Архив
792   793   794   795   796   797   798   799   800   801   802   803   804   805   806   807   808   809   810   811   812   813   814   815   816   817   818   819   820   821   822   823   824   825   826   827   828  
740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780   781   782   783   784   785   786   787   788   789   790   791  
687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739  
635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686  
583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634  
531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582  
479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530  
427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478  
374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426  
322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373  
264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321  
217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263  
176   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216  
Популярдуу макалалар
Akbuura gazeta

КЛАССИКАГА АЙЛАНГАН ЧЫКТУУ ТАМАКТАР

№798 16-22-февраль 2018-жыл


БЕФСТРОГАНОВ
4 порция
Даярдоо убактысы – 30 мүнөт

Керектелүүчү азыктар:
Уйдун сулп эти
– 500 грамм
Пияз – 1 баш
Ун – 2 аш кашык
Каймак – 3 аш кашык
Өсүмдүк майы – 5 аш кашык
Укроп – 1 тутам
Татымына жараша туз, мурч

Даярдоо ыкмасы:
1.
Эттин чел кабыгын тазалап, 4х5 сантиметр өлчөмүндө туурайбыз. Эт катуураак болсо кесерден мурун ашкана балкасы менен ургулап жумшартып алсаңыз болот.
2. Пиязды аарчып, майда туурайбыз да, майга кызарта кууруйбуз.
3. Пияздын үстүнө тууралган этти салып 5-7 мүнөт, андан соң унду салып дагы 1 мүнөт кууруйбуз.
4. Эми каймакты салып аралаштырып, жай отто 5-7 мүнөт демдеп бышырып алабыз. Бефстроганов тамагына гарнир катары картошка фрисин, сууга демделип бышырылган күрүч, гречка, макарон берүүгө болот.

Макарон азыктары
Макарон азыктарын сууга бышырууда суу туздуу жана көлөмү көп болушу шарт. 1 литр сууга 1 аш кашык туз туура келет. Бышкан соң бир аз муздак суудан куюп сүзүп алып, өсүмдүк майы менен майлап коюу керек.


ФРИКАСЕ
4 порция
Даярдоо убактысы – 45 мүнөт

Керектелүүчү азыктар:
Тоок эти
– 400 грамм
Козу карын (шампиньон) – 300 грамм
Пияз – 1 баш
Майлуулугу жогорку сүт – 100 миллилитр
Пармезан сыры – 50 грамм
Өсүмдүк майы – 4 аш кашык
Күрүч – 400 грамм
Татымына жараша туз

Даярдоо ыкмасы:
1.
Тоок этин жууп, узун-узун туурап алабыз.
2. Пиязды аарчып жука, жарым тегерек, ал эми козу карынды ичке туурайбыз.
3. Казанга майды куюп, ысыган кезде ирети менен алгач тоок этин, пиязды, козу карынды салып жай отто ар бирин 5 мүнөттөн кууруйбуз. Андан соң татымына жараша туз, мурч салып, сүттү куябыз да, капкагын жаап 20 мүнөт жай отто кайнатабыз.
4. Аягында сүргүчтөн өткөрүлгөн сырды кошуп аралаштырабыз да, оттон чыгарабыз.
5. Фрикасенин соусу даяр болгончо күрүчтү сууга демдеп бышырып алабыз.
6. Бышкан күрүчтүн үстүнө куурмачты салып дасторконго коёбуз. Тамагыбыз даяр!

Күрүчтү бышыруу
Күрүчтү бышырардын алдында тазалап, муздак сууга таза жууйбуз. Муздак сууга жуулган күрүчтүн дандары бышып жатканда формасын жоготпойт. Андан соң кайнап жаткан сууга татымына жараша туз, 1-2 аш кашык өсүмдүк майын куюп, күрүчтү салабыз. Бир стакан күрүчкө эки стакан суу туура келет. Кайнап жатканда аралаштырылбайт. Суусу соолуганда отту азайтып, казандын капкагын жаап, 10 мүнөткө демдеп коёбуз.





ГУЛЯШ
4 порция
Даярдоо убактысы – 90 мүнөт


Даярдоо ыкмасы:
1.
Этти 2 сантиметрден төрт чарчы (2x2) кылып туурап, туздап, унга оонатып алабыз.
2. Казанга майды куюп, кызыган соң этти салып кызарта кууруйбуз да, үстүнө сууну куюп, жай отто 30-40 мүнөттөй кайнатабыз.
3. Бул учурда көмөч казанга пияз, сабизди салып, томат пастасын кошуп кууруйбуз.
4. Бир сааттан кийин эттин үстүнө куурулган жашылчаларды, майда тууралган сарымсакты, лавр жалбырагын салабыз да, казандын капкагын жаап, жай отто 30 мүнөт демдейбиз.
5. Гуляш бышканда тузун татып көрүп, тууралап, картошка пюреси, сууга бышырылган күрүч, гречка же макарон азыктары менен берүүгө болот.

Картошка пюреси
1 килограмм картошканы аарчып, жууп, чоң-чоң бөлүктөргө бөлөбүз да, казанга салабыз. Үстүнө бир аз суу куюп (картошканын жарымына чейин жетиштүү), туздан себелеп, казандын капкагын жабабыз да, жай отто картошка бышканча демдейбиз. Сууну толтура куйбаңыз, пюреңиз даамсыз болуп калат. Бышкан соң картошканы чыгарып алып, 2 аш кашык каймак май, 100 миллилитр жылуу сүт кошуп эзесиз. Муздак сүт куйсаңыз пюреңиз карарып кетиши мүмкүн. Пюре суюгураак болушу шарт, бир аздан кийин коюулана түшөт.


Дамира Арстанова
kenesh@super.kg


"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.

Рейтинг: Рейтинг  6 
Комментарийлер(12)
20.02.2018. 09:10 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
287
Катталган:
28-11-2008
Соӊку аракети:
20-09-2018 17:57
Жынысы:
Белгисиз
+4
Мен сүйүп жеген тамактар го
20.02.2018. 12:05 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
11
Катталган:
18-11-2017
Соӊку аракети:
30-08-2018 11:00
Жынысы:
Белгисиз
+2
Дароо жасап кирбесем...курсак ачты☺
20.02.2018. 13:53 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
57
Катталган:
10-09-2016
Соӊку аракети:
20-04-2018 20:41
Жынысы:
Белгисиз
+3
Бефстроганов жасашым керек экен
20.02.2018. 17:13 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
112
Катталган:
24-10-2016
Соӊку аракети:
20-09-2018 16:10
Жынысы:
Белгисиз
+11
курсак ачып кеттииии, Урматтуу Суперчилер комментарий калтырган жерге да тируу быйтыкчаларды киргизип койсонор сонун болмок да чиркин, эмоцияларыбызды корсоткону.
20.02.2018. 17:19 
Тайпасы:
Конок
Комментарийлердин саны:
2
Катталган:
01-02-2018
Соӊку аракети:
27-02-2018 12:09
Жынысы:
Белгисиз
+2
Фрикасени кечо шеринеде жеген болчум жакты..
20.02.2018. 20:49 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
40
Катталган:
13-03-2015
Соӊку аракети:
19-09-2018 22:47
Жынысы:
Белгисиз
+6
Россияга келгени нормальный гуляш жейлекмин.
24.02.2018. 16:31 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
2
Катталган:
16-08-2017
Соӊку аракети:
19-09-2018 10:47
Жынысы:
Белгисиз
+2
modem4999,жасап берейинби?
20.02.2018. 23:21 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
77
Катталган:
22-01-2018
Соӊку аракети:
20-09-2018 16:27
Жынысы:
Белгисиз
+2
сонун экен жасап корущ экен
21.02.2018. 00:43 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
258
Катталган:
27-11-2015
Соӊку аракети:
20-09-2018 16:46
Жынысы:
Белгисиз
-8
Эй чык эшикте
24.02.2018. 08:43 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
8
Катталган:
07-06-2017
Соӊку аракети:
02-03-2018 09:44
Жынысы:
Белгисиз
+2
Рахмат супер. Даамдуу, оной жасалчу рецептер экен.
25.02.2018. 18:44 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
9
Катталган:
03-09-2017
Соӊку аракети:
16-03-2018 20:44
Жынысы:
Белгисиз
+1
Баары соонун тамактар экен рахмат
27.02.2018. 00:20 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
29
Катталган:
30-11-2014
Соӊку аракети:
10-09-2018 22:13
Жынысы:
Белгисиз
+1
Эн соонун. Дагы ар турду тамактардын турлорунон жазып турунуздарчы
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 0 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 0) бул макаланы окуду:

Макалалардын саны:
21193;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2018 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Күрөӊкеев көчөсү - 180
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: