реклама
Супер-Инфодо жарнама
SUPER.KG порталында жарнама
Реклама в Супер-Инфо
Реклама на SUPER.KG
Архив
740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780   781   782   783   784   785   786   787   788  
687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739  
635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686  
583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634  
531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582  
479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530  
427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478  
374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426  
322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373  
264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321  
217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263  
176   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216  
Популярдуу макалалар
semetei

ЧОПО КАРАПАДАГЫ ДААМДАР

№787 1-7-декабрь, 2017-ж.


КАРАПАНЫ КОЛДОНУУ ЭРЕЖЕЛЕРИ

Тамак жасоонун алдында карапаны сөзсүз 1 сааттай муздак сууга чылап коюңуз. Бул ыкма аны электр мешине салганда жарылып кетүүдөн сактайт жана өзүнө сиңирип алган суу бууланып ичиндеги азыктар ширелүү болуп бышат.
Карапаны ысып турган электр мешине эмес, аны жаңыдан иштеткен кезде салуу туура. Мындай кадам карапанын жарылып кетүүсүнүн алдын алат.
Карапанын өзү да, капкагы да электр мешинин капталдарына, зымдарына тийип калбашы керек.
Чопо жылуулукту өзүндө көпкө кармагандыктан, электр мешин рецептте көрсөтүлгөн убакыттан 10 мүнөт эрте өчүрүп, карапаны анда калтырып койсоңуз да болот. Бул убакытта азыктар дагы да болсо бышууга жетишет.
Карапаны электр мешинен чыгарганда муздак жана нымдуу жерге коюуга болбойт. Ал жогорку температурада болгондуктан жарака кетиши мүмкүн.
Карапаны химиялык идиш жуучу каражаттар менен жууганга болбойт. Анткени чопо заттарды өзүнө сиңирип алуучу касиетке ээ. Ысык суу менен эле жууган оң. Болбой баратса ашкана содасын колдонууга болот.
Карапаларды жууган соң кургатып, оозун ачык сактасаңыз ичин көк баспайт.


КОЙ ЭТИ МЕНЕН

4 порция
Даярдоо убактысы – 2 саат 40 мүнөт

КЕРЕКТЕЛҮҮЧҮ АЗЫКТАР:

Кой эти – 800-900 грамм
Картошка – 5-6 даана
Кара өрүк же анын кагы – 12 даана
Пияз – 2 баш
Сарымсак – 4 тишче
Кинза – 8 тал
Өсүмдүк майы – 100 миллилитр
Койдун шорпосу (же суу) – 4 чөмүч
Татымына жараша туз, мурч


ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:

1.
Койдун сулп эти кесек-кесек, төрт бурчтук формасында тууралат.
2. Жашылчаларды аарчып, тазалап-жууйбуз. Пиязды жарым тегерек, картошка төрт бурчтук формасында тууралат. Ал эми сарымсакты жанчып алсак, кара өрүктү тең экиге бөлөбүз.
3. Табадагы ысып турган майга эттин баарын бир салып жибербей, бөлүп-бөлүп салып күчтүү отто кызарта кууруп алабыз. Эскертүү! Этке туз кошпой күчтүү отто куурусаңыз ширеси өзүндө сакталат.
4. Этти чыгарып алып, ошол эле майга пиязды соолуганча кууруп алабыз.
5. Эми даярдалган азыктар 4кө бөлүнүп, алар 4 карапага ирети менен салынат: эт, картошка, кара өрүк, куурулган пияз. Ар бир азык салынгандан кийин өлчөмүнө жараша туз, мурч себелөөнү унутпаңыз. Аягында койдун шорпосунан ар бир карапага 1 чөмүчтөн куюп, карапанын капкагын жаап, 180 градуста ысып турган электр мешине 2 саатка салып коёбуз. Бул аралыкта эт сиз ойлогондой жумшак, ширелүү болуп бышат. Дасторконго берерде үстүнө майда тууралган ашкөктөн себелеп коюңуз.

КОЗУ КАРЫН МЕНЕН

4 порция
Даярдоо убактысы – 2 саат 40 мүнөт

КЕРЕКТЕЛҮҮЧҮ АЗЫКТАР:

Тоок эти – 700 грамм
Картошка – 4-5 даана
Козу карын (каалаган түрү) – 300 грамм
Пияз – 2 баш
Сыр – 200 грамм
Каймак – 200 грамм
Ун – 2 аш кашык
Өсүмдүк майы – 100 миллилитр
Татымына жараша туз, мурч


ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:

1.
Тоок этин сууга кайнатып бышырып алабыз да, чоң-чоң кесимдерге бөлөбүз. Сууга татымына жараша туз салууну унутпаңыз.
2. Пияз менен козу карынды аарчып, тазалап, ичке туурап, татымына жараша туз, мурч салып майга кууруп алабыз.
3. Картошка төрт бурчтук формасында тууралып, сыр сүргүчтөн өткөрүлөт.
4. Соус даярдайбыз: табага бир аз өсүмдүк майын куюп, ага унду кызарта кууруйбуз да, каймакты куюп аралаштырып, борк эткизе кайнатып, оттон чыгарабыз.
5. Азыктарды 6га бөлүп, 6 карапага ирети менен салабыз: эң астына тоок эти, анан картошка, андан соң куурулган козу карын, үстүнө соус куюлуп, сүргүчтөн өткөрүлгөн сыр себеленет. Карападагы азыктар электр мешине бышууга даяр! 180 градуста 40 мүнөт бышырып алабыз.

ТООК ЭТИ МЕНЕН


4 порция
Даярдоо убактысы – 2 саат

КЕРЕКТЕЛҮҮЧҮ АЗЫКТАР:

Тоок эти – 600 грамм
Сосиска – 300 грамм
Картошка – 5-6 даана
Пияз – 2 баш
Сабиз – 1 даана
Сарымсак – 4 тишче
Петрушка – 8 тал
Томат ширеси – 0,5 литр
Өсүмдүк майы – 100 миллилитр
Татымына жараша туз, мурч


ДАЯРДОО ЫКМАСЫ:

1. Тоок этин эт туурагычтан өткөрүп, ага майда тууралган пиязды, татымына жараша туз, мурч кошуп аралаштырабыз. Эми алаканыбызды майлап же суулап, аралашмадан аз-аздан алып тоголоктойбуз.
2. Жашылчаларды аарчып, тазалап, жууйбуз. Картошка төрт бурчтук, сабиз жука, жарым тегерек формасында, сарымсак майда тууралат.
3. Сосисканы чакан бөлүктөргө бөлөбүз.
4. Карапага даярдалган азыктар ирети менен салынат: картошка, сабиз, сосиска, тоок этинен жасалган шарчалар. Ар бир азык салынгандан кийин татымына жараша туз, мурч себелөөнү унутпаңыз. Эми ар бир карапага 2 аш кашыктан өсүмдүк майын, 1 чөмүчтөн томат ширесин куюп, карапанын капкагын жаап, 180 градуста ысып турган электр мешине 90 мүнөткө салып коёбуз. Тамагыбыз даяр! Дасторконго берерде үстүнө майда тууралган петрушкадан себелеп коюңуз.


Дамира Арстанова
kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.

Рейтинг: Рейтинг  0 
Комментарийлер(3)
05.12.2017. 09:13 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
90
Катталган:
19-12-2010
Соӊку аракети:
13-12-2017 01:32
Жынысы:
Белгисиз
0
мен издеп журдум эле, рахмат,. Карапаны кайдан тапсак болот
05.12.2017. 09:52 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
363
Катталган:
28-11-2008
Соӊку аракети:
12-12-2017 16:34
Жынысы:
Белгисиз
0
Идиш саткан жерлерде сатылат, баасы 150-160 сомдон жогору
07.12.2017. 20:48 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
169
Катталган:
16-03-2014
Соӊку аракети:
13-12-2017 03:23
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Кыргызстан.
0
Турктор оо тамактын турун жасашатго э ушу ыкмалар менен. Жебесенда видеосун карап туруп тамактын даамдуу болгонун билесинго.
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 0 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 0) бул макалага кирди:

Макалалардын саны:
19955;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2017 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Күрөӊкеев көчөсү - 180
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: