Кыргыздын күнүмдүк жеген тамак-ашы канчалык витаминдүү? Беш бармак, чучук, куурдак, палоону тынбай жеп организмди талкалап жатабызбы? Адистер кеӊеш беришет

“Рационалдуу тамактануу – бул адамдын жашына, жынысына, иштеген ишине, ооруларына, физикалык активдүүлүгүнө жараша канчалык энергияга муктаж экендигине карап пайдалуу жана туура даярдалган (зыянсыз!) азык-заттар менен тамактануусу. Адам организмине белок, углевод, май, микроэлементтер жана витаминдер тамак-аш менен күнүгө керектүү өлчөмдө кирип турушу керек. Өзгөчө май, углевод жана белоктун бири эле ашыкча же жетишсиз болушу оорулардын жаралышына өбөлгө болот”, - дейт дарыгер.

Туура тамактануу боюнча адистин кеңешин “Супер-Инфонун” жаңы санынан (№874, 1-август, 2019-жыл) окуй аласыз.

“Супер-Инфонун” №874 санында...
РУБРИКАДАГЫ СОҢКУ КАБАРЛАР
Архив
Комментарийлер (0)
БАШКЫ БЕТ
СОҢКУ КАБАР
СУПЕР-ИНФО
SUPER.KG ВИДЕО
МЕДИА-ПОРТАЛ
Кинозал
ЖЫЛНААМА
Суперстан