реклама
Супер-Инфодо жарнама
SUPER.KG порталында жарнама
Реклама в Супер-Инфо
Реклама на SUPER.KG
Архив
740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780  
687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739  
635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686  
583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634  
531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582  
479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530  
427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478  
374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426  
322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373  
264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321  
217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263  
176   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216  
Популярдуу макалалар
semetei

КОРЕЙ АШКАНАСЫ

№754 14-20-апрель, 2017-ж.


Корей ашканасы ачуу татымалдар кошулган, эти аз, чөп-чары менен жашылчасы көп тамактардан турат. Мындан сырткары туздалган жана маринаддалган өсүмдүктөрдү, анын тамырларын, балык, деңиз азыктарын алардын дасторконунан табууга болот. Ал эми суусундуктары – ар кандай чөптөрдүн топтомунан демделген чай, күчтүү кара кофе.
Бул ашкана тууралуу көп жылдардан бери Бишкекте жашаган Пак Тэён айым жакындан тааныштырып, негизги тамактарынын рецепттери менен бөлүштү.

РАМЁН

Кореяда гана эмес, Бишкекте да өтүмдүү болгон рамён – курамына эт, жумуртка, козу карын, көк пияз жана ачуу татымалдар кошулган кесме шорпо.



Керектелүүчү азыктар:

Рамён кесмеси
– 1 даана
Жумуртка – 2 даана
Эт – 100 грамм
Көк пияз – 2-3 талча
Кооздоо үчүн жашылчалар

Даярдоо ыкмасы:

1. Алгач эт менен жумуртканы өз-өзүнчө сууга бышырып алабыз.
2. Эми 2-3 стакан сууну мискейге куюп, ал кайнап чыкканда рамён кесмесин жана аны менен кошо бир баштыкка салынган татымалдарды салып, 5 мүнөт кайнатабыз.
3. Шорпону чоң чыныга куюп, үстүнө сууга бышкан жумуртканы, этти кесип салабыз. Үстүн майда тууралган көк пияз, болгар калемпири менен кооздоп коёбуз.

КИМБАП

Кимбап – кургатылган деңиз капустасынын (нори) ичине сууга бышырылган күрүч, жумуртка куймагы, сабиз, колбаса оролуп жасалган тамак. Япондордун сушисине окшош. Айырмасы, күрүчкө уксус кошулбай бышырылат жана курамына балык кошулбайт.



Керектелүүчү азыктар:

Күрүч
– 200 грамм
Нори – 4 даана
Колбаса – 50 грамм
Сыр – 50 грамм
Болгар калемпири – 1 даана
Бадыраң – 1 даана
Сабиз – 1 даана
Салат жалбырагы, көк пияз

Даярдоо ыкмасы:

1. Алгач күрүчтү сууга бышырып алабыз.
2. Колбаса, сыр, бадыраң, сабиз, болгар калемпирин ичке, узун кылып туурайбыз.
3. Эми чий килемченин үстүнө норини салабыз. Норинин бетине бышкан күрүчтү салып, ортосуна тууралган жашылчаларды, колбаса, сырды жана көк чөптөрдү тизип, чий килемченин жардамы менен оройбуз.
4. Даяр болгон кимбапты 5-6 бөлүккө кесип, дасторконго койсоңуз болот. Кимбап кунжут даны кошулган соя соусу менен чогуу берилет.

ЧАПЧЕ САЛАТЫ

Чапче – корейлердин дасторконунда такай кездешүүчү даам. Кээде негизги тамак катары берилсе, кээде закуске катары берилет. Ал күрүч унунан жасалган, айнектей тунук танмён кесмесинен даярдалат.



Керектелүүчү азыктар:

Танмён кесмеси – 100 грамм
Эт – 100 грамм
Козу карын – 100 грамм
Сабиз – 1 даана
Шпинат – 1 боо
Татымына жараша туз, кара мурч, соя соусу, өсүмдүк майы, кунжут даны

Даярдоо ыкмасы:

1. Эт менен козу карынды узун-узун кылып туурап, татымына жараша туз, кумшекер, соя соусун жана сарымсак кошуп 20 мүнөткө маринаддап коёбуз. 2. Жашылчаларды даярдайбыз: шпинатты жууп, кайнак сууга 30 секундага малып алабыз. Сабизди сүргүчтөн өткөрсөк, пиязды жарым шакек түрүндө туурайбыз. Ал эми ачуу калемпирди ичке туурасак, көк пиязды кол менен эле жулуп-жулуп идишке салабыз.
3. Танмён кесмесин туздуу кайнак сууга салып, 10 мүнөттөй кайнатып бышырып алабыз. Бул кесмени корей азык-түлүктөрүн саткан дүкөндөрдөн таба аласыз.
4. Казанга майды куюп, кызыган кезде этти, 1-2 мүнөттөн кийин козу карынды, сабизди, пиязды салып кууруйбуз. Куурулгандардын үстүнө ачуу калемпирди, көк пиязды, шпинатты, бышкан кесмени салып, соя соусунан куюп аралаштырабыз. Чапче салаты даяр!

МУЗДАК КУКСИ

Кукси – корейлердин улуттук тамактарынын бири. Өздөрү "куксу" деп аташат. Анын курамын кесме, даамдуу шорпо, эт жана жашылчалар түзөт.



Керектелүүчү азыктар:

Кесме – 300-400 грамм
Суу – 3 литр
Уй же тоок эти – 400 грамм
Бадыраң – 300 грамм
Помидор – 2 даана
Пияз – 1 баш
Сарымсак – 3-4 тишче
Жумуртка – 2-3 даана
Капуста – 250-300 грамм
Сабиз – 2 даана
Укроп, ашкөк – 1 тутам
Өсүмдүк майы – 6-7 аш кашык
Татымына жараша туз, кумшекер, мурч, уксус, соя соусу, майдаланган кориандр

Даярдоо ыкмасы:

1. 3 литр сууну кайнатып, муздагандан кийин татымына жараша туз, 1-2 аш кашык кумшекер, 3-4 аш кашык соя соусун жана 1-2 аш кашык уксус кошуп аралаштырабыз. Буга сүргүчтөн өткөрүлгөн 1 бадыраңды, майда тууралган 1 помидорду, укроп, ашкөктү кошобуз да, муздаткычка салып коёбуз.
2. Этти узун-узун кылып кесип, майда тууралган пияз менен бышканча кууруп алабыз. Татымына жараша туз, кара мурч кошууну унутпаңыз.
3. Сабиз, капуста, бадыраңды өз-өзүнчө туурап, татымына жараша туз, кумшекер, уксус, мурч, майдаланган кориандр, сарымсак жана майга куурулган пиязды кошуп салат даярдап алабыз.
4. Жумуртканы чагып, бир чымчым туз салып аябай чалабыз да, жука кылып куймак бышырабыз. Куймакты рулет түрүндө ороп, ичке-ичке туурайбыз.
5. Кесмени туздуу сууга бышырып, муздак сууга чайкайбыз. Аны чоң чыныга салып, үстүнө муздаткычтагы шорподон куюп, бетин куурулган эт, жумуртка рулети, тууралган жашылчалар менен кооздоп коёбуз.

Дамира Арстанова
kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.

Рейтинг: Рейтинг  1 
Комментарийлер(9)
17.04.2017. 12:07 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
76
Катталган:
06-02-2017
Соӊку аракети:
18-10-2017 15:59
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
убактылуу жашоодо!!!
0
Кесмени магазинден кантип издесем болот москвада
17.04.2017. 12:44 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
24
Катталган:
16-03-2013
Соӊку аракети:
18-10-2017 17:02
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Бишкек
+1
Токсикоз болуп кундо рамен,кукси жегим келип журот.
17.04.2017. 16:57 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
173
Катталган:
17-02-2017
Соӊку аракети:
18-10-2017 13:12
Жынысы:
Белгисиз
0
solntse95,Москва Да болсонуз Тануки ресторанга кири Эби Кадзукирий деген тамакты алып жесениз болот
17.04.2017. 14:03 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
28
Катталган:
16-03-2011
Соӊку аракети:
18-10-2017 09:26
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
osh
0
корей рамёнун карап көрүш керек...чочко майы арлашмасы болгондуктан кылдат караш керек..аралашмасында ( 돼지) деген эле болсо жебей эле койгон дурус..
18.04.2017. 10:12 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
12
Катталган:
05-04-2017
Соӊку аракети:
18-10-2017 09:22
Жынысы:
Белгисиз
0
Кимбапты жасаганда озубуз орогонуна камыр кылып кичкий кылып жайып алып скавароткага кыызыл кылып бышырып алып ошого оросокда болсо керек ээ бирок мен жакшы коргондор чыкбаптырго каап ошонусу жаман болдуда.
18.04.2017. 17:01 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
78
Катталган:
21-02-2016
Соӊку аракети:
18-10-2017 17:44
Жынысы:
Белгисиз
+1
муздак куксисинин курамы жасалышы аш лям фуга окшошуп кетет экен
18.04.2017. 19:50 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
119
Катталган:
08-02-2015
Соӊку аракети:
18-10-2017 18:11
Жынысы:
Белгисиз
0
Бирин да жебеймдаааа
19.04.2017. 16:25 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
155
Катталган:
14-01-2015
Соӊку аракети:
17-10-2017 23:16
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Россия Иркутск ♥♥Озгон♥♥
0
Корейлер мн иштеп атып,эч кукси ичбейсин ичсен деп ичирип коюшуп.Озумо зорго келгемин организмге жакбай.Оздору кундо ичишет эле.Жаккан тамагы.
Этти жука торт бурчектей кылып туурап,кичине куурулгандан кийин кимчи салатты кошуп кичине кууруп аз гана суу куйу ал кайнаган да бышат ушул Чимчи Жаренный тамагы жагат.
21.05.2017. 14:05 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
65
Катталган:
30-03-2011
Соӊку аракети:
07-06-2017 04:12
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Ош
0
Мен кимбапты суйуп жейм кызым жакшы жасайт.
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 0 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 0) бул макалага кирди:

Макалалардын саны:
19618;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2017 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Күрөӊкеев көчөсү - 180
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда:
0,38899779319763