Ачуу жана таттуу: Организмге пайдасы, зыяны

Айрымдар таттууларга, айрымдар ачуу тамактарга басым жасашат. Мисалы, ачуу калемпирдин (чили) таасиринен улам биз тамакты ачуу деп билебиз. Адатта, ачуу калемпир көп тамактарга жакшы айкалышат. Аларды жегенде организмге кандай пайда, зыян келиши мүмкүн? Таттууну жегендечи? Окумуштуулардын айткандарына таянып ушул темага үңүлүп көрөлү.
Макаланы толугу менен “Супер-Инфонун” 6-октябрда чыккан жаңы - №1087 санынан окуй аласыз.

РУБРИКАДАГЫ СОҢКУ КАБАРЛАР
Архив
Комментарийлер (0)
БАШКЫ БЕТ
СОҢКУ КАБАР
СУПЕР-ИНФО
SUPER.KG ВИДЕО
МЕДИА-ПОРТАЛ
Кинозал
ЖЫЛНААМА
Суперстан