Архив
792   793   794   795   796   797   798   799   800   801   802   803   804   805   806   807   808   809   810   811   812   813   814   815   816   817   818   819   820   821   822   823   824   825   826   827   828   829   830   831   832   833   834   835   836   837  
740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780   781   782   783   784   785   786   787   788   789   790   791  
687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739  
635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686  
583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634  
531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582  
479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530  
427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478  
374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426  
322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373  
264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321  
217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263  
176   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216  
Популярдуу макалалар
Akbuura gazeta

ЛАВАШ МЕНЕН ЖАСАЛЧУ ОҢОЙ ТАМАКТАР

№786 24-30-ноябрь, 2017-ж.


Эгер бош убактыңызда лаваш бышырып муздаткычка сактап койсоңуз, каалаган убакта андан даамдуу тамактарды даярдай аласыз. Кантип дейсизби? Ал үчүн алгач жумшак, жука лавашты жасоону үйрөнүшүбүз керек. Кеттик анда...

АРМЯН ЛАВАШЫ

Керектелүүчү азыктар:

Ун – 300 грамм
Суу – 1 стакан
Өсүмдүк майы – 1 аш кашык
Татымына жараша туз

1. Буудай унунан өтө катуу, өтө жумшак кылбай камыр жууруп, тыныктырып коёбуз.
2. Тыныккандан кийин четинен үзүп алып, калыңдыгын 1-2 миллиметрдей кылып жука жаябыз да, түбү калың, какшыган көмөч казанга эки бетин кактап бышырып алабыз. Күйгүзүп алуудан абайлаңыз!
3. Бышкан ысык лаваштын үстүн ным чүпүрөк менен жаап коюу керек. Муздаган кезде целлофан баштыкка салып муздаткычта 3 күнгө, муздаткычтын тоңдургуч бөлүгүндө 6 айга чейин сактоого болот.


ЛАВАШКА ОРОЛГОН БАЛЫК

Керектелүүчү азыктар:

Балык – 250 грамм
Лаваш – 2 даана
Лимон – 1 даана
Пияз – 2 баш
Петрушка – 6-7 талча
Өсүмдүк майы – 2 аш кашык
Каймак май – 100 грамм
Татымына жараша туз, мурч, калемпир


Даярдоо ыкмасы:

1. Балыкты кылканынан тазалап, ширеңкенин кутусундай көлөмдө кесимдерге бөлөбүз.
2. Пиязды, петрушканы жана лимондун кабыгын аарчып майда туурап же сүргүчтөн өткөрүп алып, өсүмдүк майын, татымына жараша туз, мурч, калемпир кошуп аралаштырабыз.
3. Даяр болгон аралашманы балыктын үстүнө салып аралаштырып, 30 мүнөткө муздаткычка салып тыныктырып коёбуз, башкача айтканда, маринаддайбыз.
4. Лавашты 6х18 сантиметр өлчөмүндө, тик бурчтук формасында кесип, бетине каймак майдан сүйкөйбүз. Эми буга маринаддалган балыкты салып оройбуз. Эскертүү! Маринад үчүн тууралган пияз, петрушка, лимон кабыгы балык менен кошо оролот.
5. Жумуртканын сарысын бөлүп алып, оролгон лаваштын бетине сүйкөйбүз да, электр мешинин табасына салып, 180 градуста 20-25 мүнөт бышырып алабыз. Рулетибиз даяр!


БУРИТТО

Керектелүүчү азыктар:

Капуста – 100 грамм
Бадыраң – 1 даана
Краб таякчалары – 100 грамм
Лаваш – 1 даана
Майонез – 2 аш кашык
Татымына жараша туз


Даярдоо ыкмасы:

1. Капустаны ичке туурап алып, татымына жараша туз кошуп аралаштырабыз.
2. Бадыраңды жука, тегерек формада туурайбыз.
3. Краб таякчаларын таңгагынан чыгарып, узатасынан 5-6 бөлүккө бөлөбүз.
4. Лавашты тең ортосунан экиге бөлүп, ортосуна майонезди сүйкөйбүз (чет жактарынан 2 сантиметрдей калтыруу керек). Эми лаваштын бетине капустаны, анын үстүнө краб таякчасын, бадыраңды салып, четтерин кайрып конвертке окшоштуруп оройбуз. Лаваштан жасалган нанүштөбүз даяр!


ЛАВАШ ПИРОГУ

Керектелүүчү азыктар:

Лаваш – 4 даана
Каймак – 100 грамм
Жумуртка – 2 даана
Быштак – 300 грамм
Сыр – 150 грамм
Укроп же петрушка – 1 тутам
Татымына жараша туз


Даярдоо ыкмасы:

1. Быштакка сүргүчтөн өткөрүлгөн сырды жана майда тууралган укропту же петрушканы кошуп аралаштырабыз.
2. Лаваштарды жайып бетине аралашмадан тегиз себелейбиз да, оройбуз.
3. Электр мешинин табасынын ичин майлап же пергамент кагазын төшөп, лаваштарды үлүлдөй кылып ороп салабыз.
4. Эки чийки жумуртка менен каймакка татымына жараша туз кошуп аралаштырып, лаваштын үстүнө куябыз да, 180 градуста ысып турган электр мешине пирогду бети кызарганча бышырып алабыз.

Лаваштан кадимкидей оромо бышырууга да болот. Болгону лаваштын бетин көбүрөөк майлоо зарыл.


Дамира Арстанова
kenesh@super.kg



"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.

Рейтинг: Рейтинг  8 
Комментарийлер(8)
28.11.2017. 10:08 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
17
Катталган:
23-04-2017
Соӊку аракети:
08-11-2018 10:56
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Кыргызстан
+2
Ой аппетитим ачылып кеттиго... Шаурманы эле билет элем... Жасап коруу керек экен...
28.11.2017. 11:27 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
292
Катталган:
11-04-2012
Соӊку аракети:
22-11-2018 17:05
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
тынчтык
+1
Жегим келип кетти
28.11.2017. 15:12 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
90
Катталган:
26-11-2016
Соӊку аракети:
22-11-2018 12:31
Жынысы:
Белгисиз
+3
Оромо жасаса соонун болот камыры ото жука болуп бышат, калындай корунгону мн орош кыйынырак, фаршты ороп духовкага салсада соонун болот, Москвадагыларга эн жакшы жумуштан келип ороп касканга сала коесун
28.11.2017. 22:00 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
6
Катталган:
21-11-2017
Соӊку аракети:
12-06-2018 15:17
Жынысы:
Белгисиз
+1
Жасап коруш керек экен
29.11.2017. 07:40 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
99
Катталган:
23-08-2017
Соӊку аракети:
20-10-2018 00:06
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
москва
+1
жакшы кенештер экен
29.11.2017. 11:13 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
70
Катталган:
05-11-2015
Соӊку аракети:
21-11-2018 14:04
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Екатеринбург
0
Ммммм. Шилекейимди тарта албай кеттим го
29.11.2017. 23:20 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
177
Катталган:
17-09-2010
Соӊку аракети:
21-11-2018 23:04
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Бишкек-Ankara
+1
Майонезден шыбап ичине уйдо болгон нерселердин (калбаса, сабиз кукуруза ж.б) баарын сала берсе окшошо берет. Шашылышта оромо кылсан да жакшы.
01.12.2017. 13:41 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
294
Катталган:
28-11-2008
Соӊку аракети:
22-11-2018 13:54
Жынысы:
Белгисиз
+3
Сонун рецепттер экен. дагы берип тургулачы ушундай жеңил нерселерден)) Менин керегме аябай жарады. Кечки саат 8де оромо жасайм десем жолдошум "аның канчан бышмак эле?!" деп наалып кирди. Жарым саатта ашып кетсе 40 мүнөт деп лаваштан оромо жасап алдына алып келсем оозу ачылды "качан камыр кыла койдуң?" деп. Бышканда лаваш экени билинбей калат экен

1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 0 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 0) бул макаланы окуду:

Макалалардын саны:
21503;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2018 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Күрөӊкеев көчөсү - 180
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: