Архив
792   793   794   795   796   797   798   799   800   801   802   803   804   805   806   807   808   809   810   811   812   813   814   815   816   817   818   819   820   821   822   823   824   825   826   827   828   829  
740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780   781   782   783   784   785   786   787   788   789   790   791  
687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739  
635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686  
583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634  
531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582  
479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530  
427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478  
374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426  
322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373  
264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321  
217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263  
176   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216  
Популярдуу макалалар
Akbuura gazeta

УБАКТЫСЫ ТАР КОЖОЙКЕЛЕР ҮЧҮН 10 МҮНӨТТҮК ТАМАКТАР

№731 04-ноябрь-10-ноябрь, 2016-ж


КОШУЛМАЛАРДЫ ТОҢДУРУУНУН СЫРЛАРЫ

  • Тоңдурулган кошулмалар тамакты даамдуу гана кылбастан, убактыңызды да үнөмдөйт. Бул өзгөчө жумуштан кеч келген кожойкелер үчүн табылгыс ыкма.
  • Куурулган жашылчаларды ысык боюнча муздаткычка салууга болбойт, сапатын жоготот.
  • Эгер фаршталган болгар калемпирин, капуста, чүчпара тоңдурсаңыз, ар бирин тактайга тизип, тоңгон соң целлофан баштыкка салыңыз.
  • Кошулмаларды бир тамакка ылайыктап бөлүп сактоо керек.
  • Тоңдурулган кошулмаларды целлофан баштыкта, капкактуу контейнерлерде сактоо керек. Темир жана айнек идиштерге жашылчаларды жана азыктарды тоңдурууга болбойт.

БОРЩ ҮЧҮН КОШУЛМА

Керектелүүчү азыктар:

Сабиз
– 1 килограмм
Пияз – 1 килограмм
Кызылча – 1 килограмм
Болгар калемпири – 10 даана
Помидор – 1 килограмм
Укроп, петрушка – 1 боо
Өсүмдүк майы – 1 стакан
Татымына жараша туз

Даярдоо ыкмасы:



1.
Сабиз менен кызылчаны аарчып, жууп, ири тиштүү сүргүчтөн өткөрөбүз. Помидорду болсо эт туурагычтан өткөрөбүз. Болгар калемпири менен пиязды ичке туурайбыз.
2. Эми ысып турган майга алгач пиязды, андан соң жашылчаларды 10 мүнөттөй кууруйбуз. Бул туурамжыбыз муздагандан кийин бир тамакка ылайыктап бөлүп, желим идиштерге же целлофан баштыктарга салып тоңдуруп койсоңуз болот.

Эске алыңыз, эгер бул туурамжыга кызылча кошпой жасасаңыз, башка тамактарга да колдоно аласыз.

ЛАГМАН ҮЧҮН КОШУЛМА


Керектелүүчү азыктар:

Помидор
– 3 килограмм
Пияз – 500 грамм
Сабиз – 1 килограмм
Пекин капустасы – 1 даана
Болгар калемпири – 1 килограмм
Жандоо – 2 боо
Сельдерей – 1 боо
Укроп – 1 боо
Сарымсак – 3 баш
Өсүмдүк майы – 150 грамм
Татымына жараша туз

Даярдоо ыкмасы:

1. Жашылчалардын баарын жууп, тазалап алабыз. Сабиз, болгар калемпирин, пекин капустасын төрт чарчы, жандоо менен сельдерейди узундугун 1,52 сантиметрден, пиязды жарым шакекче, сарымсакты ичке пластинка түрүндө туурайбыз.
2. Помидорлорду эт туурагычтан өткөрүп, 15 мүнөт кайнатабыз.
3. Башка мискейге майды куюп алгач пиязды, андан соң сабизди, артынан болгар калемпирин, жандоо, пекин капустасын салып 10 мүнөттөй кууруйбуз.
4. Куурулган жашылчалардын үстүнө помидор ширесин куюп, сельдерей, укроп, сарымсакты кошуп, татымына жараша туз салып 5 мүнөттөй кайнатабыз. Жашылчалар киртилдеп турушу керек.
5. Кошулма муздагандан кийин атайын контейнерлерге же целлофан баштыктарга салып тоңдуруп сактасаңыз болот.

ФАРШТАЛГАН БОЛГАР КАЛЕМПИРИ ЖАНА КАПУСТА

Керектелүүчү азыктар:

Болгар калемпири
– 20 даана
Койдун же уйдун этинен фарш – 500 грамм
Ак күрүч – 200 грамм
Пияз – 2 баш
Жумуртка – 2 даана
Укроп – бир боо
Ашкөк (кинза) – бир боо
Татымына жараша туз, мурч, лавр жалбырагы

Даярдоо ыкмасы:


1.
Пиязды майда төрт чарчы түрүндө туурап, фарштын үстүнө салабыз.
2. Ашкөктү, укропту майда туурап, күрүчтүн таш-күрмөгүн тазалап, муздак сууга таза жууйбуз да, буларды да фаршка кошобуз.
3. Эми татымына жараша туз, мурч салып, үстүнө эки жумуртканы чагып, колду таза жууп алып жакшылап мыжыгып аралаштыруу кажет.
4. Калемпирди жууп, сабагын акырын кесип, уруктарын тазалайбыз да, көп ныктабай ичин туурамжы менен толтурабыз.
5. Туурамжы толтурулган болгар калемпирлерин тактайга тизип тоңдуруп алабыз да, кийин целлофан баштыктарга бөлүп салып коёбуз.
6. Ал эми капуста жалбырактарын фарштоо үчүн алгач аны 5 мүнөт кайнак сууга салып жумшартып алуу кажет. Жумшартылган капустанын жалбырактарын ажыратып, ар бирине фарштан салып тыгыз оройбуз. Оролгон капустаны тактайга тизип, тоңдуруп целлофан баштыктарга салып коёбуз.

Дамира Арстанова
kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.

Рейтинг: Рейтинг  5 
Комментарийлер(15)
07.11.2016. 10:38 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
64
Катталган:
29-06-2016
Соӊку аракети:
26-02-2018 09:42
Жынысы:
Белгисиз
+3
сонун жакты мага себеби мен кечке жумушта болом
07.11.2016. 11:27 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
23
Катталган:
02-07-2016
Соӊку аракети:
02-09-2018 22:15
Жынысы:
Белгисиз
+1
Сонун! Сонун! Сонун!
07.11.2016. 12:29 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
1753
Катталган:
06-02-2012
Соӊку аракети:
25-09-2018 15:31
Жынысы:
Белгисиз
+4
Мен да калемпир кышкыга тондуруп салып койгом,жашылчалар тонуп турганы жакшы экен свежий колдоносун тамагын даамдуу болот..
07.11.2016. 17:11 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
228
Катталган:
12-10-2015
Соӊку аракети:
02-11-2017 23:03
Жынысы:
Белгисиз
0
Эн сонун кенеш! Рахмат!
07.11.2016. 22:14 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
80
Катталган:
08-04-2011
Соӊку аракети:
25-09-2018 17:37
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
бишкек
-1
Кошулма деген эмне,приправабы? Билгендер айтып койгулачы..
12.11.2016. 20:38 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
19
Катталган:
07-09-2016
Соӊку аракети:
14-09-2018 21:10
Жынысы:
Белгисиз
-1
ksb, заправка на зиму
08.11.2016. 00:08 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
76
Катталган:
11-05-2013
Соӊку аракети:
22-10-2017 05:32
Жынысы:
Белгисиз
+1
тондургучум толо эле кандай кылсам экем
08.11.2016. 09:36 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
518
Катталган:
13-03-2015
Соӊку аракети:
25-09-2018 21:33
Жынысы:
Белгисиз
+1
Куйоолорунор менен жакшылап суйлошуп койсонор жазап коюшат,сонун кылып.
09.11.2016. 00:02 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
300
Катталган:
07-08-2014
Соӊку аракети:
10-05-2018 22:54
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Ай
+3
modem4999, негизи эркек киши тамак жазаса тусу окшошпосо да даамы негедир сонун болот. Бирок аял киши болгондон кийин эркек кишиге тамак жазаткым келбейт жеке менин оюм!
08.11.2016. 09:55 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
209
Катталган:
28-11-2008
Соӊку аракети:
25-09-2018 16:21
Жынысы:
Белгисиз
0
Менин тоңдургучум вареньеге, анан этке толуп калган. Бир аз орун бар ошол жерге жасап коюшум керек экен
08.11.2016. 16:55 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
308
Катталган:
01-11-2009
Соӊку аракети:
18-02-2018 06:38
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
England
+2
Капустаны жалбырактарын ажыратып андан кийин сууга 4-5муноттой кайнатып жумшартып алабыз
08.11.2016. 17:23 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
19
Катталган:
19-08-2016
Соӊку аракети:
11-08-2018 15:41
Жынысы:
Белгисиз
0
Анан морозильниктен алып сразу кайнак сууга салса болобереби же холодильникте ээритип алабы билгендер айтып койгулачы,сураныч.
09.11.2016. 01:48 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
2
Катталган:
29-10-2016
Соӊку аракети:
28-02-2017 00:48
Жынысы:
Белгисиз
0
Жакшы кенеш экен
13.11.2016. 23:30 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
87
Катталган:
25-03-2016
Соӊку аракети:
26-09-2018 03:02
Жынысы:
Белгисиз
+1
10 муноттук тамактар имиш)))
13.11.2016. 23:59 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
4
Катталган:
14-03-2016
Соӊку аракети:
08-03-2017 23:15
Жынысы:
Белгисиз
0
ммм борщту ушинтип жасайм.абдан даамдуу айрыкча бир холод.салып суутуп кайра жылытып ичсен ииииии,турган сайын даамы чыгат.чон кастрюльга жасап коюп коём холод.
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 0 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 0) бул макаланы окуду:

Макалалардын саны:
21232;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2018 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Күрөӊкеев көчөсү - 180
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: