Архив
792   793   794   795   796   797   798   799   800   801   802   803   804   805   806   807   808   809   810   811   812   813   814   815   816   817   818   819   820   821   822   823   824   825   826   827   828  
740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780   781   782   783   784   785   786   787   788   789   790   791  
687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739  
635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686  
583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634  
531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582  
479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530  
427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478  
374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426  
322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373  
264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321  
217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263  
176   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216  
Популярдуу макалалар
Akbuura gazeta

ЛАГМАН ҮЧҮН КОШУЛМА

№621 26-сентябрь-2-октябрь, 2014-ж


«Күздүн бир күнү кышты багат» дегендей, сиздин бир жасаган салаттарыңыз кышка толук жетпесе да, канча бир убакыт багары шексиз. Андыктан төмөнкүлөрдү кожойкелик коллекцияңызга кошуп алыңыз.

(май менен)
Керектелүүчү азыктар:
Помидор – 5 килограмм
Пияз – 500 грамм
Сабиз – 1 килограмм
Болгар калемпири – 1 килограмм
Жандоо – 2 боо
Кинза – 1 боо
Укроп – 1 боо
Сарымсак – 3 баш
Өсүмдүк майы – 150 грамм
Туз татымына жараша

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
1. Сабиз менен болгар калемпирлерин төрт чарчы, жандоонун узундугун 1,5-2 сантиметрден, пиязды жарым шакекче кылып туурайбыз.
2. Помидорлордун үстүнө кайнак суу куюп, кабыгын сыйрып, эт туурагычтан өткөрүп, ширесин алабыз. Сарымсакты да өзүнчө эт туурагычтан өткөрүп алуу кажет.
3. Кинза, укроп майда тууралат.
4. Помидор ширесин отко коюп, 15 мүнөт кайнатабыз.
5. Шире кайнагыча көмөч казанга майды куюп, ага алгач пиязды, сарымсакты, сабизди, артынан болгар калемпирин, анан жандоону салып кууруп алабыз.
6. Помидор ширесинин үстүнө куурулган жашылчаларды жана туз, кинза, укропту кошуп, 10 мүнөт кайнатабыз.
7. Банкаларга бөлүштүрүп салып, ооздорун бекитебиз.

ЛАГМАН ҮЧҮН КОШУЛМА
(майсыз даярдала турган түрү)

Керектелүүчү азыктар:
Помидор – 5 килограмм
Болгар калемпири – 2 килограмм
Жандоо – 2 боо
Сельдерей – 1 боо
Туз татымына жараша

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
1. Болгар калемпирлери төрт чарчы, сельдерей майда, ал эми жандоо узундугу 1,5-2 сантиметрден тууралат.
2. Кабыгы сыйрылып, эт туурагычтан өткөзүлгөн помидор ширеси отко коюлуп, 15 мүнөт кайнатылат.
3. Аталган убакыт өткөндө үстүнө болгар калемпирлерин салып, 10 мүнөт отко кармайбыз.
4. Акырында туз, жандоо жана сельдерейди кошуп 5-7 мүнөт кайнатабыз да, банкаларга бөлүп куюп, капкактарын бекитебиз.

БАКЛАЖАН ИКРАСЫ

Керектелүүчү азыктар:
Баклажан – 1,5 килограмм
Помидор – 1 килограмм
Сабиз – 5 даана
Болгар калемпири – 5 даана
Пияз – 5 даана
Өсүмдүк майы – 150 грамм
Тоголок кара мурч – 1 чай кашык
Туз татымына жараша

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
1. Баклажандардын ачуусу чыксын үчүн туздуу сууга чылап, 15-20 мүнөт кармайбыз. Анан суусун сыгып, башка идишке салабыз.
2. Помидор, баклажан, болгар калемпирин, пиязды майда чарчы туурап, сабизди сүргүчтөн өткөрүп алабыз.
3. Казанга майды куюп, алгач пиязды, анан сабиз, калемпир, баклажанды кууруп алабыз.
4. Эми үстүнө помидор, мурч, тузду кошуп 30 мүнөт кайнатабыз.
5. Даяр икраны банкаларга куюп, ооздорун бекем бекитебиз.

КАПУСТА САЛАТ

Керектелүүчү азыктар:
Капуста – 2,5 килограмм
Болгар калемпири – 500 грамм
Сабиз – 500 грамм
Пияз – 500 грамм
Кумшекер – 50 грамм
Өсүмдүк майы – 200 грамм
Уксус (9%) – 200 грамм
Туз – 2 аш кашык

ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
1. Капуста узунунан майда, болгар калемпирлери узунунан ичке тууралат. Сабизди сүргүчтөн өткөрүп, ал эми пиязды жарым шакекче кылып тууроо зарыл. Анан баарын чоң
идишке салабыз.
2. Тууралган жашылчалардын үстүнө кумшекер, май, туз кошуп аралаштырып, 1 саат тыныктырабыз.
3. Салат салынган идишти отко коюп, толук кайнап чыккандан кийин уксусту кошобуз да, дагы 15 мүнөттөй кайнатабыз.
4. Бышкан салатты банкаларга салып, ооздорун бекитебиз.

Айымдар, тиричилик үчүн керек болгон пайдалуу кеңештер, дасторконду жасалгалоо, түрлөп тамак бышыруу сиздин баш ооруңуз болсо, мындан ары ал маселеңиз жоголот. Гезитибиздин ар санында «Кожойкенин бурчу» рубрикабыз сиздер үчүн кызмат кылат. Сунуштарыңыз, сурооңуз болсо (0312) 32-33-26
номерине чалып же kenesh@super.kg дарегине кат жазсаңыз болот.

Канымжан Усупбекова
kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.

Рейтинг: Рейтинг  2 
Комментарийлер(12)
29.09.2014. 14:30 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
148
Катталган:
23-10-2011
Соӊку аракети:
18-09-2018 19:50
Жынысы:
Белгисиз
+1
кудай буюрса баклажан икрасын жасап жаап коройунчу кошулмаларына караганда даамдудай корунот го.
29.09.2014. 16:11 
Тайпасы:
Супермодератор
Комментарийлердин саны:
5903
Катталган:
05-09-2011
Соӊку аракети:
18-09-2018 22:05
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Супер-Инфо
+1
mahabat., саламатсызбы!
Ката оңдолду. Рахмат!
29.09.2014. 17:19 
Тайпасы:
Тартип бузгандар
Комментарийлердин саны:
57
Катталган:
16-08-2008
Соӊку аракети:
23-01-2015 20:22
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Бишкек
+1
Жандоо деген эмне?
29.09.2014. 17:25 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
117
Катталган:
14-12-2011
Соӊку аракети:
26-01-2017 12:31
Жынысы:
Белгисиз
+1
Гулжигит, ал деген чөп. Ичи көңдөй эмес, кессең, тоголок болот. Лагман кошуп жүрүшөт, мага жакпайт ((
29.09.2014. 17:36 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
117
Катталган:
14-12-2011
Соӊку аракети:
26-01-2017 12:31
Жынысы:
Белгисиз
-1
Гулжигит, Джандо — это разновидность стручковой фасоли. Используется для приготовления блюд из восточной кухни. Так же является обязательным ингредиентом для приготовления уйгурского лагмана. Внешний вид джандо напоминает стручковую фасоль только более удлиненной версий. Из этого чудесного растения готовят множества вкусных блюд. Джандо тушат, варят, парят, консервируют на зиму и даже делают салат из джандо
29.09.2014. 18:47 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
253
Катталган:
26-11-2009
Соӊку аракети:
02-11-2017 23:46
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Бишкек
+1
Рецептеги кошулмалары канча литр чыгат ошону жазып койсо болмок мисалы мен 10 банка жапсам канча кг дан алышым керек
30.09.2014. 00:36 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
27
Катталган:
24-02-2012
Соӊку аракети:
18-04-2016 11:13
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Ош
+1
Менимче 4 л
30.09.2014. 13:27 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
32
Катталган:
31-05-2013
Соӊку аракети:
18-09-2018 22:45
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Шибер
+1
Баклажан икрасын мен жаптым.Даамы сонун болот.
02.10.2014. 12:03 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
164
Катталган:
16-12-2013
Соӊку аракети:
18-09-2018 18:06
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Ош
0
Рахмаат, блокнотко жазып алдыым )
02.10.2014. 17:58 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
12
Катталган:
28-07-2014
Соӊку аракети:
12-08-2018 11:06
Жынысы:
Белгисиз
0
ото керектуу кенештер экен чон рахмат !
03.10.2014. 13:38 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
56
Катталган:
21-08-2013
Соӊку аракети:
16-05-2018 13:35
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Токтогул
0
Чоон рахмат, суперчилер. Мен да жасайм ИншаАЛЛАХ
10.09.2016. 15:23 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
52
Катталган:
16-05-2016
Соӊку аракети:
25-02-2017 01:29
Жынысы:
Белгисиз
0
Админ сизден суранам Дапанжи деген тамактын курамына эмне кошулат жазып бересиздерби?
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 0 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 0) бул макаланы окуду:

Макалалардын саны:
21166;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2018 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Күрөӊкеев көчөсү - 180
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: