“Рационалдуу тамактануу – бул адамдын жашына, жынысына, иштеген ишине, ооруларына, физикалык активдүүлүгүнө жараша канчалык энергияга муктаж экендигине карап пайдалуу жана туура даярдалган (зыянсыз!) азык-заттар менен тамактануусу. Адам организмине белок, углевод, май, микроэлементтер жана витаминдер тамак-аш менен күнүгө керектүү өлчөмдө кирип турушу керек. Өзгөчө май, углевод жана белоктун бири эле ашыкча же жетишсиз болушу оорулардын жаралышына өбөлгө болот”, - дейт дарыгер.
Туура тамактануу боюнча адистин кеңешин “Супер-Инфонун” жаңы санынан (№874, 1-август, 2019-жыл) окуй аласыз.