Архив
792   793   794   795   796   797   798   799   800   801   802   803   804   805   806   807   808   809   810   811   812   813   814   815   816   817   818   819   820   821   822   823   824   825   826   827   828  
740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780   781   782   783   784   785   786   787   788   789   790   791  
687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739  
635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686  
583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634  
531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582  
479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530  
427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478  
374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426  
322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373  
264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321  
217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263  
176   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216  
Популярдуу макалалар
Akbuura gazeta

КҮРҮЧ ЖЕП ТЕРИӉИЗДИ ТАЗАЛАӉЫЗ

№642 20-февраль-26-февраль, 2015-ж


Күрүч – пайдалуу жана кандай гана тамак болбосун көркүн ача турган азык. Андан ар кандай тамак-аштын түрлөрүн жасоого болот. Палоо күрүч тамактардын падышасы болсо, ошол эле күрүчтөн жасалган быжы, фаршталган калемпир жана капуста, роллы, түрдүү салаттар жана гарнирлер дасторкондун көркүн ачып келет. Бул жолу мына ушул күрүчтөн даярдалчу тамактарды бирге жасайбыз.

ФАРШТАЛГАН КАПУСТА

Керектелүүчү азыктар:
Күрүч – 150 грамм
Капуста – 1 даана
Уй эти – 500 грамм
Сабиз – 2 даана
Пияз – 2 даана
Каймак – 2 аш кашык
Томат пастасы – 3 аш кашык
Өсүмдүк майы – 100 грамм
Лавр жалбырагы – 3 даана
Татымына жараша кара мурч, туз

Даярдоо ыкмасы:
1. Капустаны сууга салып, туз кошуп, жумшаргыча кайнатабыз. Жумшарган соӊ калыӊ жерлерин кесип таштап, жалбырактарын айрыбай бирден ажыратып алабыз.
2. Сууга туз салып, күрүчтү чала бышырабыз.
3. Эт менен пиязды эт туурагычтан өткөрүп алыӊыз. Колго туурасак андан да жакшы.
4. Эми муну күрүчкө кошуп, татымына жараша туз, кара мурчту кошуп аралашма даярдайбыз.
5. Капустанын жалбырактарына аралашманы салып, конверт сыяктуу жылчык калтырбай оройбуз.
6. Көмөч казанга май куюп, капустанын бети кызарганча куурабыз. Дагы улантып бышыруу үчүн казанга тизебиз.
7. Сабизди кесек тиштүү сүргүчтөн өткөрүп, кууруп алыӊыз дагы казандагы капустанын үстүнө кошуӊуз. Анын үстүнө томат пастасын, каймакты, татымына жараша туз жана мурч, калемпирди кошуп, капкагын жаап, жай отто 1 саат дымдап коюу керек.
8. Капустанын суусу чыгып бууланып, фаршталган капуста даяр болду.

КЫЗЫЛЧА РИЗОТТОСУ

Керектелүүчү азыктар:
Күрүч – 400 грамм
Кызылча – 2 даана
Уй этинен даярдалган даяр бульон – 2 даана
Өсүмдүк майы – 2 аш кашык
Пияз – 1 даана
Катуу сыр – 50 грамм
Петрушка – 1 боо
Татымына жараша туз, калемпир

Даярдоо ыкмасы:
1. Кызылчаны сууга бышырып, муздаган соӊ аарчып, төрт бурчтук кылып туурайбыз. Анын жарымын пюре кылып эзип алыӊыз.
2. Пиязды аарчып, төрт бурчтук кылып туурап, майга куурабыз. Үстүнө жуулган күрүчтү салып майды соруп алгыча кууруӊуз.
3. Кадимки палоого суу куйгандай күрүчтү көмө суу куюп, даяр бульонду салып кайнатабыз. Суу күрүчкө сиӊгенден кийин демдеп коюу керек.
4. Бышкан соӊ кызылча пюресин кошуп, татымына жараша туз, калемпирди сээп аралаштырып, 15 мүнөт капкагын жаап коёбуз. Эми төрт бурчтук тууралган кызылчаны кошуп
аралаштырып, сырды майда тиштүү сүргүчтөн өткөрүп үстүнө сээп коюӊуз. Фантазияӊызга жараша петрушканын талдары менен кооздоп койсоӊуз болот. Кызылча менен күрүч
ризоттосу даяр.

«Чорба» шорпосу

Керектелүүчү азыктар:
Пакистан же Индия күрүчү – 40 грамм
Уй этинен фарш – 300 грамм
Жумуртка – 1 даана
Суу – 1 литр
Ун – 50 грамм
Йогурт – 60 грамм
Пияз – 1 даана
Лимон – 1 даана
Татымына жараша туз, кара мурч

Даярдоо ыкмасы:
1. Пиязды аарчып, туурап, петрушканы да туурап аралаштырабыз. Ага жумуртканын агын бөлүп алып кошобуз. Татымына жараша туз, кара мурчту кошуп аралаштырып, даяр болгон
массадан тоголок шар жасайбыз.
2. Сууга петрушка менен пияздын калганын кошуп, жуулган күрүчтү жана туз салып 30 мүнөт кайнатабыз. Андан соӊ үстүнө шарларды салып бышырабыз.
3. Чуӊкур табакка йогуртту куюп, ага жумуртканын сарысын жана унду кошуп чалабыз.
4. Даяр болгон аралашманы кайнап жаткан шорпонун үстүнө кошуп, дагы 5 мүнөт кайнатуу керек. Коюу тарткан даамдуу «Чорба» шорпосу даяр. Өтө чуӊкур эмес тарелкага куюп, лимонду фантазияӊызга жараша кооздоп кесип, чекесине кыстарасыз дагы, дасторконго коё бересиз. Тамагыӊыздар даамдуу болсун!

ГАРНИР ДАЯРДООНУН НЕГИЗГИ ШАРТТАРЫ

• Күрүч организмде тамак сиӊирүүнү шарттап, крахмал, белок, минералдык азыктар жана витаминдерге бай келет. Күрүчтү сууга бышырып алып жей берген адамдын бети тунук болуп, териси тазаланат. Тамак аттуунун баарына сууга бышкан күрүчтү кошуп жей берген кытай, корей кыздарынын беттери эмнеге тунук болорун эми түшүнсөӊүз керек.
• Күрүчтүн бири-бирине жабышпай чачырап бышышына оӊой гана шарттар керектелет. Бышырарда чаӊын кетирип, 3-4 жолу сууга жууш керек.
• Чачырап бышышы үчүн күрүчтү жөнөкөй сууга же эттин кайнап бышкан шорпосуна бышырышат. Өтө чоӊ казанга көп кылып кайнатуу анын текши бышпай калышына алып келет. Андыктан ченем керек.
• Күрүчтү кайсы идиш менен ченеп салсаӊыз, суу куярда ошол идиш менен 2 эсе көп суу куюу зарыл. Сууну күрүч сиӊирип алган соӊ жай отко 10 мүнөт демдеп коюу керек. Бышкан күрүчтү дуршлагга салып, муздак сууга чайкаӊыз. Антпесе күрүчтөн бөлүнүп чыккан крахмал жабышкак кылып салат.

Гүлжан Асанкожоева
kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.

Рейтинг: Рейтинг  8 
Комментарийлер(20)
23.02.2015. 10:12 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
37
Катталган:
13-12-2014
Соӊку аракети:
06-09-2016 11:28
Жынысы:
Белгисиз
0
чын эле корей кыздарынын беттери тунук болот кинолордон коруп калчум кургак эле кучучтун озун жеп отурушканын.
23.02.2015. 13:46 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
49
Катталган:
14-02-2014
Соӊку аракети:
06-08-2018 09:28
Жынысы:
Белгисиз
0
речептер аябай жакты,рахмат супер инфо бышырып кором
23.02.2015. 14:05 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
116
Катталган:
16-11-2013
Соӊку аракети:
24-06-2018 16:54
Жынысы:
Белгисиз
+1
Муздак сууга жууса ширеси кетип калат го
Бышыраарда бир аз туз,май куйса жавышпай сонун бышат.Даамдуу да болот
23.02.2015. 17:36 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
2
Катталган:
01-09-2013
Соӊку аракети:
29-11-2017 11:59
Жынысы:
Белгисиз
0
birok kozgo zy9nda kuruch jegen kytay koreilerdin 70% koz ainek tagyshat.
24.02.2015. 01:52 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
2
Катталган:
18-08-2013
Соӊку аракети:
04-01-2018 21:35
Жынысы:
Белгисиз
0
Chyngyzhan01,Корейлер ачуу коп жешет.ошого коз айнек тагышат
24.02.2015. 15:41 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
206
Катталган:
14-11-2014
Соӊку аракети:
21-09-2018 18:34
Жынысы:
Белгисиз
0
Chyngyzhan01,Кытай корейлердин коздору куруч жегенден эмес, Ачууну(калемпирди) коп жешкенинен улам коз зрейнасы томондойт деген маалыматтар бар.
23.02.2015. 21:23 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
12
Катталган:
13-02-2012
Соӊку аракети:
21-03-2018 12:17
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Ош
-1
Корейлердин козунун коруусунун начардыгы козунун кичине болгонунда.
23.02.2015. 22:02 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
216
Катталган:
08-12-2014
Соӊку аракети:
05-01-2017 19:43
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Успешный леди !
0
Рахмат жасап кором.
24.02.2015. 10:34 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
8
Катталган:
26-06-2012
Соӊку аракети:
09-11-2015 23:15
Жынысы:
Белгисиз
0
Корейлердин көзү кичине болгондон эмес анан күрүчтү олтуруп алып эле жей берсе бети тазарбайт тынарбайт дагы күрүч жеген үчүн 70%анча Чала көрүп калбайт.Биринчиден күрүч бул наны Экинчиден күр..жесе көрүүсү начарлабайт 3) тазарбайт бети күрүчтөн буларда абасы нымдуу келет ошол себеп ачуу жейт ачуу жебесе эгер Өпкө касал болот көзүнө келсек ош
24.02.2015. 10:41 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
8
Катталган:
26-06-2012
Соӊку аракети:
09-11-2015 23:15
Жынысы:
Белгисиз
0
Ошо ачууну көп жеген үчүн көзүнө зыян тийгизет анан дагы кошумча буларда технология,өнүккөн 5.6 жашар балдарыда компто же смартфон теледе 24 саат болот кол телефон смартфондон чыккан ультра жашыл нур баланын көзүн 3 айда эле бузат анан чоңойгон сайын ачкарик болуп бара берет негизи күрүчтөн бет тазарбайт и көрүүсу начарлабайт
24.02.2015. 10:54 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
90
Катталган:
26-01-2015
Соӊку аракети:
11-03-2017 16:27
Жынысы:
Белгисиз
0
Мага куручтон жасалган палоо жана быжы жагат.
24.02.2015. 12:32 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
307
Катталган:
11-02-2014
Соӊку аракети:
20-10-2017 17:08
Жынысы:
Белгисиз
0
Куручтон бет тазарат эле. Байкасанар балык жеген Бразилиялыктардын денеси сепкил, а корейлердики таптаза куручтой. А коз ачуудан эле анткени, чынында ачуудан очу бардай жешет. Адамдын жеген тамак ашынан сырткы келбети коз каранды!
24.02.2015. 15:47 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
206
Катталган:
14-11-2014
Соӊку аракети:
21-09-2018 18:34
Жынысы:
Белгисиз
0
Pantherka,айткан создорунуз туура бирок балык жегенден бети сепкилдейт деген ал туура эмес маалыматко менимче анткени сепкил ген аркылуу отот дейилет ал балыкка коз каранды эмес.
25.02.2015. 17:31 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
43
Катталган:
01-10-2014
Соӊку аракети:
29-05-2015 16:27
Жынысы:
Белгисиз
0
жаны торогон аял тороттон кийин 40кун жалан кордо ичет.ошондо бетте сепкил калбай аппак болот.менин женелерим.эжелерим баары ичишкен.менин апам ушундай кылдырат баарын.чын эле аппак болушат
26.02.2015. 01:23 
Тайпасы:
Түйүлдүк
Комментарийлердин саны:
14
Катталган:
02-09-2014
Соӊку аракети:
15-10-2015 23:08
Жынысы:
Белгисиз
0
ekaterina, кордо эмне эле я?
26.02.2015. 12:31 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
12
Катталган:
10-02-2013
Соӊку аракети:
12-01-2018 21:11
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Город зеленого цвета...
0
K.Batken, Хе хееее
27.02.2015. 04:02 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
18
Катталган:
11-02-2015
Соӊку аракети:
28-04-2017 23:20
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Казахстан (Алматы)
0
ekaterina, чын эле кордо деген не ал?
27.02.2015. 11:07 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
10
Катталган:
09-02-2015
Соӊку аракети:
31-07-2016 22:30
Жынысы:
Белгисиз
0
Салам супер-инфо жамааты, адамдагы калдар туурасында да кеп кылгылачы, менде кал коп, алдыргым келип журот кимге кайрылсам болот. Алдын ала рахмат!
27.02.2015. 15:05 
Тайпасы:
Супермодератор
Комментарийлердин саны:
1625
Катталган:
05-09-2011
Соӊку аракети:
25-09-2018 01:23
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Супер-Инфо
0
aiperi1991, саламатсызбы!
Сунушуңуз эсибизде болот. Рахмат!
28.02.2015. 03:30 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
26
Катталган:
08-07-2012
Соӊку аракети:
09-08-2018 19:17
Жынысы:
Белгисиз
0
кордонун жасалышы, ак гуручту таза жууп сууда кайнатат, аябай аз туз кошулат, айран менен кошуп ичет
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 0 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 0) бул макаланы окуду:

Макалалардын саны:
21193;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2018 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Күрөӊкеев көчөсү - 180
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: