Курсак ач учурунда табигый суусундуктарды ичүү ичегилердин микрофлорасына терс таасирин тийгизет. Мындай чечимге Принстон университетинин курамына кирген тирүү организмдерди изилдөөчү Льюис Синклер институтунун окумуштуулары келген.
Алар мөмө-жемиштен жасалган сууларды чычкандарга эксперимент катары колдонуп көрүшкөн. Ачка учурда ичке ичеги фруктозаны бөлө албай, ал түз эле жоон ичегиге барат жана ал өз учурунда көмүртек менен күрөшө албаган микроорганизмге терс таасирин тийгизе турганы аныкталган. Бул изилдөө жаңы сыгылган жана атайын куюлган ширелерге тийиштүү болгон.
Мындан улам изилдөөчүлөр ширелерди тамак ичкенден кийин гана колдонууну сунушташкан. Себеби шире мындай учурда ашыкча тоюп алганды жөнгө салып, ичегинин микрофлорасына терс таасирин тийгизбейт.