Архив
897   898   899   900   901   902   903   904   905   906   907   908  
844   845   846   847   848   849   850   851   852   853   854   855   856   857   858   859   860   861   862   863   864   865   866   867   868   869   870   871   872   873   874   875   876   877   878   879   880   881   882   883   884   885   886   887   888   889   890   891   892   893   894   895   896  
792   793   794   795   796   797   798   799   800   801   802   803   804   805   806   807   808   809   810   811   812   813   814   815   816   817   818   819   820   821   822   823   824   825   826   827   828   829   830   831   832   833   834   835   836   837   838   839   840   841   842   843  
740   741   742   743   744   745   746   747   748   749   750   751   752   753   754   755   756   757   758   759   760   761   762   763   764   765   766   767   768   769   770   771   772   773   774   775   776   777   778   779   780   781   782   783   784   785   786   787   788   789   790   791  
687   688   689   690   691   692   693   694   695   696   697   698   699   700   701   702   703   704   705   706   707   708   709   710   711   712   713   714   715   716   717   718   719   720   721   722   723   724   725   726   727   728   729   730   731   732   733   734   735   736   737   738   739  
635   636   637   638   639   640   641   642   643   644   645   646   647   648   649   650   651   652   653   654   655   656   657   658   659   660   661   662   663   664   665   666   667   668   669   670   671   672   673   674   675   676   677   678   679   680   681   682   683   684   685   686  
583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599   600   601   602   603   604   605   606   607   608   609   610   611   612   613   614   615   616   617   618   619   620   621   622   623   624   625   626   627   628   629   630   631   632   633   634  
531   532   533   534   535   536   537   538   539   540   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573   574   575   576   577   578   579   580   581   582  
479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498   499   500   501   502   503   504   505   506   507   508   509   510   511   512   513   514   515   516   517   518   519   520   521   522   523   524   525   526   527   528   529   530  
427   428   429   430   431   432   433   434   435   436   437   438   439   440   441   442   443   444   445   446   447   448   449   450   451   452   453   454   455   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   471   472   473   474   475   476   477   478  
374   375   376   377   378   379   380   381   382   383   384   385   386   387   388   389   390   391   392   393   394   395   396   397   398   399   400   401   402   403   404   405   406   407   408   409   410   411   412   413   414   415   416   417   418   419   420   421   422   423   424   425   426  
322   323   324   325   326   327   328   329   330   331   332   333   334   335   336   337   338   339   340   341   342   343   344   345   346   347   348   349   350   351   352   353   354   355   356   357   358   359   360   361   362   363   364   365   366   367   368   369   370   371   372   373  
264   265   266   267   268   269   270   271   272   273   274   275   276   277   278   279   280   281   282   283   284   285   286   287   288   289   290   291   292   293   294   295   296   297   298   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308   309   310   311   312   313   314   315   316   317   318   319   320   321  
217   218   219   220   221   222   223   224   225   226   227   228   229   230   231   232   233   234   235   236   237   238   239   240   241   242   243   244   245   246   247   248   249   250   251   252   253   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263  
176   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216  
Популярдуу макалалар

ЖАЗ ДААМЫ: КӨК ЧӨПТӨН ПИРОГ, САМСА ЖАСАЙБЫЗ

№907 19-25-март, 2020-ж.


Ура-а!!! Жаз келип айыл жеринде, шаардагы базарларда, дүкөн текчелеринде көк чөптөрдүн түрү жайнап чыкты. Келиңиздер, алардан түрдүү даамдарды даярдап, организмибизди табигый витаминдер менен толуктаганга үлгүрөлү. Болбосо талаа чөптөрүнүн тамак-ашка пайдалануу мезгили бат эле өтүп кетет.

ШПИНАТ КОШУЛГАН ТАРТ

Керектелүүчү азыктар:

Камыры үчүн:

• Ун – 200 грамм

• Каймак май – 100 грамм

• Жумуртка – 1 даана

• Суу же сүт – 2-3 аш кашык

• Туз – бир чымчым

Туурамжы үчүн:

• Өсүмдүк майы – 2 аш кашык

• Сарымсак – 1-2 тишче

• Шпинат – 1 тутам

• Жумуртка – 2-3 даана

• Сүт – 100 миллилитр

• Фета сыры – 100 грамм

• Туз, мурч – татымына жараша

Даярдоо ыкмасы:

1. Каймак майды майдалап кесип, ун менен аралаштырабыз. Андан соң унга 1 жумуртка, бир аз суу же сүт жана бир чымчым туз кошуп камыр жууруп, жакшылап ийлейбиз. Эми камырды субала кылып, целлофан баштыкка ороп, 30 мүнөткө муздаткычка салып коёбуз.

2. Шпинат, сарымсакты жууп, тазалап, майда туурайбыз.

3. Көмөч казанга өсүмдүк майын куюп, алгач сарымсакты, андан соң шпинатты салып 1-2 мүнөт кууруйбуз. Татымына жараша туз, мурч кошобуз.

4. Камырды муздаткычтан алып чыгып, диаметрин 24-26 сантиметр кылып жаябыз. Тарт жасоочу калыпка камырды салып, 180 градуста иштеп турган электр мешине 10-15 мүнөт бышырып алабыз.

5. Бул аралыкта жумурткага сүттү кошуп жакшылап чалабыз.

6. Тарттын ичине шпинатты салып, сүт менен жумуртканын аралашмасын куябыз. Үстүнө чоң-чоң тууралган фета сырын себелейбиз. Тартты кайрадан электр мешине салып, бети катканча бышырып алабыз. Тартты муздаган соң кесип, дасторконго коёбуз.

ЖУСАЙ ЖАНА КӨК ПИЯЗ ПИРОГУ

Керектелүүчү азыктар:

• Ун – 400 грамм

• Каймак – 200 грамм

• Маргарин – 100 грамм

• Каймак май – 50 грамм

• Көбүрткүч – 0,5 чай кашык

• Жумуртка – 5 даана

• Көк пияз – жарым тутам

• Жусай – жарым тутам

• Туз, мурч – татымына жараша

Даярдоо ыкмасы:

1. Алдын ала 4 жумуртканы сууга кайнатып, бышырып алабыз.

2. Унду элеп, ага бир чымчым туз, көбүрткүч, каймак, маргарин кошуп жумшак, бирок колго жабышпай турган кылып камыр жууруйбуз. Камырды 20-30 мүнөт муздаткычка сала турабыз.

3. Көк пияз менен жусайды жууп, тазалап, майда туурап, каймак майга 1-2 мүнөт кууруп алабыз.

4. Көк пияз менен жусайга бышкан жумуртканы майда туурап кошуп, туурамжы даярдайбыз.

5. Камырды экиге бөлүп (субаланын бири бир аз чоңураак болушу шарт), калыңдыгын 5 миллиметр кылып тегерек формада жаябыз. Камырдын (чоң бөлүгү) бетине туурамжыдан салып, үстүнө экинчи камырды жаап, четин бекитебиз.

6. Пирогдун бетине жумуртканын сарысын сүйкөп, 180 градуста бети кызарганча бышырып алабыз. Даамдуу пирог жегенге даяр!

АТ КУЛАК ЖАНА ЧАЛКАН КОШУЛГАН СЫРНИК

Керектелүүчү азыктар:

• Ат кулак – 100 грамм

• Чалкан – 100 грамм

• Быштак – 400 грамм

• Жумуртка – 1 даана

• Ун – 2 аш кашык

• Өсүмдүк майы – 100 миллилитр

• Сарымсак – 1 тишче

• Туз, мурч – татымына жараша

Даярдоо ыкмасы:

1. Ат кулак менен чалканды жууп, тазалап, майда туурайбыз. Андан соң жай отто 1 аш кашык өсүмдүк майына кууруп алабыз. Муздаган соң ашыкча суусун сыгып салабыз.

2. Быштакка ат кулак менен чалкандын аралашмасын, жумуртка, ун, майда тууралган сарымсакты жана татымына жараша туз, мурч кошуп аралаштырабыз.

3. Аралашмадан 60-70 граммдан алып, токоч жасайбыз. Көмөч казанга өсүмдүк майынан бир аз куюп, жай отко токочтордун эки бетин кактап бышырып алабыз. Даяр болгон сырникти тарелкага салып, үстүнө каймактан куюп дасторконго берүүгө болот.

КӨК САМСА

Керектелүүчү азыктар:

Камыры үчүн:

• Ун – 400 грамм

• Өсүмдүк майы – 2 аш кашык

• Суу – 400 миллилитр

• Туз – 0,5 чай кашык

Туурамжы үчүн:

• Койдун куйругу – 100 грамм

• Ат кулак – 100 грамм

• Жалбыз – 100 грамм

• Уй беде – 100 грамм

• Туз, мурч – татымына жараша

Даярдоо ыкмасы:

1. Жылуу сууга тузду салып, аралаштырып алабыз.

2. Унду элеп, өсүмдүк майын жана сууну куюп жумшагыраак кылып камыр жууруп, 30 мүнөттөй тыныктырабыз.

3. Көк чөптөрдү тазалап жууп, майда туурайбыз да, жай отто 1 аш кашык өсүмдүк майына 1-2 мүнөт кууруп алабыз. Буга майда тууралган койдун куйругун жана татымына жараша туз, мурч кошуп аралаштырабыз.

4. Муздаткычтан камырды алып чыгып, чакан бөлүктөргө бөлүп, ар бирин диаметри 10-12 сантиметрден кылып жаябыз.

5. Жайылган камырдын ортосуна 2 аш кашык туурамжыдан салып, тоголок формада самса түйөбүз.

6. Самсаны пергамент кагазы төшөлгөн электр мешинин табасына тизебиз.

7. Самсалардын бетине жумуртканын сарысын сүйкөп, күнжүт сээп, 220 градуста ысып турган электр мешинде кызарганча бышырып алабыз.

Дамира Арстанова
kenesh@super.kg



"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.

Рейтинг: Рейтинг  -1 
Комментарийлер(4)
23.03.2020. 12:08 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
5
Катталган:
29-07-2016
Соӊку аракети:
03-04-2020 12:17
Жынысы:
Белгисиз
Калаасы:
Там где счастье)
+1
Ысмалак жокго коктун арасында
25.03.2020. 07:33 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
8
Катталган:
08-12-2018
Соӊку аракети:
02-04-2020 11:29
Жынысы:
Белгисиз
-1
Субала дегенди кандай тушунсо болот? Биринчи жолу кезиктирип жатам ушул созду.Ат кулак орусча кандай айтылат?
29.03.2020. 10:29 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
12
Катталган:
30-05-2013
Соӊку аракети:
04-04-2020 21:50
Жынысы:
Белгисиз
0
Colombiana,субала, даяр болгон камырды болуп тоголок дегендей
27.03.2020. 22:21 
Тайпасы:
Жаран
Комментарийлердин саны:
15
Катталган:
27-07-2017
Соӊку аракети:
04-04-2020 21:05
Жынысы:
Белгисиз
+1
Аткулактын орусчасы щавель
1
Комментарий калтыруу үчүн өз ысымыңыз менен кириңиз же каттоодон өтүңүз.
 
Бөлүмдүн статистикасы
соңку 15 мүнөт ичинде 2 колдонуучу (Катталган: 0, коноктор: 2) бул макаланы окуду:

Макалалардын саны:
23792;
 
Маалымат-маанайшат порталы
2006-2020 © SUPER.KG
Кыргыз Республикасы, Бишкек шаары,
Жибек Жолу проспектиси 381
"Супер-Инфо" гезитинин материалдары жеке колдонууда гана уруксат.
Жалпыга таратуу "Супер-Инфо" гезитинин редакциясынын жазуу түрүндөгү уруксаты менен гана болушу мүмкүн.
Рейтинг@Mail.ru
Биз социалдык тармактарда: