бири ача турган татымалдарды кошуу зарыл. Кечинде маринаддап, эртең менен шишкебекти бышыра берсе болот.

Керектелүүчү азыктар:
1 килограмм эт, 0,5 килограмм пияз, шишкебекке арналган татымалдар (мурч, калемпир, туз, зире), бир даана киви.

КЕБАБ
Кебабга (мыкчыма шишкебек) эт тандоодо малдын жаш-карысына маани берилбейт. Себеби эт эт туурагычтан эки ирет өткөрүлөт. Ага малдын ич майын, нан, пиязды майдалап кошобуз.
Кебаб башка шишкебектерге окшоп суткалап маринаддалбайт. Татымына жараша туз, зире, ашкөк кошуп аралаштырабыз да, тыныктырбастан эле шишке мыкчып ороп коёбуз.

Керектелүүчү азыктар:
1 килограмм эт, 200 грамм нан, 250 грамм ич май, 3-4 баш пияз, татымына жараша зире, мурч, калемпир, шишкебекке арналган атайын татымалдар кошулат.

ЭСКЕ ТУТУП АЛЫҢЫЗ!

  • Этти сөзсүз түрдө айнек, сыр же чопо идиштерине маринаддоо керек. Алюминийден жасалган идиштер жарабайт, ал эт жана башка заттар менен кычкылданып, эттин даамын бузат, ууландырып коюшу да мүмкүн.
  • Маринаддалган эт муздаткычта турганы жакшы.
  • Эттин кесими канчалык чоң болсо, ошончолук көпкө маринаддоо абзел.
  • Маринад жакшы сиңиши үчүн вилка менен этти сайгылап коюу зарыл.
  • Балык же деңиз продуктуларын 45 мүнөттөн ашык маринаддабоо керек.
  • Шишкебекти бышырар алдында этке өсүмдүк майын сүйкөп койсоңуз, эттин ширеси чыгып кетпейт.
  • Эттин үстүнө оор нерсе бастырып койсо жакшы маринаддалат.
  • Этти маринаддоого уксус менен майонезди кошууга болбойт, себеби уксус эттин даамын бузуп, бышканда катуу кылып койсо, майонез этке сиңип, отко бышканда ден соолукка зыян алып келүүчү затка айланат.

Эт даяр болгондо аны шишке сайып, мангалга коё берсеңиз болот. Шишкебегиңиз даамдуу, эс алууңуздар көңүлдүү өтсүн!

Нурбек Абдыкадыров,
Уулбү Каныбекова
kenesh@super.kg


Шишкебек жасоонун сырлары

Автор: Айзат Болотбек кызы
Оператор: Азамат Бакиров

"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.

Рейтинг: Рейтинг  8 
Комментарийлер(27)
Super TV
17.05.2014. 00:59 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
0
Катталган:
16-01-2014
Соӊку аракети:
26-06-2014 09:43
Жынысы:
Белгисиз
0
Супер!!!
Super TV
17.05.2014. 01:24 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
78
Катталган:
25-01-2014
Соӊку аракети:
23-08-2018 02:13
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Ордолуу Ош
-14
Мен такыр суйбойм ушул шашлыкты....жей албайм....бирок даярдаган абдан жагат...бир жолу Атам экообуз уйдо эч Ким жокто жасап жегенбиз омурумдо ошондо бир жолу ооз тийгем абдан даамдуу соонун болгон....
Super TV
17.05.2014. 12:19 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
32
Катталган:
12-02-2014
Соӊку аракети:
19-04-2018 00:25
Жынысы:
Белгисиз
0
жегим келип кетигоо
Super TV
17.05.2014. 13:20 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
7
Катталган:
19-10-2013
Соӊку аракети:
09-12-2017 17:54
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
москва
+2
рахмааат арсен мырза кенештеринизди сыр сактабай болушкондугунуз учун, шишкебектерди аябай жакшы жасаптырсыз. ишинизге ийгиликтерди каалаймын
Super TV
17.05.2014. 16:53 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
43
Катталган:
21-06-2012
Соӊку аракети:
15-09-2017 01:05
Жынысы:
Белгисиз
0
ням ням
Super TV
17.05.2014. 20:59 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
1
Катталган:
14-01-2014
Соӊку аракети:
22-11-2017 14:39
Жынысы:
Белгисиз
0
250 гр деп туура эмес айтты окшойт, бешоо 1кг. болсо, 1 кг эт 350 с , шашлык болсо 250 с, пайда кайда...?
Super TV
17.05.2014. 21:06 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
3
Катталган:
24-04-2014
Соӊку аракети:
11-03-2015 22:32
Жынысы:
Белгисиз
0
oh wawlyk kandai keremet
Super TV
17.05.2014. 21:46 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
0
Катталган:
11-12-2013
Соӊку аракети:
13-06-2014 19:47
Жынысы:
Белгисиз
+1
чоон рахмат!Арсен мырза,абдан керектуу кенеш айттыныз,шишкебек менин эн суйуктуу тамагым.
Super TV
17.05.2014. 22:15 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
851
Катталган:
10-06-2011
Соӊку аракети:
08-05-2018 22:40
Жынысы:
Белгисиз
0
шишкебеке баргым келип кетти!
Super TV
18.05.2014. 11:48 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
59
Катталган:
23-01-2014
Соӊку аракети:
05-07-2018 16:01
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Москва
0
Шилекейди куюлтат го.Кандай сонун,озун бышырып жесен.
Super TV
18.05.2014. 14:18 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
95
Катталган:
04-05-2014
Соӊку аракети:
01-07-2018 16:51
Жынысы:
Белгисиз
0
Супер БРАТ
Super TV
18.05.2014. 17:06 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
19
Катталган:
21-11-2011
Соӊку аракети:
14-08-2018 09:30
Жынысы:
Белгисиз
0
Ммммм пияз лимон минералга этти мариновать этип духовкага бышырып жесе болобу, таттуу эле болобу. Бизде мангал жок от да жок проблема
19.05.2014. 10:42 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
15
Катталган:
16-02-2014
Соӊку аракети:
20-08-2015 16:20
Жынысы:
Белгисиз
+2
Эң сонун кенештер!Табитти ачып жибердиңиздер....
Super TV
19.05.2014. 11:01 
Тайпасы:
Супермодератор
Комментарийлердин саны:
1625
Катталган:
05-09-2011
Соӊку аракети:
19-09-2018 23:24
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Супер-Инфо
0
jamal93, техникалык катачылыктар кеткен. Азыр катачылыктар жоюлду. Дагы бир ирет аракет кылып көрүңүздөр.
19.05.2014. 14:12 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
74
Катталган:
16-01-2012
Соӊку аракети:
20-09-2018 03:34
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Кыргызстан
0
мына сага жакшы кенеш мен куйом менен малдын этин бир тун коюш к.к д талашып аттым эле утуп кеттим
19.05.2014. 14:54 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
29
Катталган:
20-05-2010
Соӊку аракети:
17-03-2017 00:10
Жынысы:
Белгисиз
0
mmmmmmmmm achka bolup chiktim
19.05.2014. 17:36 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
19
Катталган:
18-05-2011
Соӊку аракети:
18-09-2018 11:23
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Ош
0
сооннун маринаддоону кайдан уйронсом экен деп журдум эле. Рахмат силерге
19.05.2014. 18:51 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
157
Катталган:
06-10-2010
Соӊку аракети:
01-09-2015 08:24
Жынысы:
Белгисиз
0
Nyam nyaam nyaaaam sonuun eken. hm maionez menen uksus bolboit ekenda , jakwi kenesh eken !
20.05.2014. 00:54 
Тайпасы:
Тартип бузгандар
Комментарийлердин саны:
117
Катталган:
31-05-2013
Соӊку аракети:
03-10-2014 16:23
Жынысы:
Белгисиз
0
Кебаб жагат, таш-кордонун кандай жасалышын да жазгылачы, себеби таш-кордо ушунчалык даамдуу,соогунон бери жеп жибергин келет.
20.05.2014. 11:42 
Тайпасы:
Супермодератор
Комментарийлердин саны:
660
Катталган:
19-11-2013
Соӊку аракети:
19-09-2018 23:19
Жынысы:
Белгисиз
0
madina.00, Саламатсызбы!
Таш кордо тууралуу бул жактан көрө аласыз: http://www.super.kg/media/stv/81597/
Super TV
21.05.2014. 01:31 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
1
Катталган:
26-01-2014
Соӊку аракети:
30-12-2016 19:02
Жынысы:
Белгисиз
0
Ээээх москвада шашылыктын сезону келду го ура ура ура!!!
23.05.2014. 20:58 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
108
Катталган:
03-06-2011
Соӊку аракети:
07-07-2018 19:32
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Kyrgyzstan
0
Bul jaktan Arsen Bajkege choong yraazy4ylygymdy bildirgim keldi!Tak sujlop,ajabaj jakshy tushundurup berdiniz. Bar bolunuz! Azamatsyz! Ijgilik Sizge!
23.05.2014. 23:02 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
26
Катталган:
25-08-2013
Соӊку аракети:
05-11-2015 01:46
Жынысы:
Белгисиз
0
Шашлыыык, даамына береке!
24.05.2014. 09:46 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
14
Катталган:
04-11-2012
Соӊку аракети:
27-03-2017 22:04
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Белгисиз
0
Шишкебек жегим келип кетти.)))
24.05.2014. 23:10 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
51
Катталган:
10-11-2007
Соӊку аракети:
19-08-2018 23:28
Жынысы:
Белгисиз
0
Шерзод кайсы кафенин ашпозчусу экенин дагы жазып койсон ор болмок
05.06.2014. 18:03 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
28
Катталган:
05-06-2014
Соӊку аракети:
02-07-2018 20:40
Жынысы:
Белгисиз
0
жазгыга жакшы жанылык экен
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 0 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 0) бул макаланы окуду:

Макалалардын саны:
21193;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2018 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Күрөӊкеев көчөсү - 180
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: