Архив
792   793   794   795   796   797   798   799   800   801   802   803   804   805   806   807   808   809   810   811   812   813   814   815   816   817   818   819   820   821   822   823   824   825   826   827   828   829   830   831   832   833   834   835   836  
740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780   781   782   783   784   785   786   787   788   789   790   791  
687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739  
635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686  
583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634  
531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582  
479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530  
427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478  
374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426  
322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373  
264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321  
217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263  
176   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216  
Популярдуу макалалар
Akbuura gazeta

АШЛЯМФУ – АПТАПТА СЕРГИТҮҮЧҮ АЗЫК

№607 20-июнь-26-июнь, 2014-ж


Мээ кайнаткан ысыкта, албетте, муздак суусундуктар менен тамактар өтүмдүү. Алардын ичинде ашлямфу да бар. Эгер сиз үйдөгүлөрдү аты аталган тамак менен кубанткыңыз келсе, рецепти сиз үчүн.

Керектүү азыктар (4 порция үчүн):
Ун – 240 грамм
Пияз – 1 баш
Жумуртка – 2 даана
Өсүмдүк майы – 50 грамм
Болгар калемпири – 1 даана
Помидор – 1 даана
Жүгөрү крахмалы – 4 чоң кашык
Сарымсак – 4 тишче
Жусай – 1 боо
Ачуу кызыл калемпир – 2 чоң кашык (лаза үчүн)
Уксус – чай кашыктын үчтөн бири
Туз – татымына жараша

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ

Камыр
Жылуу сууга туз салынып катуураак жуурулуп, 30 мүнөт тыныктырылып коюлат (эскертүү: 15 мүнөттөн кийин бир жолу ийленет). Андан соң камырды колуңуз менен жукартып, тегерек формага келтирип жайып, анан бычак менен узунунан жоондугун 1 сантиметрден кесип аласыз. Эми ар бирин өсүмдүк майы менен майлап, бетин целлофан менен жаап коюңуз. 15 мүнөттөн кийин кесилген камырларды кол менен тоголоктоп ичкертип, кайрадан целлофан менен жаба туруңуз. Муну дагы бир кайталасаңыз, кадимки Каракол ашлямфусунун кесмеси даяр (1-2-3-сүрөттөр). Кайнап жаткан, туз кошулган сууга бир борк дедиртип кайнатып алыңыз. Сүзүп алган соң муздай түшкөндө өсүмдүк майы менен майлап коюңуз.

Лаза
Майда тууралган сарымсак менен ачуу кызыл калемпирди ысык майга кошуп жиберсек, лаза даяр.

Соусу
Майда төрт чарчы тууралган пиязды, болгар калемпирин, сарымсакты, помидорду чогуу кууруп алабыз. Эми башка идиште кайнап турган 500 грамм сууга жогорудагыларды салабыз. Булардын үстүнө майда тууралып, майга бир аз эле куурулган жусайды саласыз. Аягында жумуртканы өзүнчө кууруп кошосуз. Эми соуска татымына жараша туз, уксус кошулат. Даяр болгон соусту муздак жерге алып чыгып коюңуз (4-5-6-7-8-сүрөттөр).

Крахмал
240 грамм муздак сууга крахмалды салып, жай отко коюп коюулангыча бир тарапка карай тынбай аралаштырабыз. Кайнап жатканда 2 тамчы уксус, 1 аш кашык өсүмдүк майын, татымына жараша туз кошобуз. Даяр болгондо түбү майланган чуңкур табакка куюп алып, муздаганда муздаткычка салып коёбуз (9-10-сүрөттөр).
Сиз күткөн, эңсеген, көптөн бери шаштыңызды кетирген ашлямфу даяр!


Ашлямфу жасоонун ыкмаларын үйрөткөн Бишкектеги «Байхан» кафесинин ашпозчусу Тамара Жусупбекова.

Эскертүү: Майда тууралган этти өзүнчө кууруп кошсоңуз да даамдуу болот.

Айымдар, сизде тиричилик үчүн керек болгон пайдалуу кеңештер, дасторконду жасалгалоо, түрлөп тамак бышыруу баш ооруңуз болсо, мындан ары ал маселеңиз жоголот. Гезитибиздин ар санында «Кожойкенин бурчу» рубрикабыз сиздер үчүн кызмат кылат. Сунуштарыңыз, сурооңуз болсо (0312) 32-33-28 номерине чалып же kenesh@super.kg дарегине кат жазсаңыз болот.

Сүйүн Кулматова
kenesh@super.kg



Келиңиз, ашлямфу жасайбыз

Автор: Айзат Болотбек кызы
Оператор: Азамат Бакиров

"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.

Рейтинг: Рейтинг  2 
Комментарийлер(53)
Super TV
23.06.2014. 17:47 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
7
Катталган:
12-12-2012
Соӊку аракети:
01-07-2018 20:17
Жынысы:
Белгисиз
+1
Эээк Айзат кайдагы тамакты корсотосунда курсак ачып, эки козум торт болуп жатканда))) Сонун экен. Азыр уйго барып эле жасайм го. Базардан даяр эле крахмат сатып алса деле болот окшойт.
23.06.2014. 20:52 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
323
Катталган:
27-04-2013
Соӊку аракети:
15-11-2018 19:26
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Каракол жана Бишкек.
+1
биздин Караколдун анан келинчегим жасаган ашлям-фуга эч бир жердики жетпейт да, Бишкектики жон эле муздак лагман да, лагман да эмес лагманга окшош супсак бирдеме.
Super TV
23.06.2014. 23:13 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
1
Катталган:
01-10-2013
Соӊку аракети:
21-08-2014 19:54
Жынысы:
Белгисиз
0
Жусай дегендин орусча варианты кандай ,урматтуу супер кейжи
24.06.2014. 00:42 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
155
Катталган:
02-02-2013
Соӊку аракети:
08-11-2017 09:58
Жынысы:
Белгисиз
0
aisanat, bai kymbat, маалыматынарга Рахмат, оз алдымча жасап коройун деп чечтим, окшошот болду бекен...
24.06.2014. 02:53 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
72
Катталган:
25-03-2013
Соӊку аракети:
29-08-2018 01:17
Жынысы:
Белгисиз
0
aw lyamfunu abdan sagyndym dep aity bytyp ooz jyiylgy4a ke4ee meni aw lyamfu jep ket dep Italiada jawagan koldyk bir kyz chakyryp baryp keldim, soonun boluptur!
24.06.2014. 03:20 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
75
Катталган:
14-12-2013
Соӊку аракети:
26-06-2018 21:29
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Okeandun jeeginde.
+1
men yidon jasalgan ashlianfyny jakshu korom. Satkandar spaisunu koshyshat da chirkin. Domashnui ashlianfy hmmmmmmm.......
Super TV
24.06.2014. 03:31 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
5
Катталган:
31-08-2011
Соӊку аракети:
06-08-2014 00:54
Жынысы:
Белгисиз
0
крахмалга жеткенде очуп жатат\\нормально видеону косонор абдан раазы болот элем\\жээ атайын крахмалдын секретин корсоткунор келбейтабы\\
Super TV
24.06.2014. 05:20 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
141
Катталган:
25-08-2013
Соӊку аракети:
28-10-2018 13:52
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Ала бука району жойбелент айылы
0
Жусай деген кандай осумдук орусчасы кандай болот айтып койгулачы сураныч
Super TV
24.06.2014. 10:19 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
176
Катталган:
07-02-2011
Соӊку аракети:
10-01-2015 15:15
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Бишкек
0
жусай деген жусай да, такыр билбей атсанар базарга барып сурагыла же гуглдан деле издегилечи. орусча кыргызчасы жок, бул дунган созу
25.06.2014. 03:36 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
22
Катталган:
31-01-2014
Соӊку аракети:
25-03-2016 08:24
Жынысы:
Белгисиз
0
менин апам жасайт аябай кыйвн элдер апама эле жасатып жегенди жакшы корушот)))аябай сагындым жей элегиме коп болду
25.06.2014. 14:50 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
71
Катталган:
30-01-2012
Соӊку аракети:
31-08-2016 22:37
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Ош
0
Ашлямфу деген сонун тамакты 1990 жылдары Караколдо жеген элем,ошондон бери 24 жыл отуптур бир да жолу жеген жокмун.Аябай ачуу,муздак бирок жакшы тамак.Караколдук ашлямфуну жакшы жасаган кыздар менен таанышып консультация алсам кантет...
25.06.2014. 14:51 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
71
Катталган:
30-01-2012
Соӊку аракети:
31-08-2016 22:37
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Ош
0
бардык эле керектуу азыктар бар экен,жугорунун крахмалын кайдан алууга болот?
ашлямфудан коп эле жашылчаларды коргон жок элем мумкун убакыт отуп коп нерселер кошула баштадыбы.крахмал,камыр.калемпир туз,дагы эмне кошулган эсимде жок.бирок абдан даамдуу болгон
25.06.2014. 15:05 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
46
Катталган:
29-03-2014
Соӊку аракети:
25-07-2014 13:17
Жынысы:
Белгисиз
0
Мага дагы аябай жагат. Тамшанып жегим келип кетти
Super TV
26.06.2014. 12:13 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
39
Катталган:
04-12-2013
Соӊку аракети:
30-05-2015 13:56
Жынысы:
Белгисиз
+1
бул ашлянфуну таптакыр тура эмес жасады негизи чистий Каракольский ашлянфу мвндай жасалбайт
26.06.2014. 18:40 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
25
Катталган:
20-10-2013
Соӊку аракети:
12-09-2018 15:33
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Ош
-1
байкем ашлямфуну алкаштар жейт баш ооруп турганда деген болчу. тамашалап койгон тура.... (кулуп)
26.06.2014. 18:46 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
146
Катталган:
31-12-2013
Соӊку аракети:
01-10-2016 02:22
Жынысы:
Белгисиз
0
Точна рецепт менен бугун жасадым. Европадан жусай таппагандыктан кок пияз майдасын коштум. Суу менимче аябай аз болуп калат екен. Дагы куюга туура келди. Жусайдын боосу калын болот го меники пияз аз болсо деле кою болуп кетти. Ашлянфуга дагы курон соус кошушат Караколдо. Аны кантип жасайт билбейм койдум. Женем андай соусту литрлеп ашлянфунун жанына коюп сатчу еле.
Super TV
26.06.2014. 21:31 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
183
Катталган:
23-08-2011
Соӊку аракети:
16-10-2018 13:27
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
москва-каракол
0
крахмал 10 мин ичинде бышпайт чын айтам 30-40минутада бышат. Бул эже башка вариантында жасаптыр а карколдуктар акыркы кезде сорпосуна жумуртка же этти кууруп алып устуно суу куйуп суу кайнап атканда эле жусай помидор бадыран перецти майда туурап туруп салып ийип 2-5мин кайнатып койсода сонун болот
Super TV
27.06.2014. 03:18 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
15
Катталган:
31-05-2014
Соӊку аракети:
20-10-2014 18:47
Жынысы:
Белгисиз
0
Мммм жаман жегим келди
Super TV
27.06.2014. 03:21 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
15
Катталган:
31-05-2014
Соӊку аракети:
20-10-2014 18:47
Жынысы:
Белгисиз
0
Оа мен караколдон болом дунгандардан алыш керек рецепти,камыр чоюлбайт негизи билип алгыла машинага кессе дамдуу болот бул бишкектеги Эле жазагандардан гоо Бишкекте караколский ашлянфу ,ашлянфу деле эмес
27.06.2014. 15:24 
Тайпасы:
Тартип бузгандар
Комментарийлердин саны:
72
Катталган:
25-02-2014
Соӊку аракети:
08-03-2015 13:46
Жынысы:
Белгисиз
0
Аш-лямфу тууралуу анегдот:
Эки жоокер армиядан чыгып уйлоруно жөнөп калышат,
ортодон кафеге кирип аш-лямфу ичели деп бирөөсү сагынып калган тамагын заказ берет.
Ичип олтурушуп анда жанындагы шариги " Эй, бул бир күн түнөп калган тамакко" деген экен )))
27.06.2014. 15:24 
Тайпасы:
Тартип бузгандар
Комментарийлердин саны:
72
Катталган:
25-02-2014
Соӊку аракети:
08-03-2015 13:46
Жынысы:
Белгисиз
0
Аш-лямфу тууралуу анегдот:
Эки жоокер армиядан чыгып уйлоруно жөнөп калышат,
ортодон кафеге кирип аш-лямфу ичели деп бирөөсү сагынып калган тамагын заказ берет.
Ичип олтурушуп анда жанындагы шариги " Эй, бул бир күн түнөп калган тамакко" деген экен )))
27.06.2014. 15:25 
Тайпасы:
Тартип бузгандар
Комментарийлердин саны:
72
Катталган:
25-02-2014
Соӊку аракети:
08-03-2015 13:46
Жынысы:
Белгисиз
0
Аш-лямфу тууралуу анегдот:
Эки жоокер армиядан чыгып уйлоруно жөнөп калышат,
ортодон кафеге кирип аш-лямфу ичели деп бирөөсү сагынып калган тамагын заказ берет.
Ичип олтурушуп анда жанындагы шериги " Эй, бул бир күн түнөп калган тамакко" деген экен )))
27.06.2014. 15:30 
Тайпасы:
Тартип бузгандар
Комментарийлердин саны:
72
Катталган:
25-02-2014
Соӊку аракети:
08-03-2015 13:46
Жынысы:
Белгисиз
0
Ашлямфу тууралуу анегдот:
Эки жоокер армиядан чыгып уйлоруно жөнөп калышат,
ортодон кафеге кирип жоокердин бирөө ашлямфу аказ берет.
Ичип олтурушуп анда жанындагы шериги " Эй, бул бир күн түнөп калган тамакко" деген экен ))
27.06.2014. 15:32 
Тайпасы:
Тартип бузгандар
Комментарийлердин саны:
72
Катталган:
25-02-2014
Соӊку аракети:
08-03-2015 13:46
Жынысы:
Белгисиз
0
Ашлямфу тууралуу анегдот:
Эки жоокер армиядан чыгып үйлөрүнө жөнөп калышат,
ортодон кафеге кирип жоокердин бирөө ашлямфу заказ берет. Ичип олтурушуп анда жанындагы шериги "Эй, бул бир күн түнөп калган тамакко" деген экен ))
27.06.2014. 18:46 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
18
Катталган:
05-06-2012
Соӊку аракети:
03-05-2016 11:57
Жынысы:
Белгисиз
+1
Караколдукуна жетпейт да барибир
27.06.2014. 21:22 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
6
Катталган:
21-02-2014
Соӊку аракети:
04-08-2014 12:32
Жынысы:
Белгисиз
0
Кыргызстандын ашлямфусун сагындыым тортунчу жыл болду жей элэгиме, кийинки жылы жейм буйруса Кыргызстанга барсам
28.06.2014. 10:44 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
12
Катталган:
26-04-2014
Соӊку аракети:
04-06-2017 18:08
Жынысы:
Белгисиз
0
Караколдун ашлямфусу эмнеге озгочо болот анын сыры мындай:биринчиден колдун суусу башкача,экинчиден сиздер айтып жаткан курон суу бул колдук уйгурлардын улпактан жасалган уксусу,анан дагы эч кандай ашыкча нерселер кошулбайт(бадыран,подмидор ж.б).Ал эми даамы чындыгында тандайдан кетпейт!
28.06.2014. 10:44 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
12
Катталган:
26-04-2014
Соӊку аракети:
04-06-2017 18:08
Жынысы:
Белгисиз
0
Караколдун ашлямфусу эмнеге озгочо болот анын сыры мындай:биринчиден колдун суусу башкача,экинчиден сиздер айтып жаткан курон суу бул колдук уйгурлардын улпактан жасалган уксусу,анан дагы эч кандай ашыкча нерселер кошулбайт(бадыран,подмидор ж.б).Ал эми даамы чындыгында тандайдан кетпейт!
28.06.2014. 19:29 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
29
Катталган:
11-06-2014
Соӊку аракети:
27-05-2018 14:56
Жынысы:
Белгисиз
0
Ашлямфунун камырын чоюп жасабайт,анткени соусу муздак болот,чоюлган камыр катуурак болот,жон эле лапшарезкадан откорот туура эмесирээк жасалыптыр бул жакта.
29.06.2014. 16:00 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
11
Катталган:
05-05-2013
Соӊку аракети:
15-11-2018 17:32
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Москва
0
Ошто да барбы ашлямфу, айтып койгулачы (кафелерде дегеним). Өмүрү жеген эмесмин. Кечээ атабыздан не тамак жасайлы десем, "ашлямфу" деп койсо, кызым "ал эмне , ошондой да тамак болобу" деп шаштымды алды эле, "андай тамак жок" деп койгом да. Дарегин билсек жеп келели дегенбиз, билгендер жазып койгулачы Ошто болсо.
1
2
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 0 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 0) бул макаланы окуду:

Макалалардын саны:
21471;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2018 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Күрөӊкеев көчөсү - 180
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: