Күз той мезгили. Албетте, тойдун дасторконун салаттарсыз элестетүү мүмкүн эмес. Колдо бар азыктардан жасалган жөнөкөй салатты кооздоп берүү дасторкондун көркүн гана эмес, табитти да ачат.
«МАГНАТ» САЛАТЫ
КЕРЕКТЕЛҮҮЧҮ АЗЫКТАР:
Уйдун эти – 500 грамм
Сабиз – 2 даана
Картошка – 2 даана
Пияз – 1 баш
Туздалган бадыраң – 3 даана
Майонез – 4 аш кашык
Татымына жараша туз
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
ТҮСТҮҮ КУЙМАК
КЕРЕКТЕЛҮҮЧҮ АЗЫКТАР:
Ун – 1 стакан
Жумуртка – 1 даана
Айран – 1 стакан
Өсүмдүк майы – 1 аш кашык
Ашканада колдонулуучу боёк – 1 тамчы
Көбүрткүч – 0,5 чай кашык
Туз – 1 чымчым
ДАЯРДОО ЖОЛУ:
«КЕЛИН» САЛАТЫ
КЕРЕКТЕЛҮҮЧҮ АЗЫКТАР:
Айран – 4 аш кашык
Майонез – 4 аш кашык
Ышталган тоок эти – 150 грамм
Жумуртка – 2 даана
Козу карын – 150 грамм
Сыр – 100 грамм
Картошка – 3 даана
Пияз – 1 баш
Өсүмдүк майы – 2 аш кашык
Татымына жараша туз
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
СЫР СЕБЕТИ
Сыр себетин даярдоо үчүн анын катуу түрү керектелет. Сырды сүргүчтөн өткөрүп, ысып турган табага тегиз кылып себелейбиз.
Сыр эриген кезде дароо депкир менен акырын алып, көмкөрүлүп турган стаканга же чыныга жаап, муздаганда чыгарабыз.
«ТИРОЛЬ» САЛАТЫ
КЕРЕКТЕЛҮҮЧҮ АЗЫКТАР:
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
«ШОП» САЛАТЫ
КЕРЕКТЕЛҮҮЧҮ АЗЫКТАР:
ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:
Салаттарды тең ортосунан кесилген болгар калемпирине салып коюу дасторконго көрк кошот.
Дамира Арстанова
kenesh@super.kg