Архив
792   793   794   795   796   797   798   799   800   801   802   803   804   805   806   807   808   809   810   811   812   813   814   815   816   817   818   819   820   821   822   823   824   825   826   827   828   829  
740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780   781   782   783   784   785   786   787   788   789   790   791  
687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739  
635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686  
583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634  
531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582  
479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530  
427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478  
374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426  
322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373  
264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321  
217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263  
176   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216  
Популярдуу макалалар
Akbuura gazeta

ТҮРК АШКАНАСЫНЫН ДААМДАРЫ

№734 25-ноябрь-01-декабрь, 2016-ж


Түрк ашканасындагы менюдан аягы кебаб деген сөз менен аяктаган тамактарды жолуктурасыз. Кебаб сөзүн кыргызча которгондо "куурулган эт" дегенди түшүндүрөт. Түрк тамактарын сүйүүчүлөр билсе керек, чынында искендер-кебаб, дөнер кебаб өңдүү тамактары өтө даамдуу. 20 жылдан бери Кыргызстанда башкы ашпозчу болуп иштеп келген Саит Танрыверди бизге түрк тамактары, алардын айрымдарынын жасалышы тууралуу айтып берди.

"КЫРГЫЗСТАНДА ЭТ ТҮРКИЯГА КАРАГАНДА 3 ЭСЕ АРЗАН"

– 6 жыл Түркияда ашпозчу болуп иштегенден кийин Кыргызстандагы досторумдун чакыруусу менен 1996-жылы Бишкекке келгем. Кыргызстанда эт арзан, суусу таза, мага ушунусу менен жагат. Бирок кышкысын жашылча-жемиш кымбат. Эт арзан деп тамак жасаганың менен, тамакты кооздоого келгенде жашылчаны үнөмдөп каласың. Түркияда эт бул жердегиден 3 эсе кымбат, бирок жайы-кышы дебей жашылча-жемиши арзан. Стамбулдун кафелери ызы-чуу, Бишкектики тынч. Азыр Түркиядагы ашпозчулар канча айлык алышат билбейм, мен бул жерден айына 30 000-50 000 сом алам. Жумасына бир жолу эс алабыз. Бул жакка келип үйлөндүм, 1 кыз, 1 уулум бар. Кыргызстан менин экинчи өлкөм. Түркияга жылына 2 жолу барып турам.

ИСКЕНДЕР- КЕБАБ

Керектелүүчү азыктар:
(1 порция үчүн)

Нан – 50 грамм
Эт – 150 грамм
Айран – 1 аш кашык
Пияз – 1 баш
Каймак – 1 аш кашык
Каймак май – 1 аш кашык
Өсүмдүк майы – 3 аш кашык
Ун – 1 чай кашык
Томат пастасы – 1 аш кашык
Суу – 1 чыны
Татымына жараша туз, кара мурч, кызыл мурч

Даярдоо ыкмасы:

1. Алгач этти маринаддоо керек. Этти жалпак тилип алып татымына жараша туз, кара мурч, жарым шакекче тууралган пияз, айран кошуп аралаштырып, муздаткычта 2 күн кармайбыз.
2. 2 күндөн кийин этти кафелерде колдонулуучу чоң шампурга биринин үстүнө экинчисин тизип, отко кактап бышырабыз. Жарым саатта бышат.
3. Нанды төрт чарчы туурап, өсүмдүк майына кууруп алып, тарелканын бир четине салабыз.
4. Үстүнө шампурдагы эт ичке тилинип салынат.
5. Тарелканын экинчи четине каймак куюлат.

Соус жасайбыз

Өсүмдүк майын ысытып, ага ун, томат пастасын салып кууруйбуз. Татымына жараша туз, кызыл мурч кошуп дагы 5 мүнөт кууруп, үстүнө бир чыны суу куябыз да, 15 мүнөт кайнатабыз. Соус даяр. Андан сырткары каймак майды өзүнчө идишке эритип алабыз.
Тарелкадагы искендер-кебабдын үстүнө соусту, каймак майды куюп, жашылчалар менен кооздоп коногубузга узатабыз.

ТУЛУМБА

Керектелүүчү азыктар:

Ун
– 250 грамм
Жумуртка – 4 даана
Каймак май – 80 грамм
Суу – камыр үчүн 200 грамм, сироп үчүн 250 грамм
Кумшекер – 200 грамм
Лимон ширеси – 20 грамм
Өсүмдүк майы – 300 грамм

Даярдоо ыкмасы:

1. Каймак май кошулган суу кайнап чыкканда үстүнө ун салып аралаштырып, 2 мүнөт орточо отто кармайбыз.
2. Камыр муздап калганда жумуртканы кошуп, жакшылап аралаштырабыз.
3. Кондитердик шприцтин жардамы менен бир формага келтирилген камырды көмөч казанда ысып турган майга салып, эки жагын кызарта кууруп алабыз.

Сироп жасайбыз

Кумшекерге суу, лимон ширесин кошуп 15 мүнөт орточо отко койсок сироп даяр. Муздай түшкөндө даяр тулумбанын үстүнө куябыз.

Сүйүн Кулматова
kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.

Рейтинг: Рейтинг  1 
Комментарийлер(32)
28.11.2016. 10:25 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
164
Катталган:
08-07-2013
Соӊку аракети:
16-07-2018 03:10
Жынысы:
Белгисиз
+2
пиде менен лахмаджун жагат мага.башкасын билбейм
28.11.2016. 10:59 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
40
Катталган:
06-11-2016
Соӊку аракети:
25-09-2018 20:58
Жынысы:
Белгисиз
+2
Екинчи олком дегенине караганда кыргыз кызга уйлонгон го
01.12.2016. 18:16 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
300
Катталган:
07-08-2014
Соӊку аракети:
10-05-2018 22:54
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Ай
+1
munira-tilen, алар 2-3-4 аял кылып Ала берет. Туркторду ээрчип жургон кыздар канча )))))
28.11.2016. 11:33 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
66
Катталган:
16-04-2011
Соӊку аракети:
26-09-2018 00:45
Жынысы:
Белгисиз
0
турк ашканасын бир жума бою жесен коргун келбей калат!айда жылда бир жебесен!
28.11.2016. 12:53 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
324
Катталган:
21-07-2014
Соӊку аракети:
24-09-2018 14:07
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Деңиз жээгинде.
+5
Турк ашканасы десе эле шириндиктердин турун элестетем.
28.11.2016. 15:51 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
10
Катталган:
31-08-2016
Соӊку аракети:
02-07-2018 18:56
Жынысы:
Белгисиз
+1
Мендагы коргум келбейт
28.11.2016. 17:50 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
56
Катталган:
28-10-2016
Соӊку аракети:
29-08-2017 06:05
Жынысы:
Белгисиз
+1
Кайнак сууга ун салганда пышып калбайбы
28.11.2016. 22:31 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
33
Катталган:
07-09-2016
Соӊку аракети:
14-09-2018 21:10
Жынысы:
Белгисиз
+1
Nuura-shirin, ысык сууга салса эмес майга салса ббышып, куйуп кетет.
05.12.2016. 13:35 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
16
Катталган:
20-09-2016
Соӊку аракети:
05-07-2017 15:09
Жынысы:
Белгисиз
+1
Унду ыссык сууга салса аталатболуп калбайбы
29.11.2016. 00:00 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
8
Катталган:
17-10-2016
Соӊку аракети:
24-09-2018 07:26
Жынысы:
Белгисиз
+1
Саит ХХХ иштечү эле☺ мен да ушел кафеде иштеп калганда обедке искендер кебаб болот экен деп айтам деп Саит кебаб жейт экенбиз деп коём Саиттин жанында туруп алып
Модератор admin_superstan түзөттү 2016-11-29 10:21:06
29.11.2016. 10:26 
Тайпасы:
Супермодератор
Комментарийлердин саны:
5913
Катталган:
05-09-2011
Соӊку аракети:
26-09-2018 00:23
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Супер-Инфо
-2
dinarasama, жарнамалык негиздеги билдирүүлөргө тыюу салынган, эскертүү!
29.11.2016. 00:03 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
32
Катталган:
20-06-2013
Соӊку аракети:
17-09-2018 15:58
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
http://marykaynsd.com/
-3
Тааак эртен барып текшерип коюш кк. Ошончо айлыгын коргозуп жатабы или нет
29.11.2016. 16:37 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
41
Катталган:
22-10-2016
Соӊку аракети:
25-09-2018 23:38
Жынысы:
Белгисиз
-1
Мага пахлава жагат
29.11.2016. 16:37 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
41
Катталган:
22-10-2016
Соӊку аракети:
25-09-2018 23:38
Жынысы:
Белгисиз
-2
Лукум да аявай сонун
29.11.2016. 23:27 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
308
Катталган:
01-11-2009
Соӊку аракети:
18-02-2018 06:38
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
England
-1
Сироп-шербет

30.11.2016. 11:26 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
60
Катталган:
05-08-2012
Соӊку аракети:
02-08-2018 10:12
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Бишкек
+1
Doner, Maklyube jonundo da jazyp koesuzdarby suranyzch
30.11.2016. 11:56 
Тайпасы:
Супермодератор
Комментарийлердин саны:
5913
Катталган:
05-09-2011
Соӊку аракети:
26-09-2018 00:23
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Супер-Инфо
+1
aika_sv, саламатсызбы? Сунушуңузга рахмат, тиешелүү бөлүмгө жеткирилди.
30.11.2016. 12:49 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
14
Катталган:
01-07-2014
Соӊку аракети:
03-08-2018 17:37
Жынысы:
Белгисиз
+1
пахлаванын рецебин жазып койосузбу
30.11.2016. 21:51 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
215
Катталган:
12-11-2016
Соӊку аракети:
22-06-2017 15:03
Жынысы:
Белгисиз
+1
Биз деле уйронуп калбадыкпы Стамбулга
01.12.2016. 12:18 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
1
Катталган:
16-04-2016
Соӊку аракети:
05-11-2017 15:36
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Ош
+1
Мага татту тулумбасы жакты,аявай таттуу болсо керек
01.12.2016. 17:49 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
6
Катталган:
16-06-2016
Соӊку аракети:
08-01-2017 13:07
Жынысы:
Белгисиз
+1
Чечевица
02.12.2016. 09:30 
Тайпасы:
Супермодератор
Комментарийлердин саны:
5913
Катталган:
05-09-2011
Соӊку аракети:
26-09-2018 00:23
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Супер-Инфо
+1
ulan4ik.80, улут аралык түшүнбөстүктөрдү жаратуучу билдирүүлөргө тыюу салынган. Эскертүү!
02.12.2016. 12:23 
Тайпасы:
Конок
Комментарийлердин саны:
4
Катталган:
30-11-2016
Соӊку аракети:
05-02-2017 14:29
Жынысы:
Белгисиз
-1
Мага пахлава жагат
02.12.2016. 20:00 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
215
Катталган:
12-11-2016
Соӊку аракети:
22-06-2017 15:03
Жынысы:
Белгисиз
+3
Турк тилин жакшы билген инсан катары каталарынарды ондойм капа болбогула. Лахмажун, баклава, локум. Аталыштары ушундай.
02.12.2016. 22:46 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
4
Катталган:
14-01-2014
Соӊку аракети:
21-11-2017 13:01
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Орловка
+1
Турктордун чорбалары даамдуу
03.12.2016. 03:38 
Тайпасы:
Тартип бузгандар
Комментарийлердин саны:
7
Катталган:
26-10-2016
Соӊку аракети:
02-02-2018 17:13
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
ЖЕРДЕ........
+1
оздору кошо жакпайт тамагы турсун
03.12.2016. 10:21 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
215
Катталган:
12-11-2016
Соӊку аракети:
22-06-2017 15:03
Жынысы:
Белгисиз
+2
AСАН-АКА. Кыргыздар ушундайбыз бизден жакшы адам жок. Дегеле эч кимди жактырбайбыз. Кечиресинер орустан башка эч кимди жактырбайбыз.
05.12.2016. 10:39 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
25
Катталган:
07-04-2016
Соӊку аракети:
25-09-2018 09:36
Жынысы:
Белгисиз
+2
Админ неге супер инфонун жаны саны чыкпай жатат жооп берип койосузбу?
05.12.2016. 11:55 
Тайпасы:
Супермодератор
Комментарийлердин саны:
5913
Катталган:
05-09-2011
Соӊку аракети:
26-09-2018 00:23
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Супер-Инфо
-2
aisu12345, саламатсызбы? Жакынкы күндөрү жарыяланат, порталга баш багып туруңуз.
06.12.2016. 13:48 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
10
Катталган:
14-12-2014
Соӊку аракети:
21-12-2016 14:41
Жынысы:
Белгисиз
0
aisu12345,менда кутуп атамын Сахалинде
06.12.2016. 16:33 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
25
Катталган:
07-04-2016
Соӊку аракети:
25-09-2018 09:36
Жынысы:
Белгисиз
0
jeka17,среда куну чыгат экен эми кутунуз
09.02.2017. 23:53 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
60
Катталган:
05-08-2012
Соӊку аракети:
02-08-2018 10:12
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Бишкек
0
Turktordun Doner, Maklyube degen tamaktaryn uirongum kelip jurot birok chygynyp jasai elekmin
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 0 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 0) бул макаланы окуду:

Макалалардын саны:
21232;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2018 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Күрөӊкеев көчөсү - 180
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: