Адам күнүнө канча өлчөмдө жашылча-жемиш жеши керек? Кайсы жашылча кандай ооруга даба, кимдерге чийки азык жегенге болбойт? Чийки азыктарды көп жегендин пайдасы тууралуу айтып беребиз

Организмге керектүү жана оорулардын алдын алуучу витамин, углевод, белок, клетчаткалар жашылча-жемиштерде көп. Жашылчаларды тамакка кошуп кайнатууда, кууруганда керектүү заттардын көбү өлөт. Андыктан жашылча-жемиштерди бышырбай жегенди адатка айлантуу организмди керектүү витаминдер менен камсыздоого өбөлгө болот. Бул өзгөчө авитаминоз күтүлчү жазында керек. Жашылча-жемиштерди канча өлчөмдө жеш керек? Кимдерге сунушталбайт?

Пайдалуу макаланы “Супер-Инфонун” жаңы санынан (№904, 27-февраль, 2020-жыл) окуй аласыз.

РУБРИКАДАГЫ СОҢКУ КАБАРЛАР
Архив
Комментарийлер (0)
БАШКЫ БЕТ
СОҢКУ КАБАР
СУПЕР-ИНФО
SUPER.KG ВИДЕО
МЕДИА-ПОРТАЛ
Кинозал
ЖЫЛНААМА
Суперстан