Архив
792   793   794   795   796   797   798   799   800   801   802   803   804   805   806   807   808   809   810   811   812   813   814   815   816   817   818   819   820   821   822   823   824   825   826   827   828  
740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780   781   782   783   784   785   786   787   788   789   790   791  
687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739  
635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686  
583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634  
531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582  
479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530  
427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478  
374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426  
322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373  
264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321  
217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263  
176   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216  
Популярдуу макалалар
Akbuura gazeta

ЖАӉЫ ЖЫЛДЫК ДАСТОРКОН

№634 26-декабрь-1-январь, 2015-ж


КОЙ ЖЫЛЫНДАГЫ ДАСТОРКОН
Ырым-жырымга ишенген адамдар чыгыш гороскобу боюнча кайсы жаныбардын жылы келе жатса, ошол жаныбардын этинен жасалган тамактарды дасторконго коюшпайт. 2015-жыл Кой жылы болгондуктан аны таарынтып албаш үчүн кой этинен жасалган тамактарды уй же тоок этинен, балыктан жасалган тамактарга алмаштырсак болот.
Кой сүт эмүүчү жаныбар болгондуктан дасторконго сүт азыктарынан жасалган жана койдун негизги тамагы болгон чөп-чардын түрүнөн жасалган даамдарды койсоӊуз жарашат. Анан, албетте, мөмө-жемиштерди коюу пайдалуу гана болбостон, дасторконуӊузга көрк бермекчи.

“КҮН ЖЕЛЕСИ”
Керектелүүчү азыктар:
Күрүч
– 200 грамм
Тоок эти – 300 грамм
Сабиз, баклажан, болгар калемпири – 1 даанадан
Өсүмдүк майы (эгер болсо зайтун майы) – 3 аш кашык
Жумуртка – 3 даана
Каймак – 150 грамм
Ак жумшак сыр (фета) – 100 грамм
Татымына жараша туз, кара мурч жана 1 боо петрушка

Даярдоо ыкмасы:

1. Күрүчтү жууп, сууга кайнатабыз. Өтө бышырбай, дүмбүл абалында оттон чыгарып алып, суу тунук болуп калганча муздак суу менен жууп, чыпканын жардамы менен сүзүп алыӊыз.
2. Андан соӊ тоок этин сууга кайнатып бышырыӊыз, татымына жараша туз салууну унутпаӊыз. Эт бышкан соӊ чыгарып, муздатып, майда туурайсыз.
3. Баклажан, сабиз жана жашыл же сары түстөгү болгар калемпирин узатасынан жука кесип алуу керек. Андан соӊ кесимдерди ортосунан экиге бөлүӊүз.
4. Мурда бышырып алган күрүчкө тууралган тоок этин жана 1 боо петрушканы туурап, 2 даана жумуртканы чагып, туз, мурч кошуп аралаштырабыз.
5. Электр мешинин тоголок формадагы табасын майлап, ага даяр болгон аралашманы тегиз кылып салабыз.
6. Баклажан, болгар калемпирин жана сабиздин кесимдерин аралашмага сүрөттөгүдөй кылып матырып, кезеги менен тизе баштайбыз. Жасап жаткан даамыбыздын көрүнүшү күн желесине окшош болушу керек.
7. Үстүн өсүмдүк майы менен майлайбыз. Каймакка 1 даана жумуртканы чагып кошуп, туз салып чалабыз да, тизилген жашылчалардын араларына куябыз.
8. 200 градус ысыктагы электр мешине 40 мүнөткө салып коюӊуз. “Күн желеси” бышкан соӊ алып чыгып, торт сыяктуу кесиӊиз дагы сырды чарчы туурап, ар бир кесимдин үстүнө таштап коюӊуз.

“КОЗУНУН КУБАНЫЧЫ” САЛАТЫ
Керектелүүчү азыктар:
Сабиз
– 2 даана
Консерваланган жүгөрү – 1 банка
Пияз – 2 даана
Шампиньон козу карыны – 300 грамм
Күрүч – 4 аш кашык
Өсүмдүк майы – 40 грамм
Майонез, татымына жараша туз, кара мурч, ашкөк, мейиз

Даярдоо ыкмасы:
1. Күрүчтү жууп, сууга бышырып алыӊыз. Андан соӊ муздак суу менен жууп, суусу тунук болгуча чайкайбыз.
2. Бир даана пиязды аарчып, туурайбыз. Козу карынды туурап, пияз менен кошо майга кууруп алган соӊ муздатып коюу керек.
3. Экинчи пиязды аарчып, майда туурап, 1 сабизди жоон тиштүү сүргүчтөн өткөрүп алабыз да, экөөнү өзүнчө майга куурабыз. Муну да муздатуу керек.
4. Эми күрүчтүн жарымына куурулган аралашмаларды, жүгөрү, кара мурч жана татымына жараша тузду кошуп, майонез менен аралаштырабыз.
5. Тарелкага аралашманы козунун формасына келтирип салып, үстүн күрүчтүн калганы менен жабабыз. Козунун көзүн, шыйрактарын, куйругун мейизден жасап, сабиз, ашкөк менен кооздоп коюӊуз.

ЖАШЫЛЧАЛАР ЖАНА ТООК ЭТИНЕН САЛАТ
Керектелүүчү азыктар:
Бадыраӊ
– 200 грамм
Помидор – 200 грамм
Пияз – 1 даана
Болгар калемпири (сары, кызыл) – 2 даана
Ышталган тоок эти – 300 грамм
Петрушка – 6-8 тал
Соус үчүн:
Лимон ширеси – 5-6 тамчы
Зайтун майы – 3 аш кашык
Кумшекер – 0,5 кашык
Кара мурч, татымына жараша туз

Даярдоо ыкмасы:
1. Бадыраӊ, болгар калемпирин, тоок этин узун ичке, помидорду майда чарчы кылып кесебиз.
2. Петрушка менен пиязды майдалап туурап алабыз.
3. Тууралган азыктарды идишке салып, соус кошуп аралаштырып, тарелкага салып коюӊуз.

КРАБ ТАЯКЧАЛАРЫНАН САЛАТ
Керектелүүчү азыктар:
Краб таякчалары – 120 грамм
Майонез – 100 грамм
Сыр – 100 грамм
Сарымсак – 2 тишче
Жумуртка – 1 даана
Татымына жараша туз

Даярдоо ыкмасы:
1. Жумуртканы сууга бышырып, аарчып, чарчы формада туурап алабыз.
2. Краб таякчаларынын жарымын кесип, муздаткычка салып коюӊуз. Бул салатты кооздогонго керек болот. Калган бөлүгүн дагы чарчы кылып туурайбыз. Сыр дагы ушундай эле тууралат.
3. Эми сарымсакты майдалагычтан өткөрүп, майонезге кошуп аралаштырабыз.
4. Тууралган азыктарды бир идишке салып, майонезди кошуп аралаштырабыз.
5. Тегерек формадагы идишке аралашманы салып, тарелкага көмкөрүп, сүрөттөгүдөй формага келтирип алыӊыз.
6. Эми муздаткычка салып койгон краб таякчаларын алып чыгып, майда тиштүү сүргүчтөн өткөрүп алабыз дагы салаттын үстүнө себелейбиз. Мындан кийинкисин өзүӊүздүн фантазияӊызга жараша кооздоп алсаӊыз болот.

Гүлжан Асанкожоева
kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.

Рейтинг: Рейтинг  3 
Комментарийлер(6)
29.12.2014. 10:00 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
62
Катталган:
16-12-2013
Соӊку аракети:
19-09-2018 19:22
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Ош
0
Салаттар учун рахмат Супер )
29.12.2014. 11:08 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
288
Катталган:
05-10-2014
Соӊку аракети:
23-06-2018 19:10
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Жалал-Абад
0
Жаны жылга ушу салаттарды жасайын.Рахмат супер.
29.12.2014. 12:16 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
19
Катталган:
25-12-2014
Соӊку аракети:
17-10-2016 11:30
Жынысы:
Белгисиз
0
Жакшы салатар экен рахмат супер инфо
31.12.2014. 00:54 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
5
Катталган:
23-12-2014
Соӊку аракети:
13-01-2015 00:36
Жынысы:
Белгисиз
0
Мен билген салаттар эле экен.
03.01.2015. 05:36 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
5
Катталган:
24-06-2014
Соӊку аракети:
17-09-2018 12:35
Жынысы:
Белгисиз
0
Аракет кылсан Береке болот.баардык гезит окуучу куйормандарга жаны жылдык жагымдуу маанай каалаймын
04.01.2015. 08:00 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
179
Катталган:
06-04-2014
Соӊку аракети:
09-08-2018 15:55
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Орто Азиядагы Байыркы шаар
0
Мен жыл сайын селедка менен оливье и доллар салатын жасайм. Рецептер учун рахмат.....
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 0 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 0) бул макаланы окуду:

Макалалардын саны:
21193;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2018 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Күрөӊкеев көчөсү - 180
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: