SUPER.KG порталы Түркия мамлекетинин Хатай шаарына жасаган саякатынын алкагында түрк ашканасы менен таанышты.
Түрк боордошторубуздун “кахвалты” деп аталган таңкы тамактануусу тууралуу укпаган жан болбосо керек. Түрк ашканасында таңкы тамактануу үчүн зарыл деп эсептелген азыктардын катарына помидор, бадыраң, тооктун жумурткасы, бал, каймак, май жана башка түрдүү жемиштер кирет. Андан сырткары үй кожойкелери өз табитине жараша түрдүү кыямдарды, жыты буркураган ысык токочтордун түрлөрүн жасашат.
Таңкы тамактанууда бардык азыктар кичинекей табактарга салынат. Бул үй-бүлө мүчөлөрү, достордун курчоосунда тамактануунун белгиси катары саналат. Бул маданият Түркияда XX кылымдын башында пайда болгон.