Ал организмдеги углеводдорду калыбына келтирип, жеңил азык катары колдонулат. Банандын дагы бир өзгөчөлүгү ичеги карында пайда боло турган ар кандай жаралардын алдын алат.
Муну менен бирге организмдеги кычкылданууну жөнгө салып, ашказан ооруларынан сактайт. Банандын курамы E, C, B6 витаминдерине бай. Ал витаминдер нервди, кандагы глюкозаны жана кычкылдануу балансын сактап турат. Көбүнчө ашыкча салмактан арылууда жана стресс учурунда колдонсо болот.
Банандын жегенден соң, табитиңиз ачылып, ар дайым сергек жүрөсүз.
Курамындагы калий мээге, жүрөккө жана сөөк муундарына жакшы таасирин берет.
Күнүнө бир даана банан жеп, организмди 400 килокалорий калий менен толуктай алабыз.