Архив
792   793   794   795   796   797   798   799   800   801   802   803   804   805   806   807   808   809   810   811   812   813   814   815   816   817   818   819   820   821   822   823   824   825   826   827   828   829   830   831   832   833   834   835   836   837  
740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780   781   782   783   784   785   786   787   788   789   790   791  
687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739  
635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686  
583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634  
531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582  
479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530  
427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478  
374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426  
322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373  
264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321  
217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263  
176   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216  
Популярдуу макалалар
Akbuura gazeta

ШОРПОДОН КИЙИНКИ ТАМАКТАР

№727 07-октябрь-13-октябрь, 2016-ж


Күз келгенде той-аш көбөйөт эмеспи. Дасторкон маселесине келгенде эле кожойкелер дайыма "эмне жасайм?" деп баш оорутушат. Төмөндөгү азыктардан жасалган тамактар даамдуу жана дагы жеткиликтүү болгондуктан ар бир кожойкенин чөнтөгүнө туура келет.

ФРАНЦУЗЧА ЖАСАЛГАН ЭТ

Керектелүүчү азыктар:

  • Кой эти – 400 грамм
  • Картошка – 6 даана
  • Катуу сыр – 250 грамм
  • Пияз – 4 баш
  • Майонез – 400 грамм
  • Татымына жараша туз, мурч
  • Өсүмдүк майы – табаны майлоо үчүн

Даярдоо ыкмасы:



1. Эттин калыңдыгын 2 миллиметрдей кылып чакан кесимдерге бөлүп туздап, мурчтап, 10 мүнөт тыныктырып коёсуз.
2. Картошканы аарчып, эттей жалпак бөлүктөргө бөлөсүз. Ичи майланган табага алгач картошканы, андан соң этти тизесиз.
3. Эми анын үстүнө жарым шакекче түрүндө тууралган пиязды тегиз себелеп чыгасыз.
4. Катмардын үстүнө кайрадан картошка тизген соң майонезди тегиз сүйкөп, соңунда сүргүчтөн өткөрүлгөн сырды себелеп, туздап, мурчтайсыз.
Эскертүү: Этте дагы туз бар, андыктан көп кошуп алуудан абайлаңыз!
5. Француз этин 200 градустагы ысып турган электр мешине 40 мүнөт бышырасыз.
6. Французча бышырылган этти өзүңүз каалагандай бөлүктөргө бөлүп, дасторконго коё берсеңиз болот.

БИЛИП АЛ

  • Кадимки тиш чукугучту этке матырып, анын бышкан-бышпаганын билүүгө болот. Эгер тиш чукугучтун учу кан болсо, демек, быша элек. Ошондой эле эттен бөлүнүп чыккан шире тунук болсо, эт даяр. Ал эми бозомтук тартып турса, бышкыча күтө туруңуз.
  • Кой эти 200 градуста 40 мүнөттө, уй эти 1 саатта бышат. Алдын ала маринаддап койсоңуз жакшы болот.

КОЗУ КАРЫН ГУЛЯШЫ



Керектелүүчү азыктар:

  • Козу карын (шампиньон) – 300-400 грамм
  • Пияз – 2 баш
  • Таттуу болгар калемпири – 3 даана
  • Сарымсак – 2 тишче
  • Ун – 1 аш кашык
  • Томат пастасы – 2-3 аш кашык
  • Татымына жараша туз, кара мурч
  • Өсүмдүк майы – 3 аш кашык

Даярдоо ыкмасы:

1.
Козу карынды жууп-тазалап ар бирин 4кө бөлүп, жалпак кылып туурайсыз.
2. Пиязды аарчып, жарым шакекче түрүндө туурайсыз. Сарымсакты болсо жанчып майдалайсыз.
3. Болгар калемпирин аарчып, узун ичке тилимдерге бөлөсүз.
4. Ысып турган көмөч казанга кезеги менен пиязды, сарымсакты салып жумшаргыча (2 мүнөттөй) кууруйсуз.
5. Эми булардын үстүнө козу карынды кошобуз да, 7-8 мүнөт улам аралаштырып бышырабыз.
6. Анан тууралган болгар калемпирин салып, 5 мүнөттөй кармайсыз.
7. Ширелүү болушу үчүн томат пастасын жана 1 аш кашык унду салып кууруп, үстүнө 1-2 стакан суу куюп жай отто 20 мүнөттөй кайнатасыз.
8. Бул гуляшты гарнири жок деле берсеңиз болот.
Эскертүү: Унду казанга салып жатканда тынымсыз аралаштырып туруу керек, антпесе ал тоголоктошуп калат.

БИЛИП АЛ

  • Козу карынды туура тандаңыз. Анын өңү ак болуп, калпакчасы эч кандай кара тактарсыз болушу шарт. Калпагы ажырап кеткен козу карындар бузулуп кеткенин эске алыңыз. Гуляшка орточо көлөмдөгүсүн алсаңыз жаңылбайсыз.

КАРАПАДАГЫ КАБАКЧА


Керектелүүчү азыктар:

  • Кой эти – 400 грамм
  • Картошка – 6 даана
  • Сабиз – 2 даана
  • Кабакча – 2 даана
  • Пияз – 2 баш
  • Катуу сыр – 50 грамм
  • Каймак – 150 грамм
  • Өсүмдүк майы – 6 аш кашык
  • Ашкөк – 1 тутам
  • Татымына жараша туз, кара мурч

Даярдоо ыкмасы:

1. Этти анча чоң эмес бөлүктөргө бөлөсүз да, аны кызытылган майга жакшылап кууруп аласыз.
2. Эми картошка менен сабизди төрт чарчы кылып туураган соң аларды башка казанга көп аралаштырбай, кызаргыча кууруйсуз.
3. Азыктардын үстүнө жарым шакекче түрүндө тууралган пиязды салып, соолуганча кууруп, татымына жараша туз, мурч кошосуз. Эми муну карапага саласыз.
4. Сүргүчтөн өткөрүлгөн кабакчаны карападагы эттин үстүнө ныктап саласыз.
5. Андан кийин кабакчанын үстүнө кызарта куурулган картошка менен сабиз салынат.
6. Каймакка кара мурч, ашкөк жана бир аз суу кошуп аралаштырып, карапага жаба куясыз.
7. Карапанын оозун фольга менен ороп бекитип, 200 градустагы ысытылган электр мешине 25 мүнөт бышырасыз.
8. Андагы азыктар бышканда үстүнө сырды себелеп, оозун жаппастан 10 мүнөткө электр мешине саласыз. Тамагыңыз даяр!

БИЛИП АЛ

  • Карападагы тамак ширелүү болсун десеңиз, идишти колдонордон мурун ичине суу толтуруп, 15 мүнөттөн кийин төгүп салыңыз.
  • Карапанын оозун камыр менен жапсаңыз да болот.

Жазгүл Кенжеева
kenesh@super.kg



"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.

Рейтинг: Рейтинг  5 
Комментарийлер(3)
10.10.2016. 09:37 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
16
Катталган:
07-06-2016
Соӊку аракети:
30-07-2017 23:25
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Тынчтык окум сургон жерде
-2
Жакшы экен,бирок кабакча деген эмне?Же кабачкиби?
10.10.2016. 10:23 
Тайпасы:
Кыймылы жок
Комментарийлердин саны:
3
Катталган:
12-04-2016
Соӊку аракети:
17-10-2016 16:41
Жынысы:
Белгисиз
0
Оова
11.10.2016. 21:14 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
19
Катталган:
25-05-2016
Соӊку аракети:
20-11-2018 11:55
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Ош
+1
Французча эт эн суйуктуу тамагым. Мен майланган табакка пиязды,устуно этти,эттин устуно сырды, анан мойанезди суйкойм. Сонун болот.
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 0 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 0) бул макаланы окуду:

Макалалардын саны:
21503;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2018 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Күрөӊкеев көчөсү - 180
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: