Архив
792   793   794   795   796   797   798   799   800   801   802   803   804   805   806   807   808   809   810   811   812   813   814   815   816   817   818   819   820   821   822   823   824   825   826   827   828   829   830   831   832   833   834   835   836  
740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780   781   782   783   784   785   786   787   788   789   790   791  
687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739  
635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686  
583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634  
531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582  
479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530  
427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478  
374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426  
322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373  
264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321  
217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263  
176   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216  
Популярдуу макалалар
Akbuura gazeta

КЫТАЙЛАРДЫН ВОК КЕСМЕСИ

№759 19-25-май, 2017-ж.


"Чак түш" тасмасында Жеки Чан менен Крис Такердин кутучадан чубалтып жеген кесмеси көз алдыңыздабы? Негизинен, ал тез даярдалуучу көчө тамактарынын катарына кирип, кытай кесмеси деп аталат. Вок деген аталыштагы чуңкур табада даярдалгандыктан бул даамды вок деп да атап коюшат. Аны үй шартында бат жана оңой эле жасоого болот. Тагыраагы, 5-10 мүнөт ичинде ачка отурган жакындарыңыздын курсагын кампайтып сүйүнтө аласыз.

ВОК ТАБАСЫН КОЛДОНУУНУН ЭРЕЖЕЛЕРИ:

  • Оттун табы күчтүү болсун. Вок табасынын эң негизги өзгөчөлүгү – текши, толугу менен ысыйт. Андыктан эт, жашылчалар кайсы жерине тийбесин сөзсүз куурулат.
  • Кыймылыңызды тездетиңиз. Эт, жашылчалар күйбөй кыртылдап куурулсун десеңиз, тынбай аралаштырып туруңуз.
  • Тамакка кошулган жашылчаларды туура формада туураңыз. Этти жалпак, жука туурасаңыз бат бышат.
  • Пропорцияны туура тандоо керек. Эт менен кесмеге караганда жашылчаларды 2 эсе көп кошсоңуз тамактын пайдалуулугу артат. Жашылчалар өзүнөн чыккан ширеге эзилип калбашы үчүн табага аз өлчөмдө ченеп салыңыз.
  • Колуңузду күйгүзүп алуудан абайлаңыз. Табаны тынбай аралаштыргандыктан май чачырашы мүмкүн. Андыктан алжапкыч тагынып, териңиз күйүп калбагыдай узун жеңдүү кийим кийиңиз.

КҮРҮЧ КЕСМЕСИНЕН ЖАСАЛГАН ВОК


Керектелүүчү азыктар:

Күрүч кесмеси
– 200 грамм
Тоок эти – 300 грамм
Болгар калемпири – 2 даана
Пияз – 1 баш
Көк пияз – 1 тутам
Соя соусу – 4-5 аш кашык
Өсүмдүк майы – 2 аш кашык
Туз, кара мурч – татымына жараша

Даярдоо ыкмасы:

1. Жашылчаларды аарчып, узатасынан ичке туурайбыз.
2. Күрүч кесмесин сууга бышырып алабыз.
3. Тоок этин ичке-ичке туурайбыз.
4. Алгач этти 3-4 мүнөт кууруп, пиязды, андан соң болгар калемпирин салып, 2-3 мүнөт кууруйбуз. Соя соусун куюп аралаштырабыз.
5. Үстүнө бышкан кесмени салып, 1 мүнөттөй кууруйбуз. Дасторконго коёрдо көк пияз, күнжүт себелейбиз.

БУУДАЙ КЕСМЕСИНЕН ЖАСАЛГАН ВОК


Керектелүүчү азыктар:

Уйдун эти
– 300 грамм
Буудай кесмеси – 300 грамм
Пияз – 1 баш
Ачуу болгар калемпири (чили) – 1 даана
Сарымсак – 3 тишче
Соя соусу – 100 грамм
Өсүмдүк майы – 2 аш кашык
Туз, кара мурч – татымына жараша

Даярдоо ыкмасы:

1. Этти жалпак, жука туурап алабыз.
2. Кесмени сууга бышырабыз.
3. Сарымсакты майда, ачуу калемпир менен пиязды ичке туурайбыз.
5. Кызып турган табага алгач этти салып кууруп, андан соң болгар калемпири менен пиязды салабыз.
6. Аягында бышкан кесмени салып аралаштырып, күнжүттөн себелеп дасторконго коёбуз.

ФУНЧЁЗА МЕНЕН ЖАСАЛГАН ВОК


Керектелүүчү азыктар:

Фунчёза
– 300 грамм
Балык – 200 грамм
Болгар калемпири – 2 даана
Сарымсак – 2 тишче
Лимон ширеси – 2 аш кашык
Соя соусу – 2 аш кашык
Өсүмдүк майы – 2 аш кашык
Туз, кара мурч – татымына жараша

Даярдоо ыкмасы:

1. Балыкты кылканынан тазалап, ичке-ичке туурап алабыз да, лимон ширеси менен соя соусун кошуп 20-30 мүнөткө маринаддап коёбуз.
2. Фунчёзага кайнак суудан куюп, 5-7 мүнөт үстүн жаап демдейбиз.
3. Калемпирди узатасынан ичке, сарымсакты майда туурайбыз.
4. Калемпирди 1-2 мүнөт кууруп, сарымсакты кошобуз. Эми буларга балыкты кошуп 5-7 мүнөт кууруйбуз.
5. Андан соң фунчёзаны кошуп аралаштырабыз.

ГРЕЧКА КЕСМЕСИНЕН ЖАСАЛГАН ВОК


Керектелүүчү азыктар:

Гречка кесмеси
– 300 грамм
Тоок эти – 200 грамм
Козу карын – 200 грамм
Сарымсак – 2 тишче
Соя соусу – 2 аш кашык
Өсүмдүк майы – 2 аш кашык
Туз, кара мурч – татымына жараша

Даярдоо ыкмасы:

1. Тоок этин ичке туурап, соя соусун кошуп 20-30 мүнөткө маринаддап коёбуз.
2. Кесмени бышырып алабыз.
3. Калемпирди, козу карынды ичке туурап, сарымсакты майдалайбыз.
4. Тоок этин 5-7 мүнөт кууруп, үстүнө калемпир менен козу карынды салабыз. 2-3 мүнөт кууруган соң сарымсакты салабыз.
5. Эми кесмени салып 1 мүнөттөй кууруп, дасторконго коёбуз.



Гречка кесмеси, күрүч кесмеси кытай, корей азык-түлүктөрүн саткан дүкөндөрдө сатылат. Кесменин ордуна сууга бышырылган күрүчтү да колдонууга болот.

Дамира Арстанова
kenesh@super.kg



"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.

Рейтинг: Рейтинг  4 
Комментарийлер(18)
22.05.2017. 10:44 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
2
Катталган:
03-01-2016
Соӊку аракети:
13-03-2018 15:42
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Ош шаары
0
Жасап коруш керек экен
22.05.2017. 12:24 
Тайпасы:
Тартип бузгандар
Комментарийлердин саны:
456
Катталган:
14-08-2016
Соӊку аракети:
22-07-2017 12:24
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Bishkek
0
ХХХ kytailar kyrgyzdarge ХХХ jedireli dewiptir da
Модератор admin_superstan түзөттү 2017-05-22 16:13:30
22.05.2017. 17:07 
Тайпасы:
Супермодератор
Комментарийлердин саны:
4717
Катталган:
05-09-2011
Соӊку аракети:
19-11-2018 11:05
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
SUPER.KG
0
Seryi-Kardinal, этика нормаларын сактаңыз. Эскертүү!
22.05.2017. 12:25 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
53
Катталган:
29-10-2013
Соӊку аракети:
19-11-2018 02:49
Жынысы:
Белгисиз
+10
Кытайлар дуконунон бир нерсе сатып алуу"опасно"эле эми...Ким билет...Видеодон жасаган-жеген нерселерин корсон Кудай сактасын!Озубуздун колго кескен кара-тору камырдан отору жок)
22.05.2017. 12:34 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
322
Катталган:
09-02-2017
Соӊку аракети:
04-11-2018 23:15
Жынысы:
Белгисиз
+2
Екатеринбургта кыргыздар ачкан суши-магазин бар,вок кесмесин жасашат,андагы эти адал,чынында вок аябай даамдуу.Суши Райт деген.
22.05.2017. 15:49 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
50
Катталган:
16-03-2017
Соӊку аракети:
13-10-2018 23:56
Жынысы:
Белгисиз
+1
Аябай даамду болот даамы оозумда калыптыр тамшанып жеймин го
22.05.2017. 20:33 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
137
Катталган:
15-04-2015
Соӊку аракети:
18-11-2018 17:14
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
JallivuD
0
Менин куйоом аябай жакшы корот. Жасап бербейсинби эле дей берчу. Рецебин таап алдым. Буйруса эми жасайм
26.05.2017. 15:49 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
43
Катталган:
24-12-2015
Соӊку аракети:
19-11-2018 03:07
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Москва.
0
aiturgasha,мага айтпапсын,турун жасап бермекмин...)))
22.05.2017. 23:56 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
9
Катталган:
25-06-2016
Соӊку аракети:
02-09-2018 14:42
Жынысы:
Белгисиз
+1
Чак түшпү же кычаган кырдаалбы?
23.05.2017. 12:14 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
258
Катталган:
13-05-2017
Соӊку аракети:
19-11-2018 01:29
Жынысы:
Белгисиз
0
шилекейди агызды го
23.05.2017. 12:23 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
328
Катталган:
21-07-2014
Соӊку аракети:
15-11-2018 00:49
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Деңиз жээгинде.
+1
Курсагым ачып кетти.
23.05.2017. 15:24 
Тайпасы:
Конок
Комментарийлердин саны:
2
Катталган:
05-04-2017
Соӊку аракети:
26-05-2017 12:01
Жынысы:
Белгисиз
0
Даамдуулугунун баары соусунда.Аябай даамдуу тамак,өзгөчө терияки соусу кошулганы жагат.Мен япон кухнясында иштегем
23.05.2017. 16:43 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
2
Катталган:
06-04-2017
Соӊку аракети:
27-09-2017 15:04
Жынысы:
Белгисиз
-1
Zam.zam,оа туура айтасын мен да иштегем терияки пикатный деген соустарынан Соустаранан чыгат
24.05.2017. 11:00 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
43
Катталган:
24-12-2015
Соӊку аракети:
19-11-2018 03:07
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Москва.
0
Вокто этти 3-4 мунот кууруса катып кетет, тамак озу 5 мин даяр болот.
24.05.2017. 14:59 
Тайпасы:
Тартип бузгандар
Комментарийлердин саны:
7
Катталган:
26-10-2016
Соӊку аракети:
02-02-2018 17:13
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
ЖЕРДЕ........
-2
Вок болмоктон волк болсо дагы жебейм.Бекерден бекер өмүрүмдү кыскарткым келбейт
24.05.2017. 21:10 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
7
Катталган:
18-12-2013
Соӊку аракети:
03-05-2018 00:15
Жынысы:
Белгисиз
0
Э туугандар бул тамакты бир жыл жасап иштегем
Эч кандай жаман жери жок
25.05.2017. 17:53 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
9
Катталган:
18-04-2017
Соӊку аракети:
26-09-2018 11:50
Жынысы:
Белгисиз
0
Вок казанын кайдан тапсак болот?
28.05.2017. 20:05 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
23
Катталган:
08-02-2017
Соӊку аракети:
13-11-2018 21:32
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Кереметтуу жашыл мекен.
0
Мен бул вокторду уч мунотто жасайм. Даамы сонун. Бирок зыян тарабын королекмин.
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 0 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 0) бул макаланы окуду:

Макалалардын саны:
21471;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2018 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Күрөӊкеев көчөсү - 180
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: