Француз таттууларынын ичинен профитроли 3-4 жылдан берки аралыкта кыргыз дасторконунан, кыргыз дүкөндөрүнөн жогорку орундарга чыга алды. Заварное, эклер деп да аталган бул таттуу кайнатылган камырдан, кайнатылган кремден жасалганы үчүн даамы өзгөчө. Азыр даяр сатып алган түрлөрүндө ичин жумуртканын агынан жасалган крем менен эле толтуруп коюуда. Профитролинин чыныгы даамын сезгиңиз келсе, ашпоз Канимет Жеңишов сунуштаган бул таттууну өз колуңуз менен жасап көрүңүз. Ммм, назик даам сизди кайдыгер калтырбайт.
Макаланы толугу менен “Супер-Инфонун” 1-майда чыккан жаңы – №1168 санынан окуй аласыз.