Архив
792   793   794   795   796   797   798   799   800   801   802   803   804   805   806   807   808   809   810   811   812   813   814   815   816   817   818   819   820   821   822   823   824   825   826   827   828  
740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780   781   782   783   784   785   786   787   788   789   790   791  
687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739  
635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686  
583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634  
531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582  
479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530  
427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478  
374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426  
322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373  
264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321  
217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263  
176   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216  
Популярдуу макалалар
Akbuura gazeta

ИТАЛИЯ АШКАНАСЫ

№737 16-декабрь- 22-декабрь, 2016-ж


Италия ашканасы десе эле көпчүлүктүн эсине пицца, спагетти түшсө керек. Бирок аталган өлкө башка даамдуу тамактары менен да таанымал. Алардын эң эле жөнөкөй ыкма менен жасалганы равиоли болуп эсептелет. Бүгүн сиздерге борбор калаабыздагы италия ресторандарынын биринин башкы ашпозчусу Фархад Абдурахманов спагетти равиолинин эң жеңил түрүн жана десертке берилүүчү тарталетканы үйрөтөт.

– Италияда равиолинин түрлөрү абдан көп.Мунун себеби, ар бир кожойке өзүнүн табитине ылайык кошулмаларды кошуп улам жаңы бир түрүн жарата бергендигинде. Бүгүн биз жасачу түрүн италиялыктар "үйдө жасалчу паста" деп коюшат. Муну көптөр кадимки орустардын варенигине окшоштурушат. Бирок даамы андан бир кыйла башкача деп ишендирип кетем.

РИКОТТА СЫРЫ КОШУЛГАН ТОКОЧТОР



Камыр үчүн:

Ун
–150 грамм
Суу – 25 грамм
Каймак май – 50 грамм
Туз – татымына жараша

Крем үчүн:

Рикотта сыры
– 70 грамм
Майлуулугу жогору болгон сүт – татымына жараша 20-30 грамм
Кумшекер упасы – татымына жараша

Даярдоо ыкмасы:

1. Жылуу сууга эритилген каймак майды, унду, тузду кошуп камыр жууруйбуз. Аны целлофан баштыкка салып, муздаткычка 30 мүнөткө салып коюу керек.
2. Даяр болгон соң атайын калып идиштерге салып, ортосуна крем куюуга боштук калтырабыз (шаардагы кожойкелер мындай токочторду ири дүкөндөрдөн сатып алышса болот). Токочторду электр мешине салып 200 градус температурада 15 мүнөт бышыруу керек.
3. Рикотта сырын, шекер упасын жана майлуулугу жогору болгон сүттү миксердин жардамы менен чалып алабыз.
4. Кремди целлофан баштыкка куюп, анын учун тешип даяр болгон токочтордун ичине куябыз. Үстүн каалаган мөмөңүз менен кооздоп койсоңуз болот. Биз райкан жалбырактары жана кызыл карагатты тандадык.

РАВИОЛИ



Камыр үчүн:

Ун
– 200 грамм
Жумуртка – 2 даана
Туз – татымына жараша

Туурамжы үчүн:

Брокколи
– 200 грамм
Шпинат – 200 грамм (1 боо)
Туз – татымына жараша

Соусу үчүн:

Эритилген каймак май сыры
– 50 грамм
Майлуулугу 30 пайыз болгон сүт (сливки) – 100 грамм
Пармезан сыры – 30 грамм

Даярдоо ыкмасы:

1. Идишке унду, жумуртка жана тузду салып камыр жууруйбуз.
2. Брокколини кайнап жаткан сууга 1-2 мүнөткө салып чыгарып алабыз. Ошол эле сууга шпинатты 20 секундга малып, чыгаруу керек. Майдалап туурап, татымына жараша туз кошуп аралаштырабыз.
3. Камырды 2 миллиметр калыңдыкта жайып, сиз каалагандай формада (квадрат, тегерек, үч бурчтук) кадимки чүчпаранын көлөмүндөй кылып кесип даярдайбыз.
4. Аларга туурамжыны салып камырды үстүнөн жаап, четин жабыштырасыз.
5. Казанга сууну кайнатып, ага татымына жараша туз кошобуз. Даяр болгон равиолилерди кайнап жаткан сууга салып, аралаштырабыз. Равиоли суунун бетине калкып чыгып кайнай баштаганда аларды сүзүп чыгарып алабыз.
6. Көмөч казанды отко коюп, ага майлуулугу жогору болгон сүттү жана эритилген сырды салып, кайнаганда үстүнө равиолини салып, 3-4 мүнөт кайнатасыз. Тынбай аралаштырып туруу зарыл. Камыр казандын түбүнө тартып кетпеши үчүн бир аз суу кошсоңуз да болот.
7. Даяр болгон равиолини чуңкур табакка чыгарып, сүргүчтөн өткөрүлгөн пармезан сырын үстүнө себелеп же кошумча чакан идишке салып табактын четине коюп койсоңуз болот.

"МАРГАРИТА" ПИЦЦАСЫ



Камыр үчүн:

Ун
– 350 грамм (камыр суюк болуп калса 50-100 грамм ун кошсо болот)
Жылуу суу – 1 cтакан
Кумшекер – 1 аш кашык
Ачыткы – 2 чай кашык (5-10 грамм)
Зайтун майы – 1 аш кашык
Туз – бир чымчым

Үстүнө коюу үчүн:

Моцарелла сыры (пицца үчүн дегени) – 150-180 грамм
Томат пастасы же кетчуп – 2-3 аш кашык
Помидор – 1 даана
Райкан (жашылы) – 8-10 жалбырак
Зайтун майы – 1 аш кашык

Даярдоо ыкмасы:

1. Унга кумшекер, зайтун майын, тузду аралаштырабыз. Эми жылуу сууга ачыткыны салып аралаштырып, ун салынган идишке куябыз. Камырды жууруп, ийлеп, көптүрүү үчүн целлофан баштыкка салып жарым саатка жылуу жерге коюп коёбуз.
2. Райкан менен помидорду жууп, суусун сарыктырып алуу керек. Камырдан бизге керектүү өлчөмдө үзүп алып, субала кылып, 2-3 миллиметр калыңдыкта жайып, камыр четтерин кайрып коёбуз.
3. Үстүнө алгач томат пастасын же кетчупту сүйкөп, анан зайтун майын чуурутуп куябыз.
4. Эми 250-270 градус температурада ысытылган электр мешинде 5-10 мүнөт камырды бышырабыз. Анын астына пергамент кагазын төшөп койсоңуз болот.
5. Камыр бышкыча моцарелла сырын 5-10 миллиметр, помидорду 3-5 миллиметр калыңдыкта тегерек кылып туурайбыз.
6. Даяр болгон нандын үстүнө алгач сырды, анын үстүнө помидордун кесимдерин тизип, райкан жалбырактарын таштап коёбуз. Пиццаны 5-10 мүнөткө кайра электр мешине салып чыгарабыз. Биздин "Маргарита" даяр, аны ысыгында жеген туура болот.

Нуркыз Курманбек кызы
kenesh@super.kg


Дасторконду Италиянын равиоли тамагы менен толтуруңуз

Автор: Насипа Тагаева
Оператор: Айбек Алимов

Кыска убакыт ичинде десерт жасоону үйрөнөбүз

Автор: Насипа Тагаева
Оператор: Айбек Алимов

"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.

Рейтинг: Рейтинг  2 
Комментарийлер(12)
21.12.2016. 09:10 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
367
Катталган:
06-02-2012
Соӊку аракети:
22-09-2018 08:43
Жынысы:
Белгисиз
+2
Пицаны жасадык го турлорун Москвада 2 жыл,Персей ресторанында иштегенимде....
21.12.2016. 10:47 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
24
Катталган:
02-04-2016
Соӊку аракети:
21-09-2018 08:51
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
@@@@@@@@
+1
Жакшы идеялар экен.
Жасап кором созсуз.Кулинария менин хоббимго.
21.12.2016. 12:44 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
33
Катталган:
15-03-2014
Соӊку аракети:
19-09-2018 13:30
Жынысы:
Белгисиз
+6
Эх, озунун уйундо "офисин" болсо, баары бар, оюна келген тамакты озгочолонтуп жасасан жолдошун менен балдарыны суйунтуп.
21.12.2016. 21:50 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
12
Катталган:
19-12-2012
Соӊку аракети:
09-01-2017 19:39
Жынысы:
Белгисиз
+1
glaz_almaz,Менин оюму эле жазып коюпсуз ,сиздин оюнузга кошулам.
21.12.2016. 23:24 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
21
Катталган:
05-12-2016
Соӊку аракети:
13-09-2018 21:39
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Сонун айылда
+2
Пицца пицца 40тай турун жасайт элем.Москвада жургонумдо беш жыл мурун азыр унута баштадымго.
22.12.2016. 03:32 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
12
Катталган:
26-11-2016
Соӊку аракети:
04-09-2018 02:51
Жынысы:
Белгисиз
-2
Пицца мага жакпайт негедир. Уйдогулор алып жешсе,мен аларды карап кулсом,алар мени карап кулуп коюшат. Неге жебейсин деп....а мен кантип жеп атасынар деп койом...ха хааа
Suluu4a түзөттү 2016-12-22 03:33:35
Super TV
22.12.2016. 18:47 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
127
Катталган:
10-12-2014
Соӊку аракети:
02-02-2018 07:37
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
ноокен
+2
мен москвада италиянская ресторанда 8 жылдан бери иштейм баары бир кыргыздын чучбарасына жетпейт.....каалагандарга ар кыл равеолинин технологичкасын берем
Медиа-портал
23.12.2016. 03:37 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
30
Катталган:
26-11-2014
Соӊку аракети:
19-08-2018 02:50
Жынысы:
Белгисиз
+2
Кухняга кирип тамак жасамак тургай даяр тамакты да жегенди жаман корчум)))кобунчо кочодон жеп журчум. Уч балалуу болгондо кантип кухняны жакшы коруп калганымы билбей калдымго))) азыр тамактын турун жайсайм балдарыма жолдошума.))))
23.12.2016. 18:50 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
31
Катталган:
01-09-2013
Соӊку аракети:
22-11-2017 04:16
Жынысы:
Белгисиз
+1
Пицца жасаганды билгендер же башка жакшы тамактарды даамду.жазгыла
24.12.2016. 17:36 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
61
Катталган:
03-12-2013
Соӊку аракети:
21-09-2018 23:40
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
денизден 3 метрге бийик жерде .
+2
Биз маргаритага помидорду кубик кылып туурайбыз дагы устуно кошобуз.
26.12.2016. 20:14 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
83
Катталган:
23-03-2016
Соӊку аракети:
06-08-2018 10:47
Жынысы:
Белгисиз
+1
4сыра эн жакшы коргон пиццам
29.01.2017. 05:18 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
18
Катталган:
06-04-2014
Соӊку аракети:
09-08-2018 15:55
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Орто Азиядагы Байыркы шаар
0
Пицанын 3-4 турун гана жасап журом.
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 0 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 0) бул макаланы окуду:

Макалалардын саны:
21193;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2018 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Күрөӊкеев көчөсү - 180
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: