Архив
792   793   794   795   796   797   798   799   800   801   802   803   804   805   806   807   808   809   810   811   812   813   814   815   816   817   818   819   820   821   822   823   824   825   826   827   828   829   830   831   832   833   834   835   836  
740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780   781   782   783   784   785   786   787   788   789   790   791  
687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739  
635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686  
583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634  
531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582  
479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530  
427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478  
374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426  
322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373  
264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321  
217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263  
176   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216  
Популярдуу макалалар
Akbuura gazeta

ПИЦЦА

№606 13-июнь-19-июнь, 2014-ж


Пицца – итальяндардын улуттук тамагы. Адатта ачыган камырдан даярдалып, үстүнө сыр, эт же колбаса жана жашылчалар коюлуп бышырылат. Бирок азыр ачытылбай жасала турган түрлөрү да көп. Анда бышыруунун ушул жолун биз да үйрөнөлү.

ГРЕЧКА ЖАНА ЖАШЫЛЧАЛАР МЕНЕН ПИЦЦА

Керектүү азыктар:
Ун
– 250 грамм (жогорку сорт)
Майонез – 350 грамм
Маргарин – 180 грамм
Помидор – 4 даана
Бадыраң – 2 даана
Гречка – 50 грамм
Сыр – 200 грамм
Жумуртка – 1 даана
Туз – татымына жараша

Даярдоо ыкмасы:

  • Унга эритилген маргаринди жана майонездин 150 граммын кошуп жууруйбуз. Камыр 2-3 саатка тыныктырылып коюлат.
  • Камырды тегерек формага келтирип, үстүнө жука кылып майонезди сүйкөйбүз. Эми чийки 1 даана жумуртканы чалып алабыз да, аны майонездин үстүнөн сүйкөп чыгабыз.
  • Помидор менен бадыраңды тегерек же таякча кылып кесип, камырдын үстүнө жайгаштырабыз. Сырдын жарымын майдалап туурап, помидор менен бадыраңдардын арасына чачабыз.
  • Кезек жуулуп, кайнаган ысык сууга 10 мүнөт кармалган гречканы пиццанын үстүнө себелөөгө келет. Анан сырдын калганын сүргүчтөн өткөрүп, пиццанын үстүнө чачып коёбуз. Майонездин калганын аралатып куябыз.
  • Пиццанын даяр камырын 200 градус температурада ысыган электр мешине салып, 25-30 мүнөт коёбуз.

КОЛБАСА МЕНЕН ПИЦЦА

Керектүү азыктар:
Ун
– 100 грамм (жогорку сорт)
Каймак май (сливочное масло) – 100 грамм
Жумуртка – 1 даана (сарысы керектелет)
Пияз – 2 даана
Колбаса – 100 грамм
Помидор – 3 даана
Сыр – 50 грамм
Өсүмдүк майы – 4-5 аш кашык
Туз – татымына жараша

Даярдоо ыкмасы:

  • Алгач унга эритилген каймак майды, тузду кошуп, камыр жууруп, 30 мүнөттөн 1 саатка чейин тыныктырып коёсуз.
  • Көмөч казанга майды куюп, шакекче кылып ичке тууралган пиязды 2-3 мүнөт кууруйбуз.
  • Камырды жука жайып, тегерек формага келтирип, үстүн жумуртканын сарысы менен майлайбыз.
  • Камырдын бетине куурулган пиязды, анан тегерек кесилген колбасаларды жайгаштырабыз. Помидорлор да тегерек формада жука кесилип жайгаштырылат.
  • Сырды сүргүчтөн өткөрүп, пиццанын бетине себелейбиз.
  • 200 градуста ысыган электр мешинде 15-20 мүнөт бышырабыз.

Эскертүү: эгер колбаса жок болсо, анда этти майда туурап кууруп алып, колбасанын ордуна кошсо болот. Пиццанын бетин петрушка менен кооздоп койсо көрктүү көрүнөт.

КОШУМЧА

  • Пиццанын камырын жука да, калың дагы кылсаңыз болот. Калың болгон учурда 220-240 градус ысыкта бышырууга туура келет.
  • Сыр – пиццаны даамдуу кыла турган негизги азык. Аны пиццага себелеп да, туурап да кошсо болот.
  • Жаңы жашылчалар жок болгон кезде, алардын ордуна туздалгандарын колдонуу туура.
  • Жаңгактардан кешью, мистени (фисташка) майдалап пиццага кошууга да мүмкүн. Алар азыкка өзгөчө даам берет.

Айымдар, сизде тиричилик үчүн керек болгон пайдалуу кеңештер, дасторконду жасалгалоо, түрлөп тамак бышыруу баш ооруңуз болсо, мындан ары ал маселеңиз жоголот. Гезитибиздин ар санында «Кожойкенин бурчу» рубрикабыз сиздер үчүн кызмат кылат. Сунуштарыңыз, сурооңуз болсо (0312) 32-33-28 номерине чалып же kenesh@super.kg дарегине кат жазсаңыз болот.

Нурдана Бегимаалы кызы
kenesh@super.kg



"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.

Рейтинг: Рейтинг  6 
Комментарийлер(26)
16.06.2014. 10:35 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
4
Катталган:
08-07-2013
Соӊку аракети:
14-09-2015 02:41
Жынысы:
Белгисиз
0
пиццага кандай сыр кошсо жакшы болот и ал сырлар кандай дукондордо сатылат
16.06.2014. 15:46 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
1
Катталган:
18-03-2014
Соӊку аракети:
22-06-2014 00:50
Жынысы:
Белгисиз
0
Almanbet.kg, көбүнчө "моцарелла" кошулат го
16.06.2014. 17:35 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
102
Катталган:
31-12-2013
Соӊку аракети:
01-10-2016 02:22
Жынысы:
Белгисиз
0
Almanbet.kg, Негизи пармезан деген сыр кошушат Итальянецтер. Моцарелла дагы жакшы. Пармезандын майда сурулгон сыры жакшы же чон кусокту сабиз туурагычтан майдалап алса болот.
21.06.2014. 14:36 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
5
Катталган:
01-06-2014
Соӊку аракети:
27-08-2014 17:57
Жынысы:
Белгисиз
0
Almanbet.kg, пиццага сыр мазарелла жана пармезан сырын кошсо даамдуу болот
16.06.2014. 11:14 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
267
Катталган:
01-04-2013
Соӊку аракети:
10-11-2018 16:42
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Жалал-Абад,Кыргызстан.
+1
Пиццанын составына болгар калемпирин (ширинин) кошсо да соонун болуп калат...))) Тамагынар таттуу болсун...)))
16.06.2014. 12:30 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
7
Катталган:
20-05-2014
Соӊку аракети:
23-01-2017 17:09
Жынысы:
Белгисиз
0
Моцарелла сыр эн жакшы, даамыда сонун болот.
16.06.2014. 12:56 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
308
Катталган:
20-04-2014
Соӊку аракети:
10-04-2017 12:23
Жынысы:
Белгисиз
0
ням ням ))). аппетитти ачып койдунар,жасасам окшойт.
16.06.2014. 13:42 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
51
Катталган:
21-07-2013
Соӊку аракети:
22-06-2018 10:31
Жынысы:
Белгисиз
0
азыр дароо жасагым келип кетти
16.06.2014. 14:17 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
209
Катталган:
20-10-2013
Соӊку аракети:
12-09-2018 15:33
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Ош
0
мен пицца жасашты билем. тез-тез жасап турам. андан сырткары осетинский пирогду да үйдөгүлөр сүйүп жешет.
16.06.2014. 15:33 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
25
Катталган:
04-06-2014
Соӊку аракети:
01-04-2017 00:03
Жынысы:
Белгисиз
0
Жакшы кенеш экен урматту суппер инфо биздин мисте (фисташки) тууралууда маалымат бере кетиниздерчи себеби мен аябай жакшы кором жана коп колдоном ден соолука кандай пайдасы, зыяны бар билгим келет
16.06.2014. 15:40 
Тайпасы:
Супермодератор
Комментарийлердин саны:
8172
Катталган:
19-11-2013
Соӊку аракети:
20-11-2018 01:10
Жынысы:
Белгисиз
0
aitysha-91, Саламатсызбы!
Төмөндөгү шилтеме аркылуу өтүп, маалымат ала аласыз: http://www.super.kg/article/?article=17787
16.06.2014. 16:54 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
28
Катталган:
05-06-2014
Соӊку аракети:
02-07-2018 20:40
Жынысы:
Белгисиз
0
супер инфо жайкы десерттерден сунуш кылыныздарчы
момо-жемиштер чыгып калдыго. рахмат
16.06.2014. 16:57 
Тайпасы:
Супермодератор
Комментарийлердин саны:
8172
Катталган:
19-11-2013
Соӊку аракети:
20-11-2018 01:10
Жынысы:
Белгисиз
0
Gulnura-94, Саламатсызбы!
Сунушуңузга рахмат!
16.06.2014. 17:07 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
43
Катталган:
09-12-2013
Соӊку аракети:
10-12-2014 00:50
Жынысы:
Белгисиз
+1
пицца деп эле коп жебегиле ден соолукка зыян!
16.06.2014. 17:28 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
74
Катталган:
21-11-2013
Соӊку аракети:
28-04-2018 15:35
Жынысы:
Белгисиз
0
Эн мыкты!Апамын жардамысыз жасап короюн...
16.06.2014. 19:17 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
50
Катталган:
04-09-2013
Соӊку аракети:
03-11-2016 10:34
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
osh
0
rahmat men a9bai jakwy korom pissa
17.06.2014. 10:05 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
103
Катталган:
28-02-2012
Соӊку аракети:
19-11-2018 06:33
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Россия. Чита
0
камырына сут ак май туз суу кургак ачыткы кошуп кадимки нанга жасагандай эле жууруп бир аз тыныктырып коюу керек.
соусту майонезге томотная паста базилик кошуп аралаштырып орточо калндыкта жайылган камырдын бетине сыйпап ага тооктун этин(соогунон ажыратып алып ачим соевой соусунан кошуп мариновать этип грильной сквородкага салып кууруп алабыз да кубик кылып майда туурайбыз) ветчина колбасаны кубик туурап устуно моцарелла сыры менен российский белебей сырын аралаштырып майдалап сээп коёбуз
17.06.2014. 10:10 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
103
Катталган:
28-02-2012
Соӊку аракети:
19-11-2018 06:33
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Россия. Чита
0
бул *борджио* деген пицца
дагы коп турлору бар колбасалар менен фруктылар менен овоштор мененморепродуктулар менен жасалган турлору бар
17.06.2014. 14:18 
Тайпасы:
Аким
Комментарийлердин саны:
320
Катталган:
25-01-2014
Соӊку аракети:
07-11-2018 07:42
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Москва
0
Ооо Пицца демекчи,мен Москвада бир чоон белгилуу ресторанда пицейкер болуп иштеймин,кунуно 100-120 пиццаны жасайым,ананда озум кунуно бирден экиден жеп турам,пайда зыянын жок бекен билгендер барбы?? Айтып койсонор??
17.06.2014. 17:42 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
102
Катталган:
31-12-2013
Соӊку аракети:
01-10-2016 02:22
Жынысы:
Белгисиз
0
Danel, Кызыксын го озун пицца жасап пайда зыянын билбесен.Пиццанын калориялуу бомба екени чын. А бирок табитке жараша натуралный продуктыларды кошуп жасасан зыян емес да. А жанагы даяр тондурулган арзан пиццалар албетте зыянчылыктары бар болсо керек. Ага даам кутолуучу искусственный ароматтар бар балеенин баарын кошушат да.
17.06.2014. 19:36 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
96
Катталган:
14-03-2014
Соӊку аракети:
10-04-2015 09:05
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
жер бетинде
+2
Аялдаргада бир сайт ачыныздарчы касметологдордон кенеш сурайылы
18.06.2014. 10:43 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
3
Катталган:
08-03-2014
Соӊку аракети:
28-07-2018 06:28
Жынысы:
Белгисиз
0
kefir menen juurusa da bolot.syrdy jakshylap tandabasa byshkancha katyp kalatken kolbasalary da.mne uchun.je kamyry byshkanga besh min kalganda syr kolbasalardy sebish kerekpi
19.06.2014. 19:11 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
3
Катталган:
06-02-2013
Соӊку аракети:
27-07-2014 16:09
Жынысы:
Белгисиз
0
пицца суйуучулорго дагы айта кетейин!соусту тазаланган помидорго с/с ,чесночный порошок,соль,орегано,олив.масло,кошуп блендерден аралашырып,соус кылып колдонсонуздар даамдуу болот!тамагыныздар даамдуу болсун!
20.06.2014. 10:54 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
89
Катталган:
23-08-2011
Соӊку аракети:
16-10-2018 13:27
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
москва-каракол
0
кандай колбаса кошсо жакшы болот, майлуу же майсыз?
21.06.2014. 01:45 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
1
Катталган:
02-10-2013
Соӊку аракети:
09-03-2018 14:43
Жынысы:
Белгисиз
0
Жонокой сыр менен моцорелланы аралаштырып кошсо да болот
23.06.2014. 08:24 
Тайпасы:
Супермодератор
Комментарийлердин саны:
8172
Катталган:
19-11-2013
Соӊку аракети:
20-11-2018 01:10
Жынысы:
Белгисиз
0
ermekbaevna - эскертүү!
Жалаң баш тамгалар менен жазууга тыюу салынат.
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 0 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 0) бул макаланы окуду:

Макалалардын саны:
21471;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2018 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Күрөӊкеев көчөсү - 180
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: